ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Personalitatea umană se formează în copilărie




 

 

Gama noastră de calităţi personale (personificarea, personalitate etc) sau, mai simplu, caracterul nu se schimbă pe tot parcursul vieţii, din copilărie pînă la sfîrşitul zilelor, se afirmă într-un nou studiu, citat de vancouversun.com. Rezultatele sale arată că comportamentul în copilărie şi viaţa adultă diferă puțin. Cum se comportă un copil în clasa întîi, la fel se ține devenind adult.

 

Autorul studiului, Christopher Nave de la University of California, comentînd concluziile afirmă că calităţile personale omul le păstrează în timp.

Astfel, cercetătorii au evaluat 144 de persoane din diferite grupuri etnice în anii de şcoală (din clasele 1 – 6 ), la fel au procedat 40 de ani mai tîrziu. Cercetătorii au studiat calităţi cum ar fi: abilitatea de conversaţie, adaptabilitatea (capacitatea de a se adapta la noile circumstanţe), impulsivitatea şi individualitatea în comportament.

Concluziile la care au ajuns cercetătorii sînt următoarele. Oamenii vorbăreți arătau interes față de materiile intelectuale, erau sociabili, țîncercau să controleze situaţiile în care se pomeneau, şi deja, fiind adulți, au avut un grad ridicat de inteligenţă. Copiii cu abilităţi lingvistice scăzute în viaţa de adult de multe ori au apelat la consiliere în situaţii dificile, şi stilul lor de comportament interpersonal a fost definit ca fiind neîndemînatic.

Şi, în consecinţă, copiii şi adaptabile ridicată la o vîrstă mai înaintată au devenit descătușați, vorbăreţi şi inteligenți. Iar cei care în copilărie au avut adaptabilitate scăzută, la maturitate a avut probleme în comportamentul interpersonal.

Copiii impulsivi, crescînd au devenit sociabili şi au avut o gamă largă de interese. Cei mai puţin impulsivi, de regulă, au fost timizi şi nesiguri.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 07 mai 2012 9:31
Vizualizări: 2462

Citiţi de asemenea

Toată lumea știe că pielea absoarbe bine tot ce interacționează cu ea. Aceasta se aplică și șampoanelor și este foarte...
170
Prin adăugarea în apă, această substanță stimulează procesul de eliminare a sărurilor în exces și a toxinelor periculoas...
133
Timelapseul de 300 de zile al creșterii pinului ...
225
Articolul excelent al medicului psihiatru Viaceslav Gusev:Alcoolul - băutura lăsăciilorCând un prieten de afaceri îmi pr...
132