ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pîine de secară



Pîine de secară

 

 

Ingrediente:

•    3 pahare de făină de secară,
•    1,5 pahar de apă,
•    50 g de drojdii,
•    0,5 linguri de zahăr,
•    3linguri de ulei vegetal,
•    3 linguriţe de sare,
•    1pahar de nuci mărunţite,
•    2linguri de mac.

Mod de preparare:

Dizolvăm drojdiile în apă caldă cu apă, sare şi zahăr. Adăugăm făina de secară cernută, nucile şi macul, facem aluatul. Aluatul trebuie să fie elastic, dar nu moale. Îl lăsăm să se odihnească sub pînză, timp de 1-1,5 ore, frămîntăm aluatul. Lăsăm să se odihnească la loc cald 30-45 minute.  Îl frămîntăm a doua oară, aluatul fiind uns cu ulei, formăm o sferă, o punem în forma pentru pîine, care a fost unsă în prealabil cu ulei vegetal. Lăsăm să crească, apoi o pume în cuptorul încins pînă la temperatura de 200-210 grade timp de 45-50 minute. Pîinea este considerată coaptă atunci cînd pe scobitoare la împungere nu rămîne aluat pe ea. Pîinea fierbinte se unge cu ulei vegetal, se acoperă cu o pînză groasă pentru a i se înmuia coaja.


Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

 

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 02 octombrie 2011 17:00
Vizualizări: 2990

Citiţi de asemenea

Mirosul de mușețel, infuzia de frunze de nuc, masca din mac măcinat — în cultura tradițională, îngrijirea corpului era o...
174
Cu mult înaintea calendarelor, GPS-ului și prognozelor meteo, oamenii priveau cerul. În desenele stelare vedeau timpul s...
132
Această poveste continuă reportajul video despre Evgheni – un bărbat nevăzător care și-a construit singur domeniul famil...
163
Fluier de stuf, claxon din scoarță, zornăitor din coajă de nucă — nu sunt doar jucării folclorice. Sunt exemple despre c...
262