ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pădure din piatră în Shilin-Lunane (Foto)Pădure din piatră în Shilin-Lunane (Foto)

 

Sunt adevărate grădini din piatră. Cea mai mare dintre ele – pădurea din piatră sau stone forest chinez în Shilin-Lunane, situat în Yu Lunan Autonome County.
Întregul parc este o rezervaţia naturală naţională, situată la 120 km mai sud de Kunming, la o altitudine de 1700-2000 de metri deasupra nivelului mării. El acoperă o suprafaţă de peste 340 km pătraţi, dar împreună cu dependenţe de servicii şi păduri-tampon, această zonă ocupă 400 km pătraţi. Jumătate din zonă este absolut de neatins, conform legilor chineze personalul de îngrijire trăieşte în afara acesteia.

 Parcuri similare sunt nu numai în China, dar şi în Franţa, Spania, Australia, Brazilia şi alte ţări, dar aria lor este mult mai mică - toate formările cunoscute de acest tip acoperă mai puţin de un sfert din dimensiunea parcului în China.

 

Pădure din piatră în Shilin-Lunane


Pietrele în labirintul de piatră au forme foarte variate şi neobişnuite, de la coloane până la grinzi transversale, roci mişcătoare, pietre în formă de ciuperci, turnuri, piramide, tuneluri de piatră, pietre în formă de animale şi păsări, de oameni, luate  în mormane şi aparte .. . Unele din pietre se ridică din fundul lacului. Multe pietre au numele lor, cum ar fi: "Phoenix, curăţând penele", "Rinocerul, care se uită la lună", "Ashman" (eroul naţional al popoarelor etnice locale), "O maimuţă stând pe spatele unui elefant", "Mama şi Fiul", „Dintele Dragonului", "Marele Mogul" şi multe altele. O parte din pietre, existente anterior, s-au prăbuşit în urma cutremurelor .... Înălţimea pietrelor rămase atinge 40 de metri.

 

Pădure din piatră în Shilin-LunaneCum s-a format această structură uimitoare? Stone forest este o formaţiune carstică tipică, formată în partea de jos a mării, care exista milioane de ani în urmă pe acest loc. În procesul de ridicare a părţii de jos, din cauza tensiunii mecanice şi expunerii constante la vânt şi apă, pădurea a fost împărţită în zone separate mari. Apa, de asemenea, a adus un număr mare de substanţe minerale, care timp de milioane de ani s-au cristalizat şi s-au stratificat, îngroşându-se, şi prin creştere au ajuns acum enorme. Colectarea tuturor acestor factori şi influenţe au dus la formarea unui tip  actual al stone forest chinez. Se pare că cu timpul acesta ar trebui să se distrugă complet, erupţii numeroase ale vulcanilor care s-au petrecut acum milioane de ani, au acoperit pietre  cu o crustă de roci din cenuşă vulcanică, conservându-le definitiv. În cursul lor de formare, aproximativ 50 de milioane de ani în urmă, pietrele au fost din nou situate pe fundul lacului, acest fapt le-a conferit o nuanţă roşiatică din cauza stratului de depozitare.

 

Pădure din piatră în Shilin-Lunane


Clima în această zonă este foarte umedă, dar umbra constantă împiedică creşterea copacilor, în afară de un număr mic de ferigi şi viţă de vie.

 

Pădure din piatră în Shilin-Lunane

 

 

 

Sursa: byaki.net

Luni, 06 iunie 2011
Vizualizări: 4428

Citiţi de asemenea

Astăzi vom examina cele mai periculoase și mai înfricoșătoare drumuri din lume....
30
La 26 septembrie 1991, patru bărbați și patru femei au devenit prizonieri voluntari într-un spațiu imens construit pe pa...
143
Această plantă frumoasă poate fi întîlnită pe străzi și în parcuri în toate orașele lumii, situate în latitudinile sudic...
81
A venit primăvara, natura se trezește, a sosit timpul ca și noi, oamenii, să ne trezim, pentru că și noi facem parte din...
105