ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pământul începe să se răcească.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translateUn om de ştiinţă rus susţine că Pământul nu este încălzit, ci mai degrabă rece, deja după 7 ani, temperatura ajunge la minim sale.

O scadere a temperaturii globale poate începe pe Pământ în 7 ani, spune seful Laboratorului de Cercetare în domeniul spaţiului de Observatorul Astronomic principal RAS Habibullo Abdusamatov, rapoarte de RIA Novosti. Pauză de răcire profundă a inertiei termice a oceanelor, astfel încât vârful de ştiinţă se aşteaptă racire globala 2055-2060, respectiv.

"Pe baza studiilor efectuate în laboratorul nostru, am ajuns la concluzia că temperatura Pământului 2012-2015 ani foarte încet a început să scadă", - a cita Abdusamatova RIA Novosti.

În 1998-2005, planeta a trecut de vârf ale încălzirii globale, în principal datorită unei creşteri în lung şi la nivel înalt extrem de intensitate a luminozitatea Soarelui pentru aproape întregul secol XX, spun oamenii de stiinta.

Acum, intensitatea este în declin şi atinge un nivel minim de aproximativ în 2041. Acest lucru va provoca o răcire profundă pe planeta, care a început deja să dea caldura, continuă să sperie Abdusamatov.

Şi chiar cu efect de seră ", o consecinţă a activităţilor umane, nu pot să împiedice serios rece vraja de aşteptat, deoarece nici un impact semnificativ asupra schimbărilor climatice.

"În ultimii 9 ani temperatura de pe Pamant, practic, nu creşte, deşi acest timp a concentraţiei de dioxid de carbon din atmosferă a crescut cu mai mult de 4%", - a spus omul de ştiinţă.

Recall, în funcţie de raportul Grupului interguvernamental privind schimbările climatice, media temperaturilor la nivel mondial ar putea creşte cu 4-6 grade Celsius până la sfârşitul secolului al cazul în care emisiile de dioxid de carbon va creşte în acelaşi ritm.

Justifică mari corporaţii, Abdusamatov susţine că creştere substanţială a concentraţiei de gaze în atmosferă au apărut chiar şi în-industriale era pre şi se pun într-un mod naturale. Acest proces nu va conduce la încălzirea globală, prin contrast, el a urmat cu un oarecare decalaj.

Omul de ştiinţă a reamintit că planeta nu este doar trece prin schimbarea climei globale. Similar cu curent, chiar mai puternice observate de încălzire, în secolele XI-XII şi a condus la schimbările climatice grave - în Evul Mediu, în Scoţia au fost vii, şi Groenlanda justifică numele de "terenul verde".

În secolele XVII-XVIII, Pământul a cunoscut o perioadă de minim-numitul Mounder aşa - epocă de gheaţă mici. Oamenii au fost forţaţi să se mute aşezările în Groenlanda, şi la Londra si Paris au inghetat Tamisa şi Sena.

"Dacă, în perioada 2007-2010 nu va creşte în temperaturii globale de pe Pământ în acelaşi ritm, ar fi dovada irefutabilă că Soarele nu mai este capabil să se încălzească pe pământ ca niciodată, şi-a făcut încălzirea globală om - mit," - a comentat cu privire la tendinţa, relateaza RIA Novosti "Abdusamatov.

Proiectat de răcire om de ştiinţă la nivel mondial de pe planetă ar trebui să fie cel mai accentuat în latitudinile nordice. În acest caz, apele îngheţarea porturile de nord sunt acoperite cu un strat gros de gheaţă.

Între timp, lumea ştiinţifică comunitatea continuă să caute modalităţi de a combate acest fenomen, care Abdusamatov numit un mit.

De exemplu, două de renume ecologist lume - Profesorul James Lovelock şi director al Muzeului de Stiinta din Londra, Chris Rapley - a inventat un nou mod de a opri încălzirea globală. Oamenii de ştiinţă au sugerat utilizarea la scară largă a sistemului de milioane de metri lungime de ţeavă de la 200 la pompa de nutrienţi din adâncurile oceanului la suprafata, scrie The Guardian.

Le-au propus pentru a rula un plutitor gratuit pe ocean sau de a construi un tub vertical100-200 m lungime şi 10 m în diametru, cu un mod de-Supapa de la capătul inferior al ţevii. Acest lucru ar trebui să conducă la o escaladare rapidă a alge marine, care va absorbi dioxidul de carbon din atmosferă.

"Noi vedem pe Pamant ca un sistem global de viaţă şi de explorarea toate opţiunile posibile pentru gestionarea sistemului", - a cita profesor rnd.cnews.ru Rapley site-ului.

Sursa: http://www.vz.ru

Luni, 01 octombrie 2007
Vizualizări: 3810

Citiţi de asemenea

În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
9
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
42
Chișinăul nostru , desigur, estre un oraș vechi, cu o istorie bogată. Cunoaștem multe despre el din lucrările istoricilo...
94
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul vizitei efectuate în raionul Anenii Noi, a vizitat unicul Vio-Par...
112