ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Plante medicinale si plante aromatice. (78 plante)Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translateDin cele mai vechi timpuri Acceptăm cultivate în grădini şi ierburi grădini. Ele pot efectua un dublu rol şi să servească nu numai în plante medicinale, dar si un mijloc de combatere a dăunătorilor de horticultură.

De exemplu, valeriana, St John's Wort, pelin amar, rostopască, vetrice, flori de menta ajuta la lupta împotriva mere Weevil, molii, fraiere. Aceste plante dăunătoare repellent pot fi plantate de sub copaci, dintre tufisuri. Copaci înalţi de pulverizare perfuzii fitontsidnyh utile de plante medicinale. Unii doar le spânzurat în coroana. Ca de aterizare - "sigilii" folosit de bine Motherwort, chistets bukvitsvetny, salvie, brusture, Viburnum, trandafir sălbatic, magnolie şi fasole.

Cultivarea plantelor medicinale creşte productivitatea globală a terenului. În plus, multe specii de plante medicinale au proprietăţi decorative de mare. Dintre acestea, puteţi crea compoziţii originale, decora site-ul şi în acelaşi timp utilizarea în scopuri medicale. Când creaţi piese de plasare ghidate de principiile de bază de plante şi de capacitatea acestora de a co-Habitat. De exemplu, creaţi o mica floare de agrişă cu courtines podbal ordinară, Viola tricolor şi Primula officinalis. Aceste plante se va transforma să înflorească până în toamnă. Agrişă fotofil. Ii place sa soluri slab alcaline sau neutre bogat în humus. Aceasta melodie poate fi plasat în centrul de gradina.

Gradina, de asemenea, bun pentru a avea perenelor de medicamente. Ele nu vindeca numai bolile, dar vă rugăm, de asemenea, decorative lor. Foarte frumos manciurian Aralia, saxifrage, Eleutherococcus - un arbust înalt, cu frunze palmat. Este amestecuri bine cu rădăcini maral şi oregano arbuşti, spaţii bearberry evergreen. Pentru spaţiul elecampane necesar destul de mult. Se compară bine cu flori violete de Clematis. Destul de parfumat rădăcină decorative - arbust sizovatozeleny cu o aroma puternica si Valerian. arata frumos radiograms cortina roz (radacina de aur), si galbenele. Există mai multe soiuri de Calendula (galbenele), de culori diferite (de la galben lămâie până la maro-rosu) si complet.

Aer Marsh - plante medicinale sunt rădăcinile, fără rădăcini, superficiale. Colecteaza-le în toamnă cu o adunare de apă semnificative. Materiile prime sunt tăiate în bucăţi, se spală şi rapid uscate. Fi păstrat în pungi şi în recipiente de sticlă de un an.
Althaea officinalis creşte în pajişti umede, pe malurile râurilor de rezervoare şi în junglă, sau cultivate. În primăvara devreme sau toamna recolta rădăcinile plantelor. Medicamente din-inflamatorii şi anti expectorante acţiune.

Aronia Aronia (chokeberry) conţine acizi organici (inclusiv de mere), vitamina P, C, etc suc din fructe de padure proaspete util pentru gastrita, cu aciditate scazuta a stomacului şi hipertensiune arterială (tensiune arterială ridicată).

tomentosum Rhododendron - plante medicinale sunt lăstarii cu frunze al anului curent până la 10 cm colectarea acestora în momentul de înflorire. Uscate la umbra, răspândirea un strat subţire şi sistematic, de cotitură peste, sau in uscator la o temperatură care nu depăşeşte 40 de grade. C. A se păstra în saci dublu într-un loc răcoros şi uscat timp de 2 ani.

tolstolistny Badan - materii prime medicinale sunt frunze şi rizomi. Frunzele sunt recoltate în perioada de vară-toamnă. Uscate, ca de obicei. Rizomii recoltate în toamna sau primăvara devreme, curat terenurilor şi rădăcini mici, spălate, tăiate în bucăţi lungi, uscate şi în cele din urmă podvyalivayut în uscător. A se păstra în pungi de materii prime sau alt recipient închis timp de 4 ani.

Helichrysum - plante medicinale sunt flori. Coşe sunt colectate la începutul înfloririi,atunci când acestea nu sunt destul de din mână. Atunci când colectarea mai târziu flori uşor sparge, şi prime pierde activitatea biologica. Break-le cu tulpini nu mai mult de 1 cm în colectarea nu poate trage plante cu rădăcini. Flori ingramadite pierde şi nu mai târziu de 3-4 ore după colectarea este uscat în spaţii bine ventilate domeniu, de stabilire a unui strat de 2-3 cm, pe hârtie sau pânză pentru uscare, fără ventilaţie (mansarda, uscator), coşuri de flori în afară. materiale se păstra în recipiente închise, într-o zonă întunecată, rece, bine ventilat timp de 3 ani.

Betula pendula - plante medicinale sunt boboci, frunze şi fructe. Mugurii sunt colectate în primăvara devreme în timpul umflarea lor, dar asiguraţi-vă că leafing afară. În acest scop, puteţi utiliza ramuri de mesteacan de la iarna tăierea de copaci. sucursale tăiaţi blocat în zăpadă, şi primăvara când mugurii se umfla, acestea sunt colectate.

