ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pîinea cea mai folositoare este din plămădeală naturală

Se prepară foarte ușor, principalul e ca plămădeala să fie făcută corect. Pentru ea luăm o mînă de stafide (le înmuiem pentru a se umfla) sau cîteva boabe de struguri proaspeți, le tocăm, le putem doar strivi în palme. Le punem într-un borcan de 1 litru, adăugăm 1 pahar de apă caldă, 1 l de zahăr, 5 linguri cu vîrf de făină.

Pîine cu plămădeală

Închidem borcanul cu un capac de plastic și îl punem într-un loc cald, de exemplu pe calorifer, pînă cînd se va fermenta timp de 2-3 zile (punem borcanul într-o cratiță, pentru că capacul ar putea sări, iar borcanul poate să se răstoarne). Apoi strecurăm conținutul lui printr-o sită și aruncăm stafidele. Plămădeala o turnăm din nou într-un borcan și adăugăm 1 cană de apă caldă, 1 linguriță de zahăr și 5 linguri de făină cu vîrf și o punem într-un loc cald pentru o zi.

Lucrul cel mai dificil este făcut, acum această plămădeală poate ține la nesfîrșit, numai că trebuie să coacem pîine o dată pe săptămînă sau să reînviem plămădeala. Așadar, dacă nu coacem pîine, deșertăm plămădeala, lăsînd în borcan 1-2 cm de lichid. Acum adăugăm 1 pahar de apă caldă, 1 linguriță de zahăr, 5 linguri de făină cu vîrf, lăsăm timp de 3 ore la temperatura camerei, apoi punem acest conținut în frigider, unde îl vom păstra ulterior.

Facem pîine: scoatem plămădeala din frigider cu 2-3 ore înainte de întrebuințare, pentru a se încălzi, ea trebuie să fie toată în bule mici. Înainte de frămîntarea aluatului, eu încălzesc cuptorul la 100 de grade și pun pîinea să se încălzească.

Frămîntăm aluatul: într-un bol turnăm un pahar de apă caldă, plămădeala (fără a uita să lăsăm 1,2 cm de lichid) și cîte 1 linguriță de sare și zahăr, 2 linguri de ulei vegetal, 16 linguri de făină cu vîrf (eu iau 6 linguri de tărîțe sau de făină integrală ). Amestecăm bine și turnăm în formă. Forma trebuie unsă, eu mai pun pe fundul ei hîrtie pentru coacere. Forma mea este ovală, de 20 pe 30 cm și iese plină, dacă luați o formă rotundă, atunci ea trebuie să fie de cel puțin 25 cm în diametru. Turnăm astfel aluatul în formă și o acoperim cu peliculă, ca în fotografie.

O punem într-un cuptor cald, reducem focul la 50-60 de grade și așteptăm pînă cînd crește de 3 ori, va dura 2-3 ore. Scoatem pelicula și coacem aluatul timp de 1 oră la 200 de grade.

Punem într-un cuptor cald, reducem focul la 50-60 de grade și așteptăm pînă cînd crește de 3 ori, va dura 2-3 ore. Scoatem pelicula și coacem timp de 1 oră la 200 de grade.

În aluat putem adăuga făină diferită, cîțiva fulgi de ovăz și semințe, după gust.

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
169
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
141
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
128
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
325