ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pobit aviare zbor non-stop la distanţă de înregistrareAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


-Coada Godwit Bar în zbor (foto jvverde / flickr.com ).
Pasăre poate fi în aer în timpul zborului pentru distante de pana la 11,680 mile fără oprire pentru odihnă şi hrănire. Acesta este rezultatul de ornitologi cercetare din SUA şi Noua Zeelandă.

Titlul onorific merge la un godwit mici de sex feminin (limosa lapponica), aparţinând Scolopacidae familie. Modelul are un număr de cod E7, unul dintre traiectoria sa de zbor peste Pacific, a spart recordul anterior, de-cunoscut oameni de ştiinţă şi din Orientul Îndepărtat Culic mare (Numenius madagascariensis) - 6500 mile non-stop.

Ce este curios, păsările nu planul. Ei au profitat de această tehnică, care vă permite să economisească resursele pe parcursul deplasării constantă de aripi.

"Godwit mici lambou constant aripile lor şi rareori se permite să îşi planifice", - spune cercetatorul Robert Gill, Jr. (Robert Gill Jr.).

El a fost timp de mulţi ani a fost studierea speciilor de păsări de coastă în cadrul programului de Centrul de Cercetare geologice SUA (US Geological Survey). Gill a aflat că, destul de ciudat, de planificare necesită o cheltuială mare de energie decât aripile loc de muncă permanent.

În timpul mişcării de păsări monitorizate prin satelit (Figura Gill et al.).
Pentru deplasare de păsări monitorizate prin satelit (Figura Gill et al.).


Într-un articol publicat în revista Proceedings of the Royal Society B, oamenii de ştiinţă sugerează de asemenea că oceanele, deserturi, terenuri de gheata, munti si deschide alte spaţii nu sunt o barieră în calea migraţiei, şi chiar opuse - devenit un fel de viteza de circulatie benzi-mare .

Gill si colegii sai au urmarit de zbor de nouă lapponica limosa, care a zburat de la vara lor cuiburi şi reproducţie în vestul Alaska pana in Noua Zeelanda, unde îşi petrec cea mai mare parte a anului.

oamenii de ştiinţă de femeie implantat emiţătoare în corp, şi bărbaţii sunt mai mici şi mai uşoare decât femelele, mici dispozitive au fost ataşate la trunchi. Timpul total de zbor a păsărilor variat cinci-nouă zile şi jumătate.

La începutul toamnei, înainte de zbor de la păsări Alaska mănâncă la saţietate. "Corpurile lor sunt, în acest timp poate fi compus din 55% grăsime," - spune Robert. În timpul anuale privind migraţia păsărilor, uneori, chiar şi arde ţesutului proteine. Cu toate acestea, campioni vii de 15-20 de ani.

Desigur, lung zbor nu depăşeşte în zadar. Rob Shyukkard (Rob Schuckard) al Societatii Ornitologice din Noua Zeelandă (Societatea Ornitologică din Noua Zeelandă), ajutat de cale de zbor Veretennikov şi E7, în special. El compară acest record de săptămâna maraton pentru un om care ar fi avut fără odihnă şi hrană pentru a rula cu o viteză de 70 km / h.

Desigur, pasăre care urmăresc, şi toate alţi oameni de ştiinţă, ar fi interesant pentru a afla cum de păsări pentru a face faţă cu astfel de sarcini. Cu toate acestea, preocuparea lor este faptul că în fiecare an, populaţia scade Veretennikov migratoare. Dacă la mijlocul anului 1990, au existat aproximativ 155 de mii, în ultima vreme, nu existau mai mult de 77 de mii de păsări.

Acest lucru se datorează faptului că şi reducerea habitatului disponibile, precum şi schimbările climatice, care nu permit păsărilor de liber şi rapid ajunge la destinaţie.

Materialul furnizat de membrana revista Internet ( http://www.membrana.ru )

Vineri, 24 octombrie 2008
Vizualizări: 2467

Citiţi de asemenea

Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
25
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
12
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
44
Chișinăul nostru , desigur, estre un oraș vechi, cu o istorie bogată. Cunoaștem multe despre el din lucrările istoricilo...
97