Hawthorn creşte sânge roşu la marginile de păduri, văile râurilor, cultivate în grădini şi parcuri în zonele de pădure şi de stepă. Lek. Materiile prime sunt flori, fructe si frunze. Iasomie B. rapid, în termen de 3-4 zile. Florile se recoltează în floare începutul anului până când sunt toate deschise. Acesta nu ar trebui să le iau după ce roua sau ploaie, pentru că ei întunece în timpul uscării. Uscat nu mai târziu de 1-2 ore de la colectare în pod, magazie sau într-un loc cu o bună ventilaţie, răspândirea un strat subţire. camere de uscare trebuie să fie închise pentru noapte, ca materie primă a higroscopicitate puternice. A se păstra într-o cutie închisă sau recipiente de sticlă de un an.
Fructe recoltate la maturitate deplină. Uscate în cuptor la soare, sau într-un uscător, la o temperatură de 40-50 grade C. Materialul este gata prime cernută de separare tulpină, boabe de defecte şi alte impurităţi. A se păstra în recipiente de sticlă sau pungi, trece de 2 ani. preparate de păducel sunt utilizate în unele boli ale sistemului cardiovascular.

Merişoare de munte creşte în zona de pădure, în păduri de conifere şi tundră. Lek. materiile prime sunt frunze şi fructe de padure. Frunzele sunt culese înainte de înflorire sau la începutul primăverii, fructe de padure - în toamnă. Frunzele sunt uscate în aer liber în uscător sau într-un cuptor la temperaturi de 45-50 grade. C. Berry mai umed. Pune-le pe tot parcursul anului. cranberries ciorbe sunt folosite ca un diuretic, si fructe de padure - cu gută.

Swede. Întrucât scopul de tratament folosind sucul de morcovi, dar este uneori folosit ca parte a solului - topuri. Suedezul este bogat in vitamina C. De asemenea, este utilizat ca o suspensie cu vindecarea rănilor şi ulcerelor slab, utilizarea în interior cu constipaţie. Suedezul suc este utilizat ca expectorant si diuretic. Seminţele sunt sub formă de praf în apă, să desemneze copii cu rujeola, precum şi gargara cu angină pectorală. Pentru tulbureala suficient pentru a rade răzătoare de legume rădăcină şi se aplică site-uri bolnavi. Pentru sucul de curăţate şi spălate cu rădăcini invelisul exterior pentru a oferi o storcătorul de fructe. Pentru un gust la aceasta, puteţi adăuga 1 / 4 suc de afine sau zmeura. Întrucât scopul de tratament potabile o jumătate de pahar de trei ori pe zi înainte de mese. Pregătiţi suc ar trebui să imediat înainte de utilizare. Pentru a obţine emulsie de seminţe, aveţi nevoie pentru a se pisa o lingură de seminţe într-un mojar, adaugand treptat apa fiarta la temperatura camerei. Copiii numeşte lingurita de patru ori pe zi, şi pentru gargara diluat de două ori cu apă fierbinte şi se aplică de 3-4 ori pe zi.

Valeriana officinalis creste la marginea pădurilor, văile râurilor, în junglă, etc Această plantă este cultivată pe scară largă şi cultivate. Lek. materiile prime sunt rizomi de perene cu rădăcini. Dig cazma lor ascuţite sau sapa in august-septembrie, atunci când fructul este deja cerc, dar provine din scuturi sunt încă păstrate, pentru că fără scuturi este dificil să găsească şi să înveţe de plante. Rizomi şi rădăcini din pământ se agită, spălate în coşuri şi a pus un strat de 15 cm pentru 2-3 zile. Apoi, stratul se reduce la 2-3 cm uscate la umbra, la sau peste 35 de grade. rădăcini overdry S. nu sunt cleduet, deoarece acestea sunt puternic erodate. Lent de uscare permite o Leks mai parfumat şi activ. materiale. Valerian chimică ar trebui să fie în raza de pisici care musca si iei ei. Perioada de valabilitate 3 ani. Preparate din valeriana au un efect calmant (doze individuale).

Gorets şarpe crească în pajişti umede, mlaştini şi ierboase printre arbuşti. În a doua jumătate a verii, după înflorire a plantelor sau recoltă de primăvară timpurie a rădăcinilor sale. Decoct sau extract lichid de utilizare în bolile acute şi cronice ale intestinului.

Highlander piper (piper de apă) este în creştere pe malul iazurilor, balti şi pajişti umede. părţile aeriene ale plantelor recoltate în perioada de înflorire. Preparate piper apă compacte peretii capilarelor si a reduce fragilitatea lor.

primavara Adonis - plante fotofil în creştere în prairies sol negru, pe marginile şi poienile din păduri de foioase. Recoltare a plantelor terestre de la începutul înfloririi, până la purtători de fructe. medicamente sa stimuleze activitatea cardiacă, are un efect calmant. Conţine substanţe puternice, şi, prin urmare, utilizate sub supraveghere medicală.

