ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Poluarea fonică de vina pentru mii de decese.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Un studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), mii de oameni în Marea Britanie şi din întreaga lume mor prematur din tulburări cardiace cauzate de impactul pe termen lung a nivelurilor de zgomot a crescut. În 2006, în Marea Britanie de la boli cardiace coronariene, a murit la 101 mii persoane, din care 3030 de persoane, potrivit sondajului, a căzut victimă expunerea constantă la zgomot, inclusiv traficul de circulaţie pentru vehicule pe zi.

Deepak Presher, profesor de audiologie la University College London, a declarat intr-un interviu cu revista New Scientist: "noi studii arată că există o relaţie între zgomot şi deces precoce. Până în prezent, nivelul de zgomot nu este percepută ca un factor valoros în poluare, şi oamenii nu sunt conştienţi de impactul are asupra sănătăţii lor. "

Cu OMS pentru a studia efectul poluării fonice asupra sănătăţii umane au început să studieze efectele expunerii la zgomot asupra sănătăţii cetăţenilor europeni în 2003. Sa dovedit că, în afară de boli de inima, cauzele poluării fonice de 2% din e periculos tulburări de somn Europa, iar în 15% - alte efecte negative. Expunerea cronică la zgomotul produs de traficul este cauza de 3% din cazuri, ceea ce este exprimat în constantă senzaţie de zgomot în urechi.

Publicat în ultimii ani, studiile arată că zgomotul poate creşte nivelurile sanguine de hormoni de stres, cum ar fi cortizol, adrenalina si noradrenalina - chiar şi în timpul somnului. Mai acesti hormoni sunt prezente în sistemul circulator, cea mai mare probabilitatea ca acestea vor duce la pericol fiziologice probleme de viaţă. stresul grele poate provoca insuficienţă cardiacă, infarct miocardic, hipertensiune arterială şi probleme cu imunitatea.

"Toate acestea se întâmplă pe nesimţite - a spus profesorul Presher de zgomot. - Chiar dacă credeţi că v-aţi obişnuit, modificări fiziologice vor apărea în continuare.

OMS a ajuns la concluzii cum ar fi un rezultat de a compara starea de sănătate a familiilor care locuiesc în zonele cu niveluri ridicate de zgomot excesiv, cu familiile care locuiesc în zone mai silenţioase. Nu au fost chestionate, de asemenea, persoanele care suferă de boli, cum ar fi bolile cardiace coronariene, şi apoi a încercat să afle, a jucat un nivel ridicat de zgomot în dobândirea acestor boli. Apoi, aceste date au fost suprapuse pe o hartă pe care au fost marcate de zgomotoase oraşe din Europa.

În conformitate cu orientările OMS, boli cardiovasculare pot apărea dacă o persoană pe timp de noapte este constant expus la intensitate de zgomot de 50 decibeli (dB) sau mai mare - o astfel de problemă cu strada zgomotul de trafic de lumină. Pentru a câştiga insomnie, zgomot destul de la 42 dB, doar pentru a fi iritabil - 35 dB (sunet de o şoaptă).

Ellen Mason, cardiace asistentă de la spital British Heart Foundation, a declarat: "Lumea din jurul nostru, fără îndoială, să devină mai businesslike şi plin de viaţă,. Unii oameni de zgomot, poluarea este mai puţin enervant, altele mai mult. Poate de zgomot direct nu ne omoare, dar poate creşte de stres. În unele cazuri, evenimentele stresante se pot suprapune în existente boală de inimă-pre-şi provoca un atac de cord. După cum ştiţi, persoanele cu vârste sub stres mananca mai des alimente nesănătoase, exercitarea mai puţin şi mai fum, şi toate acestea în creşte primul rând riscul bolilor de inima. "

Mary Stevens, şeful de Management Strategic de la Societatea Naţională de Clean Air (Societatea Nationala pentru Aer curat), a evaluat rezultatele studiului, după cum urmează: "Salutăm aceste iniţiative, ca autorităţile locale sunt cel mai probabil, să-l apel la zgomot, iar acest lucru limitează sever posibilităţile lor. Dar, spre deosebire de probleme cu nave spaţialerare a aerului, aceste probleme nu vor fi percepute de către politicieni în serios, deoarece (oamenii nu se vedea) relaţia între zgomot şi de sănătate.

Stevens a spus că există multe moduri pentru a reduce zgomotul. Trafic ar putea fi mai liniştită, dacă, de exemplu, mai mulţi şoferi anvelope uzate cu zgomot redus, precum şi autorităţile locale s-au schimbat trotuar lor la un zgomot mai putin. O coordonare desfăşurate de utilităţi pentru lucrările de drumuri care ar evita creşterea numărului de gropi pe drumuri, care, de asemenea, ar reduce zgomotul fluxul de masina.

Uniunea Europeană a lansat o directivă care să oblige oraşe europene cu o populaţie de mai mult de 250 de mii de locuitori produce harti digitale, care ar fi prezinta zonele cu cel mai mare trafic intens si zgomotoase. "(Acest studiu) sprijină activitatea în curs de desfăşurare pentru a reduce zgomotul rutier, care a fost iniţiată de către această directivă," - a spus Stevens.

Alok Jha

Luni, 03 septembrie 2007
Vizualizări: 5479

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
188
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
132
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
240
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
95