ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Plante — campioni.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Astăzi, specialiştii ştiu despre 400 de mii de specii de plante, şi este singura specie! Şi dacă încercaţi să conta soiuri şi hibrizi, această cifră va învinge cu siguranţă, multe milioane!

Cele mai ascetice plantelor. Welwitschia - creşte în sudul Africii, în deşertul Namibiei. Frunzele sunt ondulate turban în jurul lor. Deoarece Namibia este aproape niciodată ploile Welwitsch utilizarea frunzele lor de a absorbi umezeala ... de anticeata emulsii, ajungând de la Oceanul Atlantic, şi apoi picătură cu picătură, transmite originile sale.

Buttercup. Potrivit People, aceasta planta are un caracter sever - de unde şi numele. Aceasta floare - de munte din Europa - se află la o altitudine de 4300 metri deasupra nivelului mării. Buttercup Ranunculus lobatus găsit la o altitudine de 6400 metri deasupra nivelului mării.

Cea mai veche este acum un copac în creştere - Ginkgo este în creştere în provincia chineză Zhejiang. Acest tip de venit înapoi în perioada Jurasic, aproximativ 160 de milioane de ani. În Japonia, Ginkgo este numit "caisa de argint".

Cele mai mari cactuşi din lume, Saguaro, creşte în Mexic, şi de Stat din Arizona. Se ajunge cu uşurinţă înălţimea de 15 metri, si cantareste 6 - 10 tone. În 3500 stamine Saguaro flori, care sunt atât de mari încât păsările mici cuiburi legătură uneori acolo.

Arctic salcie - nord copac mai (Bush) din lume, sucursalele sale poate ajunge la 5 metri în lungime, dar ele nu crească mai mare de 10 cm de sol. Astfel, salcie sunt protejate de vant inghetat si creste sub Stratul de zapada tot parcursul iernii.

Cele mai romantice de plante - Edelweiss. De fapt, nu este o floare, şi un grup de câteva flori mici, s-au adunat împreună. Edelweiss este foarte bine protejat de frig, nu se poate dezvolta numai pe pietre, dar în văi.

Cea mai mare planta carnivora, capacitatea de a digera prada cea mai mare aparţine nepentovyh familie. Broaşte, păsări şi chiar şobolani, prins în capcana sa şi digerate cu enzime. Acesta creşte în pădurile tropicale din Asia, la cca. Borneo şi Indonezia.

Cele mai multe plante mirositor din lume - Amorphophallus. Acesta creşte în pădurile tropicale şi mirosul de putrezire peşte. Intreaga insula Sumatra mirosea literalmente acest miros.

Cele mai periculoase plante înţepătură - Noua Zeelandă copac urzică. Se poate ucide un câine şi chiar un cal, injectarea lor sub piele dintr-un amestec de otrăvuri puternice. jignitor fire de păr subţire pe frunzele conţin histamină şi de acid formic.

Orhidee. Familie din aceste plante - una dintre cele mai mari din lume. Ea are mai mult de 25.000 de specii, dintre care cele mai cresc in copaci, dar, spre deosebire de paraziţi plante, le folosesc doar ca o cală. Această plantă este surprinzator de modest, înflorire şi atunci când nu provoca alergii. În Insulele Hawaii în Pacific Orhideele sunt atât de multiplicat că expresia "cântăreşte un kilogram sfert din orhidee este destul de normal. Ei au spus că Patricia Arquette, ca o mireasă de un celebru actorul Nicolas Cage, a cerut nunta Black Orchid, lui Salinger autograf şi o rochie de nuntă din Tibet. autograf lui Salinger, din fericire, doar vanduta la o licitatie pentru rochia a trebuit să zbor spre Tibet. Şi a luat o orhidee Cage negru a fost foarte simplu: el a pictat doar de flori cu vopsea neagră.

Miercuri, 07 noiembrie 2007
Vizualizări: 5311

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
131
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
110
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
220
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
83