Mazăre. Balanţa de substanţe nutritive biologic active şi a componentelor vitamine nominaliza mazăre într-o serie de produse alimentare de sănătate foarte valoroase pentru boli ale rinichilor şi ficatului, precum şi piese de suprafaţă într-o tinctură de plante pentru a ajuta ca un diuretic. Există de performanţă Este foarte sub nefrolitiază (facilitează măcinare şi eliminarea de pietre). Efectul diuretic se datorează conţinutului ridicat de potasiu în mazărea verde. Când boli purulente ale pielii (de exemplu, abcese) cataplasme din făină de mazăre promoveze coacere şi înmuiere a zonelor inflamate. Pentru a pregăti piure de mazăre medicale imature sau mature mazare fierte în apă la fisurare a pielii, apoi zdrobiţi cu pistilul. Pacienţii cu sare renale atunci când se utilizează acest sos pentru a adăuga nu este recomandată. Piure consumat de două ori pe săptămână. Pentru Este foarte ridicate piesele de care aveţi nevoie să-l taie la înflorire, taie şi se toarnă apă fierbinte (2 linguri de plante intr-un pahar 1-1,5). Insistând asupra faptului că 30 de minute, filtru lichid şi de a folosi două linguri înainte de mese. Pentru prepararea de făină de mazăre, mazăre uscată pisate într-un mojar (puteţi utiliza râşniţă de cafea) şi înainte de a mânca berii cantitate egală de apă clocotită, amestecând. În cald, uşor răcit, o cataplasmă se aplică la faţa locului inflamat.

Elecampane creşte în zonele umede de-a lungul râurilor şi izvoarele de munte, pajiştile înalte, poieni de pădure, în junglă. Lek. materiile prime sunt rădăcinile şi rizomii. Atunci când achiziţionează să sape, se agită de la pamant, taie părţile aeriene şi rădăcini subţiri, se spală în apă rece, tăiate în bucăţi 10-20 cm lungime şi mai multe piese de-a lungul. Înnegrit, moarte şi deteriorate de dăunători rădăcini aruncată. provyalivayut Raw 2-3 zile în aer liber şi se usucă într-un loc cald, bine ventilat sau uscătorului la o temperatură de maximum 40 de grade. S., de stabilire a unui strat de mai puţin de 5 cm fi stocate în saci, lemn sau recipient de sticlă de 3 ani. elecampane preparate au o acţiune expectorant şi anti-inflamatorii.

Dioskoreya (caucaziană şi nipponskaya) creşte în poieni de pădure, şi în junglă. recoltată rizomi şi rădăcini. Preparate din plante este folosit în unele boli cardiovasculare.

Stejar - plante medicinale este coaja. Collect scoarţa este permisă numai în zonele programată pentru logare. Comportamentul ei în timpul recoltării seva de debit. Coaja nu trebuie să conţină impurităţi din lemn şi plută strat. Pentru comoditatea de logare pe tulpini subţiri şi copaci tineri la reduceri de circulare pe distanţa de 30 cm unul de altul şi să le conecteze princizie longitudinală. La intersecţia dintre secţiunile circulare şi longitudinale de marginea cortexului ridică cuţitul şi să înlăture toate zona crestate. Uscate sub un baldachin sau într-o zonă bine ventilat. Gata materie primă reprezintă lungimea cortexul 25-30 cm, grosime 2-6 mm, a cărui suprafaţă uşor încreţită, de culoare gri-maro. Fi stocate în containere din lemn sau pungi la 5 ani.

Oregano creste pe locuri deschise uscat. Lek. materiile prime sunt de înflorire şi părţi de plante cu frunze. Acestea sunt tăiate până la 20 cm şi se întinde un strat de 5-7 cm, pe hârtie sau material textil. Uscate într-o cameră bine ventilat sau sub un şopron, de cotitură ocazional. Apoi iarba treierat sau frecată pe sită krupnoyacheistom, separarea de tulpini. Stocate în borcane inchise ermetic timp de 3 ani. Apa extracte folosite pentru tuse si pentru imbunatatirea digestiei.

Ginseng este o planta rara, care apare într-o zonă limitată de Primorsky Krai în păduri de pin umbrite. Deşi este cultivat. plante de blana-rădăcină, care are un efect tonic.

Rhineberry creşte în locuri deschise în junglă, chei de munte, hăţişuri fac. Recoltare (uscate) plante fructifere. bulion lor este folosit ca un laxativ.

St John's Wort (ordinare) creşte în pajisti, dealuri, văi fluviale, în marginile de pădure şi luminişuri. Lek. materiei prime este iarbă. Colecta în momentul de înflorire. Numai tăiat partea de sus a plantelor, iarbă 15-20 cm lungime, are un miros balsamic si gust amar. Uscate este la mansarda, magazie sau in uscator la o temperatură de 50-60 grade. C. Re-ales dupa 30-40 de zile. Fi depozitate in saci, containere de sticlă sau din lemn pentru 2 ani. Ciorbe şi alcool extracte Hypericum numit antimicrobiene, agent astringent si anti-inflamatorii.

Căpşuni Padure - plante medicinale sunt fructe coapte şi de frunze. Boabele sunt recoltate devreme în dimineaţa când roua veni în jos, sau la sfârşitul zilei, fără a cupelor şi a pedunculului, cum au fost colectate în timpul roua acestea se deterioreze rapid şi usca în căldură. Înainte de uscare sortate căpşuni, fructe de padure eliminarea riduri şi coapte, tulpină şi sepals, şi podvyalivayut timpul zilei, pe aer sau 4-5 ore într-un uscător, la o temperatură de 25-30 grade. C. Este apoi uscate la o temperatură de 45-65 grade. S., asigurându-se că fructele nu sunt mucegăit. Buna boabe uscate trebuie să cadă. Frunzele sunt culese în timpul înfloririi plantelor cu tulpina nu mai mult de 1 cm, se usucă imediat în aer liber în umbră sau într-o zonă bine ventilate, împrăştiind un strat subţire şi, ocazional, amestecând. Frunzele sunt stocate în saci de cel mult 1 an, fructe de padure - 2 ani.

