«Pasta» vegană cu fistic de la iPolza
"Pasta" vegană cu fistic de la iPolza
Este o reţetă perfectă pentru vară de la iPolza: o pastă obişnuită, care este o mâncare destul de grea pentru o perioadă fierbinte a anului, şi este înlocuită cu un castravete şi un dovlecel. Gustul original al sosului pesto se combină bine cu c alte legume de sezon.
Pentru a pregăti 3-4 porţii aveţi nevoie de:
2 tineri dovlecei
4 castraveţi
Pentru pesto:
1 cană de fistic nesărat
2 legături de coriandru
Suc de lămâie
1 căţel de usturoi (feliat)
1 linguriţă de cardamon tocat
¾ de linguriţă de sare de mare
½ ceaşcă + 5 linguri de ulei de măsline
Procesul de preparare:
Tăiaţi dovlecelul şi castravete, amestecaţi şi puneţi deoparte.
Mărunţiţi fistic într-un blender, adăugaţi coriandru, 1 lingură de suc de lămâie, usturoi, sare şi cardamon. Amestecaţi până se omogenizează. Adăugaţi la masa ½ de ceaşcă de ulei de măsline şi amestecaţi. Puneţi pesto într-un castron şi adăugaţi restul de ¼ ceaşcă de ulei de măsline şi 1 linguriţă de suc de lămâie.
Amestecaţi acest sos cu castraveţi şi dovlecei, garnisiţi cu verdeţuri şi alte legume după dorinţă.
Rezultat:
Astfel de "spaghete" puteţi savura fără remuşcări - mâncarea conţine numai 250-400 de calorii şi minerale:
Vitamina B1 - 20% ,vitamina C - 15%, vitamina PP - 35%, vitamina E - 35%, fier - 70%, vanadiu - 100%, potasiu - 30%, siliciu - 30% , mangan - 50%.
Sursa: 4vegan.ru