ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pisica din rasa Ashera 


Fiind de mult timp considerate animale de companie, pisicile până în prezent sunt apropiate de natura lor originală de prădător. Proprietarii pisicilor au diferite opinii: unora le place să identifice animalele lor de companie cu cele sălbatice, în timp ce alții, dimpotrivă, preferă creaturi liniștite "de pluș".

 

Iubitorii de prădători în masca nevinovată de o pisică domestica, li s-a ivit ocazia de a dobândi un animal unic, un hibrid rar, o creatură exotică, creată în laborator de geneticieni şi acum vândută pentru o sumă fabuloasă. Noua rasă a fost numită în onoarea zeiței păgâne Ashera, iar reprezentanții ei încă nenumeroşi au fost recunoscuţi ca cei mai mari dintre rudele lor. Experții susțin că hibrizii adulţi ating 1,2 metri în înălţime. Experimentele pentru a crea cea mai scumpă pisică au fost finanţate de omul de afaceri britanic Simon Brodie, care a plătit în întregime lucrările echipei de geneticieni, care s-a confruntat cu o problemă destul de complexă – să combine într-o singură ființă servalul african, leopardul asiatic şi pisica convenţională.

Rezultatul a depășit toate așteptările: compania Lifestyle Pets a adus la viaţă animale destul de viabile, cu proprietăți unice în comparație cu pisicile domestice – labe mari şi lungi, acoperite cu pete de leopard, animale graţioase, puternice şi foarte energice. Vânzătorii, care comercializează aceste pisici cu 22000 de dolari pentru fiecare exemplar, fac publicitate din vioiciunea și dorința de a se mişca cât mai mult posibil. Proprietarii ar trebui să se bucure de natura energică a acestor animale de companie, însă unii felinologi se tem că această caracteristică este una dintre manifestările instinctului de vânătoare. 

 

 

 

În acest caz, controlul genetic este folosit pentru a standardiza educația și a se asigura că trăsăturile definitorii ale Ashera rămân în special cele ereditate. Pisicile de rasa Ashera sunt foarte educate, blânde și au o natură sensibilă care necesită aceeași grijă ca și orice altă pisică. Ashera complet domesticită se simte bine cu copiii şi alte animale de companie şi ceea ce este neobișnuit pentru pisici, se deprinde cu zgarda în timpul plimbărilor.

Nu numai că costul pentru Ashera constituie 22 de mii de dolari, doritorii de a cumpăra această pisică de "design" cu aspectul unui sphinx se înregistrează pe o listă de așteptare cu 9-12 luni în avans, deoarece compania Lifestyle Pets nu are de gând să crească mai mult de 100 de pisici pe an.

 

КОШКА-ЛЕОПАРД АШЕРА 

 

Celebrul dresor de feline Ryan Oyler, susține că el deține un hibrid cu pete de mai mulți ani și în acest timp s-a asigurat că pisica este inofensivă pentru oameni. "Ele sunt destul de ușor educabile și nu vor dăuna nici copiilor", - a declarat expertul.

 

КОШКА-ЛЕОПАРД АШЕРА 

 

Printre americanii bogați, Ashera este incredibil de populară, ele sunt văzute ca un atribut de prestigiu și de stil. Dar, nu toți locuitori din State își pot permite să cumpere o pisică, cu aceşti bani puteți cumpăra o maşină bună. Iar, mulți oameni nu vor să aibă acasă o copie micşorată a prădătorilor din savana, preferând pisicile convenţionale și hrănindu-le până la dimensiunile la care nici nu au visat geneticienii.

 

КОШКА-ЛЕОПАРД АШЕРА 

 

În multe țări, medicii veterinari bat alarma și impun pisicilor mâncăcioase o dieta strictă. Dar, pentru ele această metodă nu este foarte eficace, deoarece pisicile reușesc să găsească alimente nu se ştie de unde și îşi aranjează mese copioase în taină.

 

 

 

Rasa Ashera a fost crescută în Statele Unite ale Americii. Pisica ajunge la o greutate de 14 kg și la o înălţime de până la un metru. Totuşi, ea nu este un leopard, doar culoarea ei este asemănătoare, iar natura - conciliantă, flexibilă, deoarece în arborele ei genealogic sunt prezente şi animale de companie obișnuite. În afară de pisicile convenţionale, printre strămoșii Ashera au fost, servalul african și pisica leopard asiatic. Deci, dacă doriți să cumpărați una din cele o sută de specii și să creşteţi acest motănaş drăguț la dvs acasă, pregătiţi aproximativ 25000 de dolari 

 

 

Sursa: intelligent.lv

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 18 ianuarie 2013 9:35
Vizualizări: 12230

Citiţi de asemenea

Timelapseul de 300 de zile al creșterii pinului ...
136
Articolul excelent al medicului psihiatru Viaceslav Gusev:Alcoolul - băutura lăsăciilorCând un prieten de afaceri îmi pr...
95
Poți să încerci această tinctură în caz de amigdalită și să o bei și în scopuri preventive...Pentru a pregăti tinctura...
157
Usturoiul este folosit pentru multe afecțiuni legate de inimă și sistemul circulator. Aceste afecțiuni includ tensiune...
100