ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Popoarele indigene au acumulat întrebări faţă de civilizația modernă!

În ultimele decenii, popoarele amazoniene, indiene sau australiene indigene au acumulat foarte multe întrebări.

Acestea întreabă, de exemplu, de ce munciți atît de mult împotriva voinței? Sînteți robi? Noi lucrăm doar cînd dorim și foarte rar cînd este nevoie foarte tare, dar dacă ne e lene, nu lucrăm.

De ce femeile voastre merg la medici pentru a naște, ele sînt bolnave? De ce aveți nevoie de case pentru care trebuie să lucrați 20-30 de ani, iar apoi oricum trebuie să plătiți pentru ele? Ele sînt din aur?

De ce copiii voștri merg la școli și grădinițe unde nu le este interesant? