ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Planeta în folie de plastic sau problema de poluare a solului de deşeuri din plastic.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Plastic şi ambalaje de plastic în ţara noastră a început să câştige popularitate câteva decenii în urmă. Imi amintesc de la începutul anilor 90 mama mea spălate cu atenţie fiecare punga de plastic, se usucă şi îngrijit îndoite într-un borcan speciale pentru refolosire (şi, de preferinţă mai multe) de utilizare. Pe de sticle de plastic în timp ce puţini au auzit - o bere si o Coca-Cola vândute în cutii şi sticle de sticlă. Împreună cu prăbuşirea Uniunii Sovietice ţară câştigat independenţa, disponibilitatea de fluxuri de informaţii şi o varietate de "realizări" ale Occidentului. Una dintre aceste realizări "a fost utilizarea pe scară largă de material plastic şi ambalaje de plastic.

S-ar părea că acest lucru? Populaţie să aibă acces la un preţ accesibil şi convenabil formă de ambalare - usor, practic, ieftine. Spălaţi nu are nevoie să se spele, nu este necesar. Spaţiul nu este suficient. , Aer, microorganisme de umiditate sau în interiorul sau în afara nu dor. Dezintegrare este practic imun.

De fapt, a problemei. Decay, şi, prin urmare, ecologice de reciclare nu este afectată. Ei bine luminat, dar subliniază atmosfera de o asemenea cantitate de substanţe nocive, care este înspăimântător. Potrivit experţilor, un om aruncă un an de la 250 kg de deşeuri menajere. Aproximativ 25% dintre ei sunt deşeuri alimentare, 5-10% - hârtie, 50% - polimeri, restul fiind din metal, textile, cauciuc, sticlă şi alte prostii. Modul clasic de eliminare a deşeurilor (containere - gunoi - dump - regenerarea) de azi este ineficient şi, în plus, este potenţial periculoasă, de vreme-rambleiate sol tratate şi depozitele de deşeuri bine, chiar este o sursă de gaz depozit de deşeuri ", care permite efectul de seră. Deşi reciclarea gunoiului de Vest este o afacere profitabilă şi profitabilă, ne-am dovedit a fi mult mai uşor să îngroape deşeurile în sol. Dar acest lucru nu poate continua la nesfârşit, deoarece aproape toate poligoane sunt umplute la 50-60%.

Dar nu este mântuire - plante sau linii de plastic pentru deşeuri reciclabile. Din păcate, în Ucraina, foarte puţine dintre ele - pentru a conta, degetele destul de o mână.

Lăsând în dimineaţa de acasă, se poate observa o imagine foarte neplăcut de - în cazul în care un om nu este trecut - peste tot în aşteptare pentru el grămezi, grămezi, sticle de plastic dealuri, pungi de plastic, ambalaje spuma de la produsele din supermarket-uri. Şi dacă pe strazile orasului este oarecum îndepărtat (pentru a aduce toate acestea dizgraţie în depozitele de deşeuri şi, astfel, absolut nici o rezolvare a problemelor), în parcuri, parcuri mici, şi în special în domeniul "culturale" vacanţă situate în afara limitelor oraşului de acest dezastru şi situată pe sol sau în apă.

Îmi amintesc o scenă teribilă, pe care am privit de la fereastra autobuzului-oras mesaj inter - "zăpadă" mijlocul verii. A fost destul de vânt zile, am trecut o groapa de la marginea oraşului. Chiar de la intrarea la rampa a devenit evident că toate terenurile adăpostirea ceva lumina - pentru a crea impresia de zăpadă absolută. Şi apoi ne-am mutat în această zăpadă ". Toate teritoriul câteva mile în jurul a fost acoperit cu un covor de pungă de plastic împrăştiate. În mod evident, scoateţi şi aruncaţi totul nimeni nu va - şi va atârna minciuna sau incalcit in ramuri de arbori şi arbuşti în această vară "zăpadă".

Să nu mai menţionăm faptul că în borcane de sticlă sucurile sunt mult mai gustoase decât cele care sunt vândute în sticle de plastic, tip sandwich cald, ţineţi-o pungă de hârtie, mult mai util să its colegi de film de polietilenă, şi că toate aceste industria de rafinare products au fost lent dar încă mai au o influenţă negativă asupra sănătăţii umane.

Plastic şi ambalaje din plastic L-am întrebat: "Ei bine, destul de ruşine căpoti sugera "În opinia mea, există mai multe modalităţi de a rezolva aceasta problema?:

: 1. La nivelul de conştiinţă a fiecărui individ. Recent, am venit pentru a vizita baieti - un cuplu care toate produsele şi elementele au fost aduse in saci de panza de diferite dimensiuni. Pungi se cusute pentru un model foarte simplu de pungi de plastic acelaşi - două din stofa, cusute în sac, şi mânere pentru transportul usor. Acestea sunt, de asemenea foarte preocupat de poluare şi care să contribuie la combaterea în acest mod. Dacă te gândeşti la asta, puteţi să mergeţi mai departe - ambalaj sandwich-uri pentru copii în şcoală nu este în saci, şi în lucrare. Dacă utilizaţi deja un recipient de plastic, apoi încercaţi să faceţi acest lucru de mai multe ori - de exemplu, ambalaj acelaşi aliment nu este ambalat, şi în containere şi aşa mai departe. Pentru a planta plantele sădite în care este posibil incercand sa nu utilizeze vase de plastic, ceramică şi containere sau cutii de tablă vechi - se întâmplă des ca nadscherblivaetsya crack sau un bol vechi ceramice sau Pialat adânci. Aceasta mancare nu este în valoare de utilizarea conform destinaţiei sale. Dar houseplant vor simţi bine în această casă ", mai ales că acesta este solutia de multe ori mult mai mult decorativ decât un vas de plastic.

