Permanganatul de potasiu în grădină

/ Vizionări: 32930

Марганцовка в садово-огородных делах

Alimentarea cu soluție de permanganat de potasiu (3 g la 10 litri de apă) sporește rezistența plantelor nu doar în fața bolilor, dar și a timpului nefavorabil.

Dacă înainte de a fi semănate, semințele vor fi înmuiate într-o soluție de permanganat de potasiu acest fapt nu doar le vor dezinfecta și vor distruge agenții patogeni, dar și le vor asigura cu o cantitate de permanganat pentru creștere. În final, se obține o producție bogată și ecologică. Semințele se țin 20 de minute într-o soluție de 0,5% de permanganat de potasiu (0,5 g la 100 g de apă).

înainte de semănarea semințelor de legume sau flori și solul din ladă se stropește cu o soluție de permanganat de potasiu: 3-5 g la 10 l de apă. Aceasta protejează germenii de roșii, vinete, ardei, varză de dăunători.

Cu aceeași soluție se poate decontamina și solul din sere: 1 l de soluție se toarnă la plantarea răsatului de roșii, castraveți și alte legume.

Soluția de permanganat poate fi utilizată și pentru stropirea florilor de cameră, pentru prevenirea bolilor și creșterea favorabilă a lor. Pentru udarea violetelor, care nu suportă umezeala excesivă, se folosesc cîteva picători de soluție la un pahar de apă. Țineți minte, că udarea excesivă a plantelor cu soluție de permanganat de potasiu ar putea avea consecințe negative.

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137