Radacina de aur (Rhodiola rosea) - plante medicinale sunt rădăcinile, cu mai mult de două tulpini. Recolta ei de la sfârşitul lunii iulie până la mijlocul lunii septembrie. colectare repetată de materii prime de pe acelaşi site este permisă în 10-15 ani. Rizomii curăţate de la sol, scoateţi plută maro, părţile putrezite şi a pus în umbră pentru provyalivaniya. Apoi au tăiat în bucăţi de 10 cm şi se usucă într-un uscător, la o temperatură de 50-60 grade. C. A se păstra în saci sau în ambalaje din lemn inchis pentru 3 ani.

Tintaura creşte în zone inundabile, de-a lungul râurilor şi lacurilor. Overground parte din recolta la începutul înfloririi. Preparate Tintaura sunt utilizate în unele tulburări digestive.

Ivan-ceai (salcie-planta) - plante medicinale sunt frunze şi flori. Materiile prime sunt colectate în iulie - septembrie. Dispersată în umbra cu un strat de nu mai mult de 5 cm, podvyalivayut o zi, răsucite mâinile până când vorbesc suc, apoi întins pe foaie de copt, se acoperă cu o cârpă umedă, stand 6-10 ore la o temperatură de 25 grade. C. şi uscate 40 min. un cuptor sau în cuptor la 100 grade. C. A se păstra într-un lemn închis ermetic sau recipient de sticlă de 2 ani.

Calendula - plante medicinale sunt inflorescenţă. Strânge-le pe toate de vara ca divulgarea de nu mai puţinmult de jumătate din flori ray în soiurile undouble. Pauză între coşuri de colectare poate fi 2-5 zile. Uscate imediat într-un pod sau vărsat, răspândirea un strat subţire şi, adesea, de cotitură. În temperatura de uscare nu trebuie să depăşească 40-45 de grade. S. termina la cuptor, atunci când intră coş sub presiune uşoară a degetelor. A se păstra în recipiente de tablă de un an.

Viburnum opulus este în creştere pe malul iazurilor, la marginea pădurilor, în junglă. Ei bine ia rădăcină în grădini. Lek. Materiile prime sunt scoarţă de copac, flori si fructe de padure. Scoarţă recoltate în primăvara devreme, în timpul fluxului de seva, cu arbuşti tăiaţi, tăiat în bucăţi şi se usucă în aer liber sau în pod. pauze coaja chimică, nedosushennaya - curbe. Florile sunt uscate într-un uscător, la o temperatură de 40-50 grade. S. fructe mature colectate în septembrie - octombrie, bine podvyalivayut în aer şi uscate în cuptor sau în cuptor, până când în stare solidă. Koru magazin de 4 ani, flori - 2 ani. Preparate din scoarţă de Viburnum au un efect hemostatic. Fructele contin o multime de vitamina C. Acestea sunt utilizate pentru gastrice şi ca un diuretic. Incluse în componenţa tarifelor de vitamina.

Varza. Printre varza cele mai valoroase în termeni de proprietăţi medicinale de varză albă. În acelaşi timp, în toate varietăţile de varză o mulţime de vitamina C (acid ascorbic). Aceasta a constatat substanţă pentru a preveni obezitatea, cu acţiune protivoskleroticheskim. În plus, varza contine zahăr şi proteine, precum şi vitamina U, vindecarea ulcerului şi pacienţii hepatice. Efectul terapeutic al varză în funcţie de calendarul şi condiţiile de depozitare sale. Bea cele mai bune de sănătate este suc de varză proaspătă, dar se poate obţine numai în vara şi toamna. Mai puţin suc de varză acră activ, dar se crede că are, de asemenea, un efect terapeutic de încredere. În ulcerul peptic bea suc de varza pentru 40-50 de minute înainte de a mânca. Tratamentul durează o lună. Şi suc de varză proaspătă este de asemenea folosit pentru gastrita cu aciditate scăzută, colecistită şi colită ulceroasă. Pentru prevenirea aterosclerozei beţi suc pe stomacul gol un pahar pe zi. La aceleaşi doze (este posibil cu adaos de zahăr) este utilizat ca expectorant pentru boli pulmonare. Terci din frunze de varză, amestecat cu galbenus de ou, se aplică pentru vindecarea rănilor. În cazul în care dureri de cap din frunze de varză se aplică la pete inflamat. Suc proaspat de varza este preparată imediat înainte de utilizare.