2. La nivelul mass-media. Pentru a elimina şi distribui altfel de filme, care arată imagini teribil de contaminare şi să furnizeze informaţii statistice pe scara de producţie, utilizare şi reciclare din material plastic, polietilenă şi polistiren. publică periodic articole ca acesta, face sondaje şi selectaţi-le în orice mod. introducă activ imaginea de prestigiu şi hârtie ecologice, din metal, lenjerie, ceramica si sticle returnabile, precum şi imaginea de prestigiu şi de îngrijire a sănătăţii lor proprii de acei oameni care se bucura de un astfel de container.

3. La nivelul instituţiilor de învăţământ - pentru a oferi un curriculum oră despre ecologie, natura, OBZH şi articole similare pentru acoperirea acestui aspect - filme spectacol, să citesc articole şi alte materiale pentru copii să solicite temele privind acoperirea subiect sau să scrie eseuri pe tema: "Ce mi-ar făcute pentru a rezolva problema din plastic.

Plastic şi ambalaje din plastic 4. La nivel de întreprindere. Lanţului de fast-food McDonald's este foarte mândru de faptul că, atunci când vasele de ambalaj, pe care le utilizează cele mai ambalaj de hârtie. Angajaţi în fiecare modul în care este anunţată şi folosite pentru a crea o imagine pozitivă a companiei. Să luăm ca exemplu în utilizarea de ambalaje ecologice este chiar necesar. Cele mai multe astfel de recipiente care se pot imprima logo-urile si companie de publicitate, în orice mod de a creşte vizibilitatea.

5. La nivel guvernamental. Creşterea preţurilor pentru reciclabile. În ţara noastră există centre de primire a deşeurilor din plastic şi plastic, în cazul în care deşeurile sunt transferate în instalaţiile de reciclare a acestora. Dar costul de achiziţionare a materialelor reciclate în punctele de colectare din ţară se ridică la 20-50 de cenţi (4.10 centi) pe kilogram. Vă puteţi imagina cât de multe sticle de care aveţi nevoie pentru a colecta, în scopul de a prezenta un kilogram de apel? Nu oamenii au nici un interes în colectarea acestui tip de reciclare. În acelaşi timp, foarte rar se poate vedea în cazul în care o de-a lungul târât-o sticlă sau borcan - toate repede îmbarcaţi şi bunici care doresc să-şi câştige un ban în plus pentru pensionare. Şi resturi despre metalice în general şi de exprimare nu este - a devenit o afacere profitabilă. Dacă guvernul va stabili un bar pentru preţul materialelor reciclabile din plastic, apoi preţurile produselor în ambalaje din plastic creşte uşor, dar cresterea lor va fi centi slaba 50-10 (aproximativ unu - doi de cenţi pentru o sticlă de plastic) şi pentru consumatori general va fi practic neobservate. , Dar necesar, vor exista oameni care vor să facă bani pe reciclabile, depozit şi de gunoi de pe teren va fi mult mai metaliceLINE. În plus, ţările baltice, de exemplu, pe stradă sunt două containere pentru gunoi în culori diferite - unul pentru plastic şi deşeuri de materii plastice, celelalte - pentru alte tipuri de moloz. Dintr-un container de gunoi separate, în care este deja sortate, este mai uşor de a livra deşeurile direct la aceeaşi întreprindere de prelucrare secundara. În plus, chiar dacă o afacere sau o entitate doreşte să organizeze o linie pentru deşeurile de plastic de prelucrare, în plus faţă de toate costurile de organizare a acestuia, el încă ar trebui să stabilească în 200 grivna ($ 40) pentru permisiunea de a "săpa adânc" în dump - deşeurile de plastic departe. Şi să dăm numai sub rezerva obţinerii unui permis de la Ministerul Ecologiei, al căror cost este aceeaşi 200 grivna (40 dolari) anual. Preturile, desigur, şi nu atât de ridicat, dar eu nu înţeleg de ce dorinţa de a trăi în curat şi să protejeze ecologie din ţara lor, sub area proiectelor, în general, întreprinderile trebuie să plătească. În opinia mea, aceste întreprinderi, în general, nevoia de a acorda dreptul la tot felul de privilegii.

6. La nivel legislativ, - de a emite facturi, pentru a mandatului la utilizarea unor ambalaje ecologice pentru anumite tipuri de mărfuri. De exemplu, lână nestirilnuyu si bandaje poate fi vândut totuşi în ambalaje de hârtie. Acelaşi lucru este valabil de multe alte bunuri. Aceasta ar trebui să fie însoţită de plantare şi protejarea pădurilor, ca producţia de hârtie necesită tăiat lor. În plus, pentru a crea condiţii pentru cei care doresc să închirieze loturi mici de pădure, pentru a se proteja, de curăţare şi plantare. Pentru unii motiv, în loc de sprijin, astfel de oameni a lua tot, dar riposta în administraţia locală, în ciuda noilor reguli de Codul Funciar.

În cazul în care chiar o persoana care citeste acest articol, grijuliu şi va fi a face ceva pentru a aborda această problemă, înseamnă că nu numai eu grijă cu privire la starea terenului nostru. Arunca o piatra de ascutit, sa se pisa-o împreună.

Anna Lisevich.
http://vedrussa.org.ua/

Miercuri, 17 septembrie 2008
Vizualizări: 9789

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
49
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
84
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
195
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
75