
Pîine de grîu puhavă
Pîine de grîu puhavă
Ingrediente:
• 2,5-3 pahare de făină,
• 1,5 pahar de apă,
• 50 g de drojdii,
• 0,5 de liguri de zahăr,
• 3 linguri de ulei vegetal,
• 3 de sare.
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdiile în apă caldă cu zahăr. Adăugăm făina cernută, facem aluatul. Aluatul trebuie să fie elastic, nu moale însă. Îl lăsăm să se odihnească sub pînză timp de 1-1,5 ore, îl frămîntăm. Îl lăsam la loc cald 30-45 minute. Frămîntăm din nou aluatul uns cu ulei vegetal, formăm o bilă, o punem într-o tavă pentru copt pîinea, care a fost unsă în prealabil cu ulei vegetal. Lăsăm să crească şi o dăm în cuptorul încins pînă la temperatura de 200-210 grade timp de 45-50minute. Pîinea se consideră coaptă, cînd pe beţişorul de lemn nu rămîn urme de aluat.
Sursa: moldovenii.md