Peşte mai psihedelic de pe Pamant

/ Vizionări: 9378

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Психоделическая рыба-лягушка

Psihedelică de peşte-broască (Histiophryne psychedelica) au descoperit şi descris pentru prima data în 2009 de către zoologi Ted Pitsham, Rachel Arnold şi David Hall în Jurnalul Copeia. Acest mic, doar aproximativ 15 centimetri şi aspectul său este cu adevărat impresionant. Nu e de mirare că a fost numit "psihedelice".

Психоделическая рыба-лягушка

Ea aparţine familiei klounovyh peşte (Antennariidae) udilschikoobraznyh detaşare şi este un fel de pescar. Cu toate acestea, spre deosebire de gens, nu are anexe caracteristice pe cap, serveşte pentru a atrage prada. Dintre imediată familia ei, de exemplu, pictat un peşte-broască (Antennarius Pictus). Iată cum arată:

Психоделическая рыба-лягушка

Un alt reprezentant al klounovidnyh subordinul (Pictus Antennarius)

Cu toate ca de peşte, broaşte, pielea de peşte psihedelică grăsime, moale si nu are nici solzi. Acesta poate fi acoperit cu mucus a fi protejat de deteriorarea în timpul înot printre corali.

Pielea unui peşte, ca o zebră, sunt clar vizibile galben, maro şi alb dungi, cu colorarea fiecare individ este unic, ca, de exemplu, amprentele digitale la om. Aceasta imită culori de corali care se găsesc în habitatele de peşte - de la Bali (Indonezia). Să luăm, de exemplu, încearcă să ghicească ce poza: peşte sau de corali?

Психоделическая рыба-лягушка

Turcoaz pete pe cap - acest lucru nu este ochii, şi colorate din jur "bustles", astfel încât ochii ei par mai mari. Asta şi faptul că broasca psihedelic de peşte este în măsură să extindă capul maxilare proeminente în continuare pentru a apărea mai mari, serveşte pentru a descuraja potenţiali duşmani.

Spre deosebire de alţi peşti, în acest specimen ochii se află în faţa unui om, şi, astfel, acesta este capabil să evalueze corect distanţa până la obiectele din jur. Acest lucru se datorează faptului că, la fel ca toate de peşte, broaşte, ea a fost prea lent şi, adesea, aşteaptă până când victima se apropie de ea, uitam de pradă, şi apoi ca în cazul în care desenul brusc si aproape instantaneu.

Психоделическая рыба-лягушка

© Anatoli Dontsov

Dacă este necesar, un peşte-broască, mai degrabă decât înot, astfel cum se mişcă prin aripioarele pectorale. Umflat ca un balon, aceasta sare pentru a forţa în apă prin branhii, folosind principiul de propulsie cu reacţie, şi părea să fie "sari" pe fundul oceanului.

Sursă