Pe insula Borneo descoperit «toalete» pe bază de plante

/ Vizionări: 5022

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

На острове Борнео обнаружены «туалеты» растительного происхождения

lowii Nepenthes şi scorpie. fotografie Autor: Ch'ien Lee

În pădurile Highland din Borneo sunt găsite reprezentanţi de plante insectivore din Nepentesovyh care au fost forţaţi să "aleagă" un mod foarte neobişnuit de a obţine de azot.

plante insectivore - o instalaţie de organisme uimitoare, care sa creasca in soluri sărace care s-au adaptat pentru a extrage substanţele nutritive necesare din partea insectelor capturate.

Jonathan Moran (Jonathan Moran), membru al Royal Road Universitatea din Victoria, a descris uimitoare vedere al plantelor insectivore Nepenthes Nepentosovyh lowii natură, care a renunţat de obicei dieta sa.

În pădurile Highland din Borneo, un număr mic de insecte a condus acest reprezentant minunat al Nepentesovyh utilizarea genul de scorpie copac de munte (Tupaia Montana) ca o "sursa de dispoziţii.

Nectar de flori, atragerea de animale, care se afla pe capacul capcane ulcior. Chiţcanul este convenabil situat pe plantă şi nectar supt, goleşte intestinul său direct în ulcior (unii oameni de ştiinţă cred că nectarul are un efect laxativ). Deoarece planta primeşte cantitatea necesară de azot.

Surprinzător, această Nepenthes apărut adaptările necesare pentru aceasta metoda de alimentare. Aceste adaptări pot include inel de alunecare ulcior (un erbivor plante este, de obicei, alunecos, astfel de insecte repede înapoi în jos), precum şi consolidarea structurală a ulcior şi tulpini, deoarece plantele au pentru a rezista la greutatea shrews suplimentare, ajungând la 150 de grame.

Sursă