ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Papa de la Roma îndeamnă turiştii să se gândească «a la verde» şi instalează panouri solare (+ Video)Papa de la Roma îndeamnă turiştii să se gândească "a la verde" şi instalează panouri solare (+ Video)

 


Bazilica Sf. Petru  pe fundalul  panourilor solare instalate pe acoperişul sălii lui Pavel al VI-lea la Vatican


Încă  în 2008, cu prilejul Zilei Mondiale a Turismului, Papa Benedict al XVI-lea a abordat subiectul privind respectul faţă de operele lui Dumnezeu. Actualul conducător al Bisericii Catolice nu aruncă vorbe în vânt: două zile mai târziu, muncitorii au pornit instalarea a 2700 de panouri solare pe acoperişul de la Vatican. Această inovaţie va permite să se economisească un echivalent de 35 milioane de tone de petrol în fiecare săptămână în timpul sezonului de încălzire.


Celulele solare convertesc lumina solară în electricitate, creând suficientă energie pentru a ilumina, încălzi sau a răci sala lui Pavel al VI-lea pentru 6300 de locuri, care este folosită pentru audienţe papale săptămânale în timpul iernii şi celelalte anotimpuri când vremea este rece. "Datorită acestor baterii, noi vom putea să prevenim 200 de tone de dioxid de carbon aproximativ la fiecare două săptămâni, şi acest lucru este echivalent cu 70 de milioane de tone de petrol", - a declarat unul dintre inginerii proiectului Associated Press. În total, peste 2.700 de panouri solare vor asigura 300000 kilowaţi-ore.

În cazul în care sala nu va fi utilizată, surplusul de energie va fi trimis în reţeaua de energie a Vaticanului.

Sala lui Pavel al VI-lea a fost construită după proiectul arhitectului Pier Luigi Nervi în 1969. Dar când panourile de beton de pe acoperiş s-au deteriorat, s-a decis ca acestea să fie înlocuite cu panouri solare în valoare de 1.5 milioane dolari, care, potrivit unui raport al  Associated Press, au fost donate lui Papa de către compania germană  World Solar.

Papa de la Roma îndeamnă turiştii să se gândească a la verde şi instalează panouri solare Papa Benedict al XVI-lea - în lume Joseph Alois Ratzinger - al 265-lea Papa din 19 aprilie 2005. Papa Benedict al XVI-lea a devenit cel mai vârstnic  papa de la Roma din 1730 la momentul alegerii, precum şi primul papa de origine germană în ultima mie de ani.

Aceasta nu a fost prima iniţiativă de economisire a energiei la Vatican în ultimii ani. În 1999, în timpul domniei lui Papa Ioan Paul al II-lea întregul sistem de iluminare al catedralei Sf. Petru a fost remodelat cu utilizarea luminii eficiente energetic, fapt care a redus consumul energiei cu aproximativ 40 la sută.

În Ziua Mondială a Turismului - 27 septembrie 2008, Papa Benedict a apelat la reprezentanţii celor mai mari agenţii de turism, spunând că turismul, care tratează mediul înconjurător şi alţi oameni în mod responsabil este "un motiv de speranţă în lume, în care distanţa dintre cei, care au totul, şi cei, care suferă de foame şi de lipsă de apă, va creşte. " 

Prea Sfinţia Sa a spus că omenirea are menirea de a proteja comorile de creaţie, contracarând utilizarea fără discernământ a resurselor funciare  şi a reiterat că experienţa arată că, gestionarea responsabilă a resurselor ar trebuie să facă parte a unei economii sănătoase şi a unui turism durabil. Din contra, utilizarea necuvenită a resurselor naturale şi afectarea culturilor popoarelor locale, este, în primul rând, în detrimentul turismului.

"Dacă vom învăţa să respectăm mediul înconjurător, de asemenea, vom învăţa respectul faţă de ceilalti şi de sine", a spus  Papa Benedict al XVI-lea.

Creştinii recunosc tot mai des nevoia de a se pocăi pentru prejudiciul cauzat, care a fost adus creaţiilor lui Dumnezeu. Potrivit patriarhului orthodox, noi trebuie să renunţăm la unele din dorinţe şi nevoi pentru a asigura supravieţuirea lumii naturale.

 

 

 

Sursa cu link pe arcworld.org

Miercuri, 26 ianuarie 2011
Vizualizări: 3601

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
263
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
158
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
269
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
109