ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pink Paradise fiction ştiinţa într-un timp de necazurile oamenilor de ştiinţăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Desigur, in incercarea de a anticipa ceea ce ne aşteaptă, pornim de la ceea ce este deja într-un fel sau altul acolo de azi. Dacă aveţi acum calculatoare, astfel încât în viitor vor fi chiar mai miniatură şi bystrodeystvennymi. Daca acum tovarăşi debarcată pentru prima dată pe Marte, în viitor, acolo va sosi oamenii să fie bazate pe colonii şi baze. Daca acum robotii sunt doar o parte din rutina de zi cu zi nostru ca aspiratoare, independent de curăţare de praf, în viitor, ei cu siguranţă va arata de curăţare, etc, etc Nu credeţi că în viitor pentru noi este văzută ca o mai dezvoltate şi mai creştere a dimensiunii acum?

Teren a văzut. Ea a pierdut în clădirile de complexitate în creştere. Horizon el nu vedea: unul de metal numai împotriva cerului, gri metalizat, şi Gaal stiut ce a văzut un spectacol de pretutindeni de pe planetă. Aceasta pare a fi congelate - numai vehiculelor de agrement câteva plutea alene peste cer, dar el ştia că miliarde de oameni scurrying şi grăbindu-off acolo pe undeva sub piele de metal din această lume.
Un verde nu sa fie vazut: nici verde, nici pământ, nici cer, dar nimic din metal. Undeva în această lume, vag conştient a fost palatul împăratului, care se afla pe terenul de faţă, înconjurat de copaci înalţi şi verzi curcubee de culori. A fost o mică insulă într-o mare de oţel, dar cu un balcon unde a stat, palatul a putea fi văzut. Poate că el a fost din zeci de mii de mile departare. Gaal nu ştiu.
El a oftat adânc, şi brusc seama că el este în sfârşit pe Trantore de pe planetă, care a fost centrul galaxiei şi esenţa a rasei umane. El nu a vedea slăbiciunile ei. El nu a vazut ateriza pe planeta nave cu alimente. El nu a ştiut despre cele mai vitale ale arterei carotide, care este atât de slab conectat de 40 de milioane de locuitori Trantora cu restul galaxiei. El a văzut numai cel mai puternic crearea de om: complet şi aproape dispreţuitoare victoria în întreaga lume.
Azimov. De bază


În operele scriitorilor de science fiction le-au surprins liber şi nu se limitează la viziunea de azi a viitorului. Recall, pentru Asimov şi Efremov, Strugatskikh şi Lem, Bradbury şi Heinlein. Deci, ce ne aşteaptă?

... Două ore mai târziu m-am aşezat lîngă el şi a început să asculte ca el spune că băiatul s-a întâmplat cu mii de ani în urmă. El a vorbit despre zile, atunci când oamenii s-au legat de o mică bucată de pământ şi încordate de surmenare, şi războaie teribile, distrugând câteva ore care a fost produs timp de secole, tirania de a trăi în lux, în timp ce supuşii lor mureau de foame. Băiatul a ascultat, uitând totul altceva, şi ochii lui a crescut mai întunecată şi părea să fie de peste ...
- Scuză-mă, dar tot ce ai spus - doar un basm, nu?
Ter Haar nu au răspuns imediat. El sa uitat la baiat, zambetul lui stânga încet fata.
- Da, - a spus el - acest lucru este doar un basm ...
S. Lem. Magellanic Cloud

Predicţie pot fi tratate în mod diferit, dar ar fi o nebunie să cred că toate acestea sunt doar ficţiune. Fantezie ceva expres că încearcă inconstient fiecare dintre noi. Nimeni nu vrea război, şi de fiecare persoană în inima mea de aşteptare pentru binele şi fericirea, ca şi în moduri diferite, nu sunt reprezentate.

Dar acum un viitor mai luminos este pus la drepturile de sub un mare semn de întrebare. Nu este nici un accident de mai multe persoane au început să ficţiune ca invenţii, nu oferindu-le prea multă importanţă.

Frumos şi perspective luminoase contravine cu cea a vremurilor noastreşi spun oamenii de ştiinţă. Judecător pentru tine:

În 1995, ONU, la o şedinţă ordinară de la Madrid, a recunoscut oficial faptul de a încălzirii globale pe Pamant. Oamenii de stiinta nu au putut veni împreună în acord asupra datei dezastru, dar unele concluzii pot fi deja elaborate: a creşterii temperaturilor va afecta în mod inevitabil, procesul de topire gheaţă din Antarctica. Ca o consecinta - natura schimbătoare a curenţilor Gulf Stream şi, ca rezultat - o schimbare radicală în climatice intreaga planeta lui.

Dezvoltarea geneticii ca într-un ritm puternic face acum un gand serioase cu privire la consecinţele de jocuri cu natura. Oamenii de stiinta de proiect care cu câţiva ani în distribuţia de masă este fecundat "in vitro". Şi acest lucru nu se datorează problemă de sănătate masive si posibilitatea de a face aşa-numitele diagnostic pre-implantare şi să decidă dacă generale nevoile copilului cu astfel de calităţi. În plus - mai mult, deoarece în plus faţă de informaţiile privind fătului pot intra foarte bine în vogă modificarea de informaţii genetice. Până în prezent, cele două ţări, SUA şi Marea Britanie, au ridicat deja interzicerea clonării umane - se poate spune că un început ...