Cartofii conţin aminoacizi, vitamine esenţiale şi valoroase. 100 g de tuberculi în stare proaspătă, în toamna anului conţine 20 mg de acid ascorbic, dar atunci când stocarea ianuarie cartofi pierde aproximativ jumatate din aceasta vitamina, şi până în aprilie este numai un sfert de suma iniţială. Prin acelaşi volum, în cazul în care vasele nu în mod corespunzător pregătirii de cartofi poate pierde imediat toate de acid ascorbic. Pentru a salva aceasta, aveţi nevoie pentru a curăţa cartofi cu un cuţit, din oţel inoxidabil tocare cartofi pistil din lemn, şi atunci când picătură de fierbere cojit cartofi în fierbere, dar nu şi în apă rece. încălzire repetate duce la pierderea de vitamine. În cartofi este mai valoroase vitamine B, şi PP. În tuberculii bogate in calciu, magneziu, fosfor şi, în special potasiu. Amidonul este defalcat în tractul digestiv în zaharuri simple, care creşte şi mai mult valoarea nutriţională de cartofi. Cu privire la proprietăţi medicinale de cartof, valoarea deosebită este produsul pentru ulcer gastric şi ulcer duodenal, gastrită cu aciditate ridicată, constipaţie, arsuri la stomac. În astfel de cazuri se recomandă să ia un suc proaspat de cartofi (din tuberculi de roz) - 50 - 150 g, de 2 ori inainte de a manca. Este raportat că sucul de cartofi este foarte bun pentru prevenirea ulcerului gastric acut. Pentru a face acest lucru, este administrat de două ori pe zi timp de 1 / 4 ceasca înainte de a mânca. Se crede că sucul proaspat de cartofi şi ajută cu dureri de cap. Există dovezi că rezultatele buneTat se observă în numirea de cartofi la pacienţii cu boli cardiovasculare, inclusiv a celor cu hipertensiune. Acest efect se explică prin prezenţa unor săruri de potasiu, care contribuie la eliminarea din organism a excesului de fluide. felii proaspete de cartofi se aplică la faţa locului inflamat cu eczeme, sniffing şi cartofi fierţi ajută doar cu guturai ale tractului respirator superior. Pentru a obţine un suc proaspat de cartofi, tuberculi, perie de spălare, cojit, tranşat cu un cuţit şi încărcate în storcătorul de fructe. Suc de utilizat imediat. Pacienţii cu diabet ar trebui să mănânce cartofi cu atenţie în amidon se transformă în zahăr.
platanoides Cassius (siminichie) - cultivate plante, care capturează frunze şi flori. Preparate Cassia efecte laxative.

Urzica - plante medicinale sunt frunze. Strânge-le în momentul de înflorire. Uscate sub un baldachin sau la mansarda cu o bună ventilaţie, răspândirea un strat de nu mai mult de 3-4 cm în soare uscate materiilor prime nu ar trebui să fie, cum devine incoloră, şi vitamine sunt distruse. A se păstra într-o zonă uscată bine ventilat timp de 2 ani.

officinalis Burnet creşte în zone inundabile, stepele, în luminişuri de pădure. recoltată rizomi şi rădăcini. Burnet preparate au efect astringent, anti-inflamatorii şi hemostatice.

olhovidnaya Rhamnus creşte în păduri, văile râurilor şi ravene. În primăvara şi vara timpurie recolta scoarţă de paţachină. Bulion este folosit ca un laxativ. Proaspete şi uscate doar coaja greaţă cauze, vărsături şi diaree.

Porumb - plante medicinale sunt coloane pepuşuii. Colecteaza-le în faza de ştiuleţi de maturitate lăptoasă sau în timpul curăţării. Uscate la umbra sau de uscare la o temperatură de 25-30 grade. C, răspândirea un strat subţire pe hârtie sau tifon. Depozitate în saci de pânză pentru 1 an. Pentru materiale mai stocarea pe termen lung îşi pierde proprietăţile sale curative.

cinquefoil drepte (sălbatic Kalgan) creste pe margini de pădure, defrisari în păduri şi păşuni. Toamna sau primăvara recolta rizomii. Folosit ca un decoct ca agent astringent şi antibacterian în boli gastro-intestinale, pentru gargles şi loţiuni.

carthamoides Rhaponticum creste in muntii din subalpine şi pajişti alpine. Lek. materiile prime sunt rădăcinile de 1 an de viaţă. Dig-le cu o lopată, la o adâncime de 30 cm, se agită rapid, se spală în apă rece, fără impurităţi şi uscate la o temperatură de 35-40 grade. C. A se păstra într-un recipient de lemn într-un loc uscat 3 ani. Preparate lewisia au efect tonic si stimulativ.

Schizandra chineze în natură se găseşte în Extremul Orient, în pădurile mixte de-a lungul malurilor râurilor şi pâraielor, pante de dealuri. În ultimii ani, au devenit populare ca o cultură de grădină. Fructele sunt colectate ca maturi. Utilizaţi proaspătă şi uscată. Preparate de lamaie folosit ca un tonic si stimulant.

Cu frunze de tei (cu frunze mici) creste peste tot. Lek. materiile prime sunt florile cu bractee. Strânge-le în stadiul de înflorire. La o dată ulterioară material îşi pierde proprietăţile sale curative. Dacă vremea o permite, colectarea dureaza 10 zile, cu un misto - 15. Pentru a nu deteriora copaci, trebuie să folosiţi scările şi suchkorezom. ramuri cu flori mici abundente pot fi tăiate foarfece. Materiile prime sunt uscate imediat după ce a strâns sub un baldachin, într-o cameră ventilate în pod sau într-un uscător, la o temperatură de 40-50 grade. C, răspândirea un strat de 3-5 cm pentru a determina gradul de pregătire fragilitate tulpini. Pe uscat la soare nu poate var. Mirosul de finit aroma prime, gust dulce, uşor astringent. Stoca într-un recipient din lemn pentru 2 ani. Aplicate ca o bautura fierbinte (ceai), ca sudorifice pentru supercooling şi clătirea gurii şi gâtului ca un bactericid.

