ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Poluarea aerului în Beijing a depășit de 35 de ori nivelul admis

Beijingul se confruntă cu o poluare extremă pentru a cincea zi consecutiv. Școlile din capitala chineză sunt nevoite să-și țină elevii în interior, în vreme ce unii părinții așteaptă alături de copii pe holurile spitalelor în fața cabinetelor pentru boli respiratorii.

Smogul greu a reușit să șteargă linia orizontuluil, lăsând să se zărească doar câteva clădiri, în vreme ce neonul reclamelor stradale abia străpung pâcla otrăvitoare. Locuitorii par resemnați purtând măști indiferent dacă se duc spre servici sau se plimbă.

Măsurătorile arată că emisiile au fost depășite de 35 de ori. Concentrația de particulele în suspensie (PM2.5) a ajuns la 600 micrograme pe metru cub, în comparație cu nivelul de siguranță de 25 de micrograme pe metru cub recomandat de Organizația Mondială a Sănătații. În unele cartiere concentrația este și de 900 micrograme.

Într-unul din spitalel din Beijing, părinții și bunicii se plâng cu privire la impactul smogul asupra copiilor mici și spun că poluarea l-a făcut copiii vulnerabili la boli, cum ar fi infecții ale gâtului și gripă.

„Se spune că guvernul se luptă cu poluarea, așa ca avem nevoie să vedem efectele. Dacă în câțiva ani situația nu se schimbă, vom lua în considerare plecarea”, a spuns Yin Lina, mama unei fetițe de 5 ani.

Sacrficarea sănătății pentru creșterea economică

Orașele din China sunt printre cele mai poluate din lume după trei decenii de creștere economică explozivă care a dus la construirea de sute de centrale electrice pe bază de cărbune, precum și numărul de deținători de automobile.

Fabricile și șantierele și-au redus programul de lucru, după ce autoritățile au decretat stare de alertă, a doua cea mai mare în ultimii doi ani.

Liderii comuniști au înăsprit standardele de emisii și investesc în energia solară, eoliană și alte surse regenerabile de energie, dar țara depinde în continuare pe cărbune pentru mai mult de 60%.

Potrivit Associated Press, China este responsabilă de 30% dintre emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial.

 

Sursa: green-report.ro

Marţi, 08 decembrie 2015
Vizualizări: 1973

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
262
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
156
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
269
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
109