ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Poate 23 ani Oceanul Arctic va înceta să fie arcticeAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/13dec07_ocean/p1.jpg Cercetatorii au raportat ca acest Topirea ghetii arctice de vară într-un ritm fără precedent, iar acum zona de câmpuri de gheaţă ocean în regiune a scazut la un nivel record. Expertii au spus ca sunt "uimiţi" de gheata de topire: săptămâna trecută doar stratului de gheaţă dispărut, o suprafata de aproape două ori Marea Britanie. În această vară se topesc a fost atât de intensă încât Pasajul de Nord-Vest a lungul coastei de nord a Canadei este complet navigabil, iar observatorii spun sfârşitul lunii septembrie ar putea deschide trecerea de nord-est de-a lungul coastei arctice a Rusiei. În cazul în care dispariţia de gheaţă va continua în acelaşi ritm accelerat, până în 2030, de vară în regiunea arctică, în general, nu va fi gheata.

Dr. Mark Serreze, un specialist Arctic, la Centrul National de Cercetare zăpadă SUA la Universitatea din Colorado (Denver), care a publicat cifrele, a declarat: "Este uimitor. Topire căzut de pe o stâncă şi suntem încă pierde gheata." În 30 de ani de măsurători a început prin satelit, Oceanul Arctic are acum pierdut aproximativ o treime din gheaţă sale de acoperire. Începând cu anul 2002, rata de pierdere a accelerat brusc.
Dr. Serreze a spus: "Dacă un cuplu de ani în urmă am fost întrebat atunci când zona arctică ar putea pierde tot de gheaţă, mi-ar fi spus:" În 2100-m, poate în 2070 de metri. "Dar acum, cred că în 2030 - destul de probabil dată. Se pare ca mintea noastră - şi cu atât mai mult în memoria copiilor noştri - Arctica va schimba radical. "

Potrivit unor date noi, zona de măsură gheata mare este în prezent în jos la 4,4 milioane de kilometri pătraţi (1,700,000 mile pătrate) şi continuă să scadă. Nivel record precedent a fost înregistrată în septembrie 2005 se ridica la 5,3 milioane de kilometri pătraţi. Din 1979 până în 2000, zona de acoperire cu gheaţă în medie 7.7 milioane km pătraţi. Suprafata minima anual de gheaţă pe mare apare, de obicei târziu în septembrie, atunci când Arctic este iarna rece.

Mare de gheaţă este din nou început pentru a forma peste iarna. Dar dr. Serreze a spus că, în acest an dificil. "In aceasta vara am avut toate aceste ape deschise: oceanul de căldură şi se adaugă,. Deci, pentru gheaţă pentru a merge mult mai greu. Ceea ce am văzut în acest an, promite să deteriorarea în continuare în viitor." În ultimii doi ani consecutiv a fost observat că gheaţă iarna nu a compensa pierderile de topire a crescut în vară.

În scădere de gheaţă mare poate fi afectată de modificările în vânt şi circulaţia oceanică, dar dr. Serreze locuri de vina primar asupra încălzirii globale, declanşată de către om: "regulile de joc se schimbă - şi schimbarea de intrare de gaze cu efect de seră. An serie Acest lucru minimele record încoronat noi, record senzationale - înseamnă că ceva se întâmplă. "

Pierderea dramatică - vesti proaste suplimentare pentru regiune faunei sălbatice, care este de a menţine viaţa depind de gheata - de exemplu, pentru urşii polari. Aceste hrana animalelor de pe banchizele de gheaţă de coastă, precum şi de gheaţă vara este retragere mai departe şi mai departe la nord, ele au de a face tot mai îndepărtate se incalzeste, sigilii de vânătoare. Unele colonii de ursi polari este afişat deja semne de malnutritie si biologii spun că în următoarele decenii populaţia ar putea scădea brusc, deşi dispariţie nu pot veni la asta.

Mesajul oamenii de stiinta Ieri creşte, de asemenea, interesul politic în Arctica. În momentul de faţă, unele ţări se luptă pentru drepturile de a dezvolta zăcămintelor de petrol şi gaze, care se crede că se află sub fundul oceanului, şi dacă retragerea gheaţă acopere apelor sale vor deveni disponibilenave. În august, Rusia a depus o lege pe teritoriul vast de la Polul Nord, şi Danemarca şi Canada sunt pregătirea propunerii similare, bazate pe dovezi că un lanţ muntos subacvatic, care traversează regiunea, este o extensie a platformei continentale a unei ţări.
David Adam
http://www.inopressa.ru

Joi, 13 decembrie 2007
Vizualizări: 9662

Citiţi de asemenea

Cel mai groaznic lucru pentru o persoană este să te transformi într-o persoană care doarme cu ochii deschiși: să priveșt...
45
Copilul urmărește cum bunica scrie o scrisoare și întreabă:- Scrii despre mine:Bunica se oprește din scris, zîmbește și ...
59
Mult timp a trebuit să urmez un  tratament pentru disfuncția glandei tiroide. M-am tratat în diferite moduri, am ...
192
Mulți oameni pentru a acoperi gardul aleg o soluție simplă - plantează de-a lungul acestuia thuja sau plante cățărătoa...
219