De măsline - drogurimaterii prime sunt doua frunze, flori şi fructe. Frunze culese în prima jumătate de flori de vară - în floare. Frunzele sunt uscate, în cadrul unui Tent sau in uscator la o temperatură de 40-50 grade. C, flori nu mai mult de 40 grade. Cu fructe de modul obişnuit.

Leuştean - plante medicinale sunt radacinile, iarba si fructe. Rădăcini recoltate în toamna, se spală în apă rece, tăiate în bucăţi, podvyalivayut la umbra şi uscate în cuptor şi se coace la o temperatură de 25-30 grade. C. Frunze cu petioles pedunculi şi uscate în aer liber la umbra sau într-o zonă bine ventilat. The rizomi şi fructe sunt stocate într-un lemn închis sau recipient de sticlă de 2 ani, frunze - 1 an.

Malina - plante medicinale sunt fructe, frunze, şi, uneori, rădăcini. Fructele sunt colectate de la scadenţa în vreme uscata, atunci când acestea sunt îndepărtate cu uşurinţă din recipient, podvyalivayut lumina si uscate la soare, împrăştiind un strat subtire, sau într-un cuptor la o temperatură de 50-60 grade. materie primă SA gata sortate, eliminarea înnegrit. Frunzele sunt uscate sub un şopron, pod sau in uscator. Rădăcinile de curate din pământ, se spală cu apă rece şi uscat în acelaşi mod ca şi fructe de padure. Fi depozitate în saci sau containere din lemn pentru 2 ani.

Podbal omniprezente obişnuită în zonele de pădure şi silvostepă. Lek. materii prime sunt boboci şi frunze. Frunze colectate în iunie-iulie, atunci când acestea sunt relativ mici şi spân partea superioară. Nu trebuie să luaţi frunzele foarte tinere, pufos ambele părţi şi cu pete maro. ukladyvat Raw vag în coşuri şi uscate rapid, răspândindu-un strat subţire, în pod sau în aer liber, de multe ori de cotitură pentru ambele părţi Haide uniform. Frunzele sunt uscate în măduva, linia de pescuit sau fir gros. După uscare, traul, înlăturarea maroniu şi acoperită cu mucegai. Flori cu tulpini uscate in uscator la o temperatură de 50-60 grade. C. A se păstra într-un loc uscat, în recipient închis timp de 3 ani. Incluse în sarcinile de asistenţă medicală.

Melissa - plante medicinale sunt frunze. Strânge-le să înflorească. După fiecare taiere de frunze de plante hrănite. Materiile prime sunt uscate la umbra sau uscare temperatura de 35 grade. C. A se păstra într-un recipient de sticlă sau din lemn pentru 2 ani.

Morcov. morcovi regulate, de asemenea, luate în considerare curative. În evul mediu, Italia nu este mâncat, ci folosite doar ca un medicament. În prezent, această vegetală este apreciat în medicina tradiţională în multe ţări. Pentru ca un morcov iarna nu este pierdut proprietăţile valoros, el este stocat în cutii, acoperite cu nisip uscat. Morcovii Morcovii contin zahar, proteine, caroten, vitaminele Grupa B. Morcovi - multivitamine dovedită şi de restabilire a remedia că este recomandat pentru boli ale sistemului cardiovascular, boli ale tractului gastro-intestinal, precum şi în tulburări ale vederii. Folosiţi în stare proaspătă sau conservate suc de morcov. Într-un pahar pe zi, pe stomacul gol poate fi folosit ca un laxativ. De asemenea, este utilizat ca agent diuretic, anti-inflamatorii şi antibacteriene pentru bolile de rinichi, catar al metabolismului superioare de sare tulburări ale tractului respirator superior, litiază biliară. Sucul de morcovi, clătiţi gura cu amigdalită şi stomatită. Când laryngitises şi bronşită ia un suc de morcov proaspăt amestecat cu miere pentru o lingura de 4-5 ori pe zi. În alte cazuri, este utilizat de 0,5-1 sticlă. Juice este stocată în aer nu mai mult de o oră. Acesta poate fi gătite folosind storcătorul de fructe. Mananca mai bine imediat. Sucul poate fi diluat până la gust orice suc din fructe de padure. Seminţe de morcovi este drug daukartin utilizate în insuficienţa coronariană cronică. Decoct de seminţe se aplică ca antihelmintic, precum şi pentru îndepărtarea pietrelor de la vezica biliară. Pentru o lingura bulion de seminţe turnat un pahar de apă şi zbura cel puţin trei minute la cuptor. Lui ia un hot de 3 ori pe zi timp de 1 pahar.

Menta - cultivate plante, provenite din mai multe specii sălbatice. Lek. materiei prime este porţiunea crescute. Topuri colectate în timpul înmugurire. Uscate la umbra sub un baldachin sau în pod. A se păstra într-un pahar închis sau container din lemn pentru 2 ani. Din ulei de menta sunt esenţiale şi mentol. Are un efect calmant şi locale analgezice. Mentol este un validol membru şi picături Zelenin. Perfuzie şi infuzie de frunze de menta sunt de asemenea folosite ca un remediu pentru greaţă şi pentru îmbunătăţirea digestiei.

