ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Podnebesnya merge la liderii lumii de trei ori pentru a dubla PIBAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/15jun07_kitai/kitaets.jpg

Îmi amintesc un moment în care de la Beijing şi Moscova, după un sfert de secol, care se încadrează în urmau să ia primii paşi spre celălalt. În 1984, China a fost invitat de către preşedintele sovieto-chinez de prietenie Academia Tikhvinsky şi eu, ca adjunctul său. Eu mărturisesc că am fost de zbor ca o planeta necunoscuta. După excesele Leap Mare şi excesele culturale "revoluţie" este cel mai apropiat taberei ţară frăţească ascunse şi confuze chiar pentru noi, Sinologists care a dedicat viaţa ei a studia.

După marele salt "

În timp ce la cârma de cinci ani a fost Deng Xiaoping, care a efectuat trecerea "de la dogmatism la pragmatism. Primii cinci ani el a întreprins reformele s-au dovedit cele mai de succes. În ochii noştri, formula de succes de la venirea miracolul economic chinez.
Incepand nu din oraş şi din sat pentru a alimenta primul oameni, pentru a minimiza costurile sociale ale tranziţiei. Nu te grabi la privatizarea întreprinderilor de stat, în special a monopolurilor naturale. În schimb, creaţi provinciile de coastă din zonele libere economice şi pentru a atrage înapoi capitalul străin pentru a stabili industriile orientate spre export. O astfel de strategie şi tactici de tranziţie de la planificată la economia de piaţă este justificată.


După dizolvarea Poporului Comuna ţăranii s-au dreptul de viaţă şi de a utiliza propaga pe pământurile lor. Acest lucru a provocat un val fără precedent a activităţii de producţie. Datorită intensificării activităţii lor timp de cinci ani, cultivatorii de cereale au crescut recoltele anuale de 290 - 400 milioane de tone. Pentru prima dată în istorie au fost colectate 400 de kilograme de cereale pentru fiecare rezident. O victorie asupra foametei creat condiţii favorabile pentru comerţ şi meşteşuguri pentru înflorirea şi mijlocii întreprinderile mici.

Deng a schiţat un plan clar pentru modernizarea ţării: peste 80-agenţiilor de creştere a produsului intern brut de 250 - 500 de dolari pe cap de locuitor. În timpul 90-e - dubla din nou PIB, care este de a ridica 500 la 1000 de dolari. Si apoi, de la mijlocul-primul secol douăzeci de ani, care este aniversarea 100 de fondator al RPC pentru a creşte produsul intern brut a crescut de patru ori - până la 4000 de dolari pentru fiecare rezident, care este, până la nivelul actual de bunăstare a Grecia sau Portugalia.

Nu am putut ajuta amintesc liberalii perestroikăi sovietice cu lor vorbesc despre "şoc" Terapia "şi" Zilele 500 ". Deng Xiaoping, de asemenea, a condus la crearea economiei de piaţă social orientată Ceresc, timp de şapte decenii!

Cum se mişcă ţara repere, care, la un moment marcat de arhitectul reformelor China? Primele două dintre dublarea PIB (până la 500 şi apoi 1000 dolari pe cap de locuitor) au fost puse în aplicare conform planificării. La intrarea în noul mileniu Podnebesnya trecut un prag important: sa produs intern brut a ajuns la 1000 miliarde de dolari.

Start planul cincinal a zecea (2001-2005) a fost oarecum umbrită de criza financiară din Asia de la sfarsitul anilor 90-e. Datorită creşterii sale în creşterea economică a Chinei a încetinit la 7,5 la sută în 2001 şi 8,3 la sută în 2002. Cu toate acestea, acest lucru a fost urmată de un nou ciclu de creştere, chiar şi pentru ritmul fără precedent al Chinei. În 2003, PIB-ul Chinei a crescut cu 10 procente în anul 2004 - la 10.1. în 2005 - 10,4, iar în 2006 - chiar şi la 10,7 la sută, punând un mare începe de perioada de cinci ani unsprezecea.

Încă din anul 2005, valoarea totală a bunurilor şi serviciilor din China a ajuns la 2300 miliarde de dolari. Acest lucru este mai mare decât în Anglia, şi a adus Chinei la locul patru în lume, după Germania, Japonia şi SUA.

& Nbsp; În 2006, PIB-ul Chinei a ajuns la 2700 miliarde, sau mai mult de 2000 dolari pentru fiecare rezident. Aceasta înseamnă că indicatorul dublarea treia cheie a puterii economice nu sa întâmplat pentru zece, şi în doar şase ani.


Potrivit Comitetului de Statistică de Stat din China, economia a 28 ani de la începutul reformei este în creştere, la o medie de 9,3 la suta in ultimul sfert de secol vin nu pot ţine pasul sub 7 la sută. Aceasta înseamnă că dublarea patrulea PIB-ul se poate întâmpla până în 2020 şi apoi produsul intern brut al Chinei aproape şase miliarde de dolari într-o jumătate de miliard de oameni. Şi pentru fiecare persoană de pe Regatului Mijlociu au aproape 4000 de dolari.

Astfel, obiectivele stabilite de Deng Xiaoping - să modernizeze China, să-l salveze de la sărăcie şi înapoiere în 2049 pentru a ridica bunăstarea poporului la nivelul ţărilor dezvoltate moderat, va fi rezolvată înainte de termenele planificate.

Creşterea rapidă a Regatului Mijlociu toate un impact mai pronunţat asupra statelor vecine pentru intreaga regiune Asia-Pacific, economia mondială în ansamblu. Sale cu creştere rapidă de comerţ exterior. Numai în ultimul an cifra de afaceri de comerţ a crescut cu 24 la sută şi a ajuns la 1700 miliarde de dolari, iar în acest an va fi de peste 2000 miliarde.

Ponderea conturilor Regatul Mijlociu pentru aproape o zecime din comerţul mondial. Conform acestui indice este înainte de răsăritul soarelui. Dar spre deosebire de Japonia, China este mult mai puţin dependentă de exporturile din cauza cererii imense, pe piaţa internă în continuă creştere. Podnebesnya acum merge înaintea SUA ca mare consumator mondial de oţel şi cărbune, cereale.


Vsevolod Ovchinnikov

Vineri, 15 iunie 2007
Vizualizări: 2907

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
184
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
132
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
240
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
95