ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Plină de mucuri de ţigară îşi păstrează poziţia de lider în apăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Din păcate, această imagine este încă tipic în majoritatea ţărilor din lume (foto de la cbsnews.com).

Lumea nu este fără oameni buni care să cureţe gunoiul. Eliminat în mod voluntar, în mod gratuit. Şi, desigur, nu poate să acorde o atenţie la lucruri, intalnite cel mai adesea. Deci, voluntari de curăţare navigabile interioare şi coastele din întreaga lume, a făcut-o trist "parada hit-ul" de gunoi. Şi condusă de top-10 mucuri de tigara tigara.

Organizaţie de mediu lansat Ocean Conservancy ( PDF document, 4 MB), raportul său anual privind rezultatele unei campanii internaţionale pentru a curăţa oceanele şi apele de coastă de fragmente diferite (International Clar de coastă), a avut loc în septembrie 2006.

Trebuie să spun că de curăţare internaţionale de anul trecut a fost efectuat în a doua oară 21 şi a reunit 358 000 617 de voluntari în lupta împotriva poluării din ocean în 68 de ţări din întreaga lume.

gunoi

Dar acest model este tipic pentru Internaţional de coastă Curăţire 2006: a participat la curăţenie nu numai local, dar şi turişti (foto de la flickr.com / mydivinglife.com).Cei mai mulţi voluntari găsite în Statele Unite - mai mult de 182 de mii de oameni. Cea mai mare participare la proiect a avut California şi Florida (56 şi, respectiv, 28 mii).


Locul al doilea, ingrijitori câştigat Canada sale 26,5 mii de voluntari. Şi aproape de primele trei, destul de ciudat, Filipine - 25500 de oameni.

gunoi

Ţigările şi mucuri de tigara in ocean, în 1986, sa dezintegrat în 1991, cupe Styrofoam de 2004 um, în timp ce cutii stabili numai în 2036, şi sticle de plastic la 2436-miu (foto AP / Denis Poroy) .În total, voluntarii au reuşit să iasă din apă (ocean, râuri, lacuri şi căi navigabile, altele), circa 3 mii 175 de tone de gunoi. Şi toate acestea într-o singură zi!

gunoi

Girlscout! De ce razi? De altfel, mulţi părinţi sunt trăgând kiddies lor la aceste "curăţirea" şi pe bună dreptate. Veţi vedea, va fi mai puţin gunoi (foto de la naparcd.org).Cu toate acestea, voluntarii nu sunt doar colegi de tras, dar a lovit liste de toate aceste lucruri predmetiki şi alte chestii pe care le întâlnesc în cursul unei operaţiuni de curăţare. Şi aceasta este o diferenţă fundamentală în acest curăţarea de toate celelalte.


Si apoi, în cele din urmă Oceanul Conservancy, a fost în măsură să colecteze toate datele, împreună, să întocmească o imagine detaliată a situaţiei şi de analiză. Prin urmare, putem trage concluzii - că, atunci când şi când va toate sfârşitul - mai exact, cum va tot sfârşitul în ocean.

gunoi

marin animale periculoase sunt gunoaie anual, aici sunt totalurile pentru perioada 2000-2006 (o ilustrare din oceanconservancy.org site-ul).În general, Ocean Conservancy, a întocmit o listă cu cele mai comune componente de deşeuri (în bucăţi):
mucuri de tigara - 1,9 milioane

Hârtie de ambalaj şi ambalaje pentru alimente - 768000

Capacele şi capace - 704 000

Saci şi pungi - aproape 700 de mii

Sticle de plastic - 570 de mii

Sticle din sticlă - 412000

Cups / plăci / linguri / furculite / cutite - 353000

Cocktail de paie - 350 de mii

cutii de conserve pentru băuturi - 328000

Sfaturi de trabucuri - 186 000

În plus, abundenţa prezent spargere wArica, imbracaminte, incaltaminte, fila lacrimă-off, jucării, brichete, baterii, anvelope, seringi, scutece si tot felul de unelte de pescuit.

gunoi

Doar cine nu a putut găsi voluntari încurca în moloz plutitoare, aici sunt numerele pentru perioada 2000-2006 (o ilustrare din oceanconservancy.org site-ul).Cum se poate observa, majoritatea cantităţii de ţigări şi mucuri de tigara, cu toate acestea, au acum la a şasea ediţie în partea de sus a listei.

hârtia de împachetat şi recipiente diferite, ocupând locul al doilea, este extrem de periculoase pentru viaţa animalelor sălbatice, în special marine.