Cătină albă în creştere pe malul iazurilor şi pajişti umede. Cultivate în grădini şi grădini acasă. Lek. materiile prime sunt fructe, frunze şi seminţe. Recolta de iarnă, atunci când acestea îşi pierd amărăciune şi astringenta. fructe de padure proaspete sunt colectate oshmygivaniem, se agită congelate la o temperatură nu mai mic de minus 10 grade. C. În vreme insorita, de fructe nu este recoltat, ca atunci când shell decongelate este separat de pulpa. A se păstra într-un loc răcoros. Fructele sunt dulci şi cu gust acru. Obţinute din fructe de ulei de cătină albă este utilizat pentru tratarea ranilor si arsurilor. fructe de padure proaspete, suc de fructe, iar perfuzia este utilizat în deficiente de vitamine.

Castraveţi. Cel mai mare efect terapeutic are suc de castravete. Se crede că ajută cu boli comune, cu gută, deoarece promovează eliminarea din organism a acidului uric. Se crede că sucul de castravete, de asemenea, ajută într-o stare proastă a dinţilor şi gingiilor, şi de a folosi doar smulse de pe paturi de castraveţi (până la 0,5 kg pe zi) ajută presupune cresterea parului. suc proaspat de castravete are o activitate antimicrobiană puternică şi este utilizat pentru a trata rănile purulente şi ulcere. Aceasta ajută, de asemenea, cu hidropizie şi edem de origine cardiacă, folosit ca un analgezic în colici intestinale si icter. Suc şi soluţie apoasă Coaja este folosit ca un remediu pentru acnee, pistrui, pete pigmentate, şi bloc de soare. Pentru a salva blushes pe obraji, de culoare alb şi prospeţime a pielii, o dată pe săptămână recomanda impune o masca de castravete triturată mere. Sucul este preparat imediat înainte de utilizare, deoarece acesta se deteriorează rapid. Pentru Este foarte coaja 50 g coaja de castraveti se toarna un pahar de apă la temperatura camerei şi să stea timp de 6 ore.

Papadia este cunoscută de toţi. Lek. materii prime sunt rădăcinile şi părţile aeriene ale plantelor. Radacini săpa în toamna sau primăvara devreme înainte de germinare frunze, scuturati măcinate, tăiate partile aeriene si radacinile laterale, se spală în apă rece, taiat si podvyalivayut câteva zile. Uscate într-o zonă bine ventilat sau in uscator la o temperatură de 40-50 grade. C. În afara acestea ar trebui să fie lumină sau maron inchis, nu miros, gust amar. Rădăcinile care sunt destinate pentru uz oral, se trece printr-o maşină de tocat, pus pe un strat de 3-5 cm de copt şi uscat, amestecând constant băţ de lemn, ca să nu se formează smocuri. Din materiile prime nu sunt permise impurităţi. Perioada de valabilitate - 5 ani. In medicina, utilizate rădăcinile sale şi chiar şi boboci de flori, care pot marinata. Albinele colectează de la instalaţiile de polen primavara asta. Florile sale galbene sunt hrănirea zeci de insecte. Puteţi prepara nectar de păpădie. Pentru a aduna în această dimineaţă muguri infloreste, alegerea cea mai mare şi cel mai magnific, la o dată stabilită un strat in banca si merg la culcare cu un strat de zahăr. Completaţi straturi borcan astfel, conţinutul său compactat Stick. Pentru umezirea amestec puteţi adăuga puţină apă. Flori masă este compactat, aerul este stors din el, remarca sucuri. Rezultatul este un extract de maronie. Este placut la gust - uşor amar, şi reaminteşte de zahăr ars. În partea de jos a băncilor format precipitat. Acest polen - de asemenea, un produs de valoare, aşa că nu ar trebui să fie filtrate. O astfel de prevedere poate fi stocat într-un loc rece la un an. Papadia concentrat poate fi luat cu lingurita pură sau adaugă la băuturi. Se crede că aceasta îmbunătăţeşte semnificativ apetitul, reduce suprafeţele oboseală,Activitatea yshaet şi mijloacele de subzistenţă. Aplicate sub formă de decoct pentru a excita poftei de mancare si ca agent coleretică. Ca de droguri şi a fondurilor de vitamina sunt utilizate, de asemenea, flori de papadie, dar expertii cred că această pasiune nu este justificată.

Alder - plante medicinale sunt fructe combinate (conuri), scoarţa şi frunzele, uneori rădăcini. Combinate cu arin, lipicioase negru sau colectate în toamna şi iarna (până în martie), atunci când sunt complet odrevesneyut. materie primă pentru Opavshee scopuri medicinale sunt necorespunzătoare. Uscate într-un pod, magazie sau in uscator la o temperatură de 50-60 grade. C, de stabilire a unui strat de nu mai mult de 4-5 cm şi de mai multe ori de cotitură. Depozitate în saci sau în ţesutul de ambalaj din lemn timp de 3 ani

sac Pastuschya - plante medicinale este porţiunea ridicat al instalaţiei. Iarba culese în timpul înfloririi, pe vreme uscata, foarfece partea aeriană cu fundul frunze. Evitaţi recoltarea de plante cu maturitate (extins) fructe. Raw vag stivuite într-un container şi uscate cât mai curând posibil în conformitate cu baldachin sau în pod cu o bună ventilaţie. Vhoroshuyu vreme pot fi uscate în aer liber timp de 5-7 zile. A se păstra într-o zonă uscate, aerisite într-un recipient de carton pentru 3 ani.

