ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pîine de secară



Pîine de secară

 

 

Ingrediente:

•    3 pahare de făină de secară,
•    1,5 pahar de apă,
•    50 g de drojdii,
•    0,5 linguri de zahăr,
•    3linguri de ulei vegetal,
•    3 linguriţe de sare,
•    1pahar de nuci mărunţite,
•    2linguri de mac.

Mod de preparare:

Dizolvăm drojdiile în apă caldă cu apă, sare şi zahăr. Adăugăm făina de secară cernută, nucile şi macul, facem aluatul. Aluatul trebuie să fie elastic, dar nu moale. Îl lăsăm să se odihnească sub pînză, timp de 1-1,5 ore, frămîntăm aluatul. Lăsăm să se odihnească la loc cald 30-45 minute.  Îl frămîntăm a doua oară, aluatul fiind uns cu ulei, formăm o sferă, o punem în forma pentru pîine, care a fost unsă în prealabil cu ulei vegetal. Lăsăm să crească, apoi o pume în cuptorul încins pînă la temperatura de 200-210 grade timp de 45-50 minute. Pîinea este considerată coaptă atunci cînd pe scobitoare la împungere nu rămîne aluat pe ea. Pîinea fierbinte se unge cu ulei vegetal, se acoperă cu o pînză groasă pentru a i se înmuia coaja.


Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

 

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 02 octombrie 2011 17:00
Vizualizări: 3004

Citiţi de asemenea

В прошедший уик-энд, 31 мая, в природно-культурном заповеднике Старый Орхей, в селе Бутучены, в теплой атмосфере незабыв...
246
Celebrul medic olandez Cornelius Moerman, care și-a dedicat decenii întregi studiului și tratării cancerului (a decedat ...
441
Mulți grădinari au încercat să înrădăcineze butași în apă. La prima vedere — metoda pare simplă și comodă. Dar succesul ...
303
Astronomii de la Academia Chineză de Științe din Nanjing au descoperit un fenomen neobișnuit în inima galaxiei noastre —...
397