"Recipient de plastic sau pungă de plastic în oceane pot semana cu meduze - un aliment preferat de ţestoase marine - a declarat Sonya Besteiro (Sonya Besteiro), unul dintre liderii de purificare locale - şi, dacă este broasca testoasa va înghiţi, aceasta fie blochează tubului digestiv sau a da un sentiment de saţietate. În orice caz, animalul nu mai mananca si moare. "


În 2006, curatatorii voluntare găsit încurcate în moloz şi diverse unelte de pescuit vechi (în special periculoase pentru animale vii în apă şi cu apa), 1074 de animale.


Doar unul dintre ei a fost în viaţă - acesta a fost vaca de un an.

gunoi

Voluntarii nu sunt de lucru numai de pe coasta şi pe suprafaţa apei, dar sub apă. Aceasta, de exemplu, a găsit în largul coastei din Egipt şi victima încurcate în plase de pescuit delfini (foto de la ENS-newswire.com).

Potrivit Ocean Conservancy, la moartea a mai mult de un milion de păsări şi peste 100.000 de mamifere marine şi broaştele ţestoase anual fiinţe vinovaţi de diferite unelte de pescuit vechi şi resturi de plastic.


Aparent, acest lucru din 1986 (de exemplu, epurarea prima de apă) în cadrul proiectului au participat peste 6,5 milioane de voluntari, dornici de a salva animalele, dar în acelaşi timp aduce cel puţin unele claritate şi ordine. Împreună, aceştia colectate de pe suprafaţa zonelor de coastă şi de pescuit din apă mai mult de 52 mii de tone de gunoi în 127 de ţări din întreaga lume (aproape 340 km de coastă).


"Sănătatea din Oceanul - este starea de sănătate a intreg Pamantul Si fiecare dintre noi trebuie să aibă grijă nu numai despre sănătatea proprie şi sănătatea familiilor noastre., Ci şi pe întreaga planetă ca un întreg Internaţional de coastă. Curăţire prevede o astfel de oportunitate" - promovează Vikki Spruill (Vikki Spruill), preşedinte Ocean Conservancy.

gunoi

Nu doar o dată sau de două ori cu privire la poliţie de mediu din Rusia în diferite organisme de apă, departe de oraş, la o distanţă nu mai puţin de un kilometru, frigidere vechi şi sobe. Dar acest lucru voluntar găsite pe malul lacului Michigan, cuptor cu microunde vechi. Şi cum au ajuns acolo? De fapt, până la gunoi poate obţine mult mai aproape (foto de la ENS-newswire.com).

Aş vrea să adaug că, dacă aderă la teoria că viaţa a venit de la ocean, el este dublu adevărată declaraţie.


Din acest an internaţional "curăţare" este programată pentru 15 septembrie. Din păcate, ţara noastră nu ia parte la ea. Fie Sponsorii nu sunt suficiente, dacă voluntari (şi, de fapt, cele care se găsesc destul de chiar în Belize şi pe insulele din St Kitts & Nevis).


Sau poate doar că nimeni afară de noi pe acest eveniment remarcabil nu a fost încă spus.


Dar chiar şi pentru cei care nu au participat în mod formal în recoltei anuale, dar foarte dornici sa ajute, Ocean Conservancy sugerează cele 10 porunci , care va salva lumea de la resturile marin. Dar, aici puteţi găsi un formular de înregistrare. Alăturaţi-vă?

MRial puse la dispoziţie membrana revista online ( http://www.membrana.ru ) ".

Marţi, 15 iulie 2008
Vizualizări: 3123

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
43
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
78
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
335
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
192