ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Podul victorian solar în LondraPodul victorian solar în Londra

 

 

Podul solar Blekfrayarz în Londra. Podul londonez vechi Blekfrayarz  în curând va dobândi titlul de "solar". După finalizarea instalării panourilor solare  pe post cu acelaşi nume podul va deveni cea mai mare construcţie "solară" din lume de acest gen. Lucrările de echipare la staţia de cale ferată Blekfrayarz  cu 4.400 panouri fotovoltaice au început în luna octombrie a acestui an.

Podul victorian care trece râul Tamisa în centrul Londrei, a fost construit în îndepărtatul anul 1886. O staţie de cale ferată Blekfrayarz, situată pe pod, nu mai răspunde nevoilor cetăţenilor, şi compania Network Rail Limited a început reconstrucţia acesteia în vederea creşterii capacităţii de trecere şi îmbunătăţirii calităţii serviciilor pentru pasageri. Şase mii de metri pătraţi de acoperiş încrustat cu elemente fotovoltaice, au creat cea mai mare din Londra matrice de panouri solare.

 

Podul victorian solar în Londra

 

Se aşteaptă că sistemul va produce anual 900 mii kW / h de energie electrică, asigurând staţia cu 50% de energie electrică şi reducând emisiile de dioxid de carbon cu 511 de tone pe an. În afară de panouri solare vor fi utilizate şi alte mijloace de economisire a energiei, de exemplu, sistemul de colectare a  apei de ploaie şi "fântâni solare", care contribuie la iluminatul natural.

Modernizarea staţiunii Blekfrayarz  este doar o parte a programului lansat de compania căii ferate Network Rail, scopul final al căruia este pornirea pe ruta Londra-Brighton-Bedford a trenurilor cu mai multe vagoane. La finalizarea tuturor lucrărilor planificate pe segmentul de drum în cauză vor trece prin centrul Londrei 24 de trenuri pe oră, asigurând transportarea mai multor pasageri.

 

Podul victorian solar în Londra

 

Directorul proiectului Network Rail pentru staţiunea Blekfrayarz, dl Lindsay Vamplew, spune că „podul feroviar victorian în Blekfrayarz  este o parte din istorie, construit în epoca de aburi, noi îl întoarcem într-o formă ultra-modernă, echipat cu tehnologii solare din secolul 21, creând un etalon al staţiunii de cale ferată urbană".

 

Podul victorian solar în Londra

 

Organizaţia care este implicată în proiectarea şi instalarea construcţiilor prietenoase mediului înconjurător - compania cu sediul la Londra, Solar Century Holdings Limited (Solarcentury), împreună cu inginerii de la Jacobs, care au  lucrat la introducerea panouri solare în designul staţiei.  Module solare de înaltă performanţă au fost produse de Sanyo Electric Co, Ltd., un membru al grupului Panasonic Group. Instalarea astfel de module va costa 11 milioane de dolari SUA. Finalizarea lucrărilor este planificată pentru vara anului 2012.

 

Podul victorian solar în Londra

 

"Podul Blekfrayarz  este un loc ideal pentru introducerea tehnologiilor solare – o suprafaţă imensă  pe acoperiş, chiar în inima Londrei",- a declarat Dl. Derry Newman, preşedintele Solar Century.

"Clădirile feroviare şi poduri sunt atribute inerente ale peisajului urban, şi este foarte plăcut că unul din ele zilnic va produce energie regenerabilă. Pentru oameni este un bun exemplu că energia solară lucrează - un pas important spre un viitor energetic mai curat", - a concluzionat Newman.

 

Podul victorian solar în Londra

 

 

Sursa: facepla.net

 

Joi, 10 noiembrie 2011
Vizualizări: 2272

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
22
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
21
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
91
Atunci când procesul de producție este organizat corespunzător, fiind bazat pe echipamente și materii prime de calitate,...
46