Potrivit observaţiilor de către psihologi, cu dezvoltarea de scară masă internet achiziţionează tehnologii de virtualizare companie. Oamenii fug din prezent realitate fictive, steril. Cunoştinţă, se încadrează în dragoste, sărbătorim împreună zilele de naştere şi Anul Nou - şi peste tot pe Internet. Situaţia nu ar fi atât de gravă, dacă oamenii nu au luat lumea virtuală mai aproape decât cea reală, de la care acestea sunt încearcă mod de a scapa.

Biologi din întreaga lume sunt semnale de alarmă cu privire la astfel ascuţite, care a început în 2000, după dispariţia de plante şi animale. Luaţi în considerare acest lucru: Potrivit ONU în fiecare an de pe planetă dispare în jur de 60 000 de specii - în principal din cauza activităţii umane necugetat. Asta înseamnă că în fiecare zi, omenirea pierde 164 de specii de plante sau animale. Aceasta înseamnă că fiecare oră ne-am pierde 6 specii la fiecare 10 de minute de pe Pamant ceva dispare ...

O prea mare contrastul dintre realităţile de astăzi şi de imagine a lumii noi. Şi cel mai probabil, trist că lucrările de scriitorii de SF nu răspunde la întrebarea principală: "Cum de a realiza un viitor mai luminos?"

Unul din modelele populare de dezvoltare umană ne spune că costul de a schimba structura politică a societăţii, să-l elibereze de povara gospodăriei pasa, ca aceasta să devină imediat o mai bună, mai buni, mai generoşi. Poate că fraţii Strugatsky a comentat pe această idee destul de viu:

- Dar totuşi, să presupunem că eşti zeu ... şi au avut posibilitatea de a consilia Dumnezeu? ..
- Ei bine, - a spus el - dacă vă rog. Aş spune Dumnezeu: Creatorul, ştiu că planurile tale, poate nu sunteţi de gând să facă un fel de oameni şi fericit. Vrei o! Este uşor de a realiza acest lucru! A le da oamenilor o multime de pâine, carne şi vin, da-le adăpost şi îmbrăcăminte. Să plece de foame şi au nevoie, şi în acelaşi timp, şi tot ce separa oamenii. "
- Asta e tot? - Întrebări Rumata.
- Tu ar putea crede că nu este suficient?
Rumata clătină din cap.
- Dumnezeu să vă răspunde: "Nu o va face în beneficiul oamenilor. Pentru puternică a lumii voastre au muncit slabe care le-am dat, şi pe cei slabi vor continua să fie cerşetori.
- Aş ceară de la Dumnezeu pentru a proteja pe cei slabi. "Conducători crude asculta motiv", aş spune.
- Cruzimea este puterea. Confruntându-se cu severitate pierdere, guvernanţii îşi pierd puterea, şi alte tratamente crude le vor înlocui.
Budach oprit zâmbitor.
- Pedepsirea crude, - a spus el ferm, - de a preda a fost o cruzime spectacol puternic pentru cei slabi.
- Omul se naşte slab. Un puternic devine atunci când nu există o mai puternică în jurul lui. Când vor fi pedepsiţi cu cruzime de forte, locul lor va fi puternic la slab. De asemenea cruzime. Acesta va pedepsi toată lumea, dar nu vreau asta.
- Tu ştii cel mai bine, atotputernic. Asiguraţi-timp pentru a te distra, astfel încât oamenii să obţineţi totul şi nu au fost luate departe unul de celălalt ceea ce le-a dat.

- Nu e de gând să beneficieze de oameni - oftat Rumata - pentru atunci când primesc totul gratuit, uşor, din mâinile mele, atunci uita de muncă, îşi pierde pofta de viaţă şi de la rândul său, animalul meu de casă, pe care eu va trebui să continue să se hrănească şi purta totdeauna.
- Asiguraţi-modul în care cei mai mulţi oameni a plăcut să lucreze şi cunoştinţe pentru a lucra şi cunoştinţele sunt doar o parte din viata lor!
- Aş putea fi făcut-o - a spus el. - Dar merită să priveze umanităţii din istoria ei? Ar trebui să mă înlocuiască unul dintre umanităţii cu alte persoane?
Budach, încruntat, tăcut pondering. Rumata aşteptat. Afara din nou, scartaind din pacate căruţe. Budach a spus încet:
- Apoi, Doamne, ne şterge de pe faţa pământului şi re-creat mai sofisticate ... sau mai bine încă, ne lase singuri şi ne lasă să plecăm felul lui.
AA şi Strugatsky BA. Este greu să fie Dumnezeu

La om la om numai el însuşi creează viitorul. Aceasta se întâmplă astăzi, şi fiecare dintre noi. Omeneşte cum să creaţi şi să distrugă toate bune şi eternă. Fiecare dintre noi poarta un pic din această lume viitoare, şi fiecare dintre noi depinde de posibilitatea de a punerii sale în aplicare.

... Natura nu a fost creat pentru noi şi nu a fost creat în funcţie de capriciile noastre. Potrivit lui Jacques Monod, acum a descoperit noi astfel încât să putem evalua gradul de risc conceput de către om, dar dacă suntem capabili de o astfel de evaluare, aceasta se datorează faptului că, în acest sens, vom participa la evolutia culturala si natural. Aceasta este lecţia pe care natura ne învaţă, dacă am fi ascultat-o.
I. Prigogine


Paul Kudelin

Duminică, 22 februarie 2009
Vizualizări: 7775

Citiţi de asemenea

Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
71
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
168
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
65
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
115