Vetrice (Wild pockmark) creşte în pajişti, printre tufele de pe poienile pădurilor. Lek. materii prime sunt utilizate fără pedunculi coşuri. Strânge-le în momentul de înflorire. Uscate la umbră la o temperatură mai mare de 25 de grade. C. Nu overdry prime, aşa cum se prabuseste rapid. Stocate într-un lemn sau de sticlă închise ermetic recipientul timp de 1 an. Planta este otrăvitoare. Se aplică în apă ca un anthelminthic coleretică şi insistă.

Bujorul - plante medicinale este o planta întreagă. Overground parte este tăiat în timpul înfloririi. Rădăcinile parţial săpat în orice moment, vegetaţie a plantelor, se agită de la pamant, separat părţile aeriene şi se spală. Uscate într-un pod sau sub un baldachin. De îndată ce a materiei prime va fi friabil, în cele din urmă uscate într-un uscător, la o temperatură de 45-60 grade. C. Pe palatului este dulce, amar, uşor astringent, miros specific, puternic. Perioada de valabilitate - 3 ani.

Plantago major pe scară largă "iarba", care creşte pe drumuri şi terenurile virane. Lek. materiile prime sunt frunze. Strânge-le de 1-2 ori pe sezon, de taiat cu o seceră sau foarfeci la o înălţime de 3-5 cm de la nivelul solului. Primul este de curăţare efectuate în începutul înfloririi, al doilea - după 2 luni. Uscate într-un pod, magazie sau in uscator la o temperatură de 40-50 grade. C. Frunzele sunt stocate în cutii de lemn. Frunzele sunt folosite pentru recoltată în tuse sugari de ceai. suc de frunze proaspete are proprietăţi antibacteriene şi hemostatice.

Floarea-soarelui - plante medicinale sunt florile marginale, frunze şi achene matură. Florile sunt de culoare galben strălucitor recoltate la începutul înfloririi, atent ruperea fără coşuri dăunătoare. Uscate imediat într-o cameră întunecată bine ventilat. Verde, frunze de sănătoşi sunt recoltate la începutul verii. Uscate într-un uscător, la o temperatură de 40-50 grade. C. A se păstra în pungi de pânză pentru 2 ani.

Pelin creşte în locuri uscate ca buruienile pe drumuri. Lek. materiei prime este iarbă. Secerisul este timpul înfloririi, taierea vârfurile de lungime 20-25 cm de intarzierea de colectare interval de timp reduce valoarea medicamentelor de pelin. Pentru materia primă nu este întuneric, plantele vag stivuite în coşuri şi rapid uscate în pod sau sub un acoperiş, de stabilire a unui strat de tulpini uscate de 3-5 cm ar rupe. În vreme buna pelin uscat timp de 5-7 zile. Păstra materiile prime în pungi de strans sau container din lemn pentru 2 ani. Extract de apă şi alte medicamente sunt utilizate ca un mijloc de stimulare a poftei de mâncare şi îmbunătăţeşte digestia.

Motherwort cinci lobi în creştere pe terenurile virane, în ravene, de-a lungul drumurilor. Cultivate. Lek. materiei prime este iarbă. Colecta, în cazul în care site-ul infloreste mult de 2 / 3 din tulpini, taie vârfurile cu o lungime de 40 cm este apoi uscat în temeiul unui Tent pe pode sau în uscător, la o temperatură de 50-60 grade C. materiale se păstra într-un recipient de lemn pentru 3 ani. Preparate Leonurus efect calmant asupra sistemului nervos central, îmbunătăţirea funcţiei cardiace, scade tensiunea arterială şi au un efect somnifer.

Rubarbă Tangut - cultivate plante. Toamna recolta rădăcini. Preparate de rubarbă, în doze mari au un efect laxativ, în mici - pofta de mâncare. Tulpini sunt folosite pentru a face compoturi şi gemuri.

farmacie musetel creşte în domeniile şi cultivate. Lek. materii prime sunt coşurile de flori. Strânge-le la începutul înfloririi, până când vasul nu este asumată de o formă conică, iar florile albe din stuf sunt dispuse orizontal. floare Flori rapid, atât de a le colecta cu un interval de 1-2 zile. Seminţe recoltate în ofilirea florilor raze atunci când devin coşuri forma conic. Uscate sub un baldachin, în mansarda cu o bună ventilaţie sau într-un uscator de la o temperatură mai mare de 45 de grade. Materialul S. Nedosushennoe îşi pierde culoarea, devine maro, rasfatata, overdried - Motiv de mult şi a pierdut proprietăţi medicinale. Fi stocate în saci de pânză sau de hârtie într-un loc uscat timp de 1 an. Infuzii şi decocturi din flori de musetel desemna interior ca sudorifice şi antispastice, exterior - pentru clătire, clisme, ca smyagchitelnogo, mijloace anti-inflamatoare şi antiseptice.

Accelera

Miercuri, 23 ianuarie 2008
Vizualizări: 26512

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
29
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
309
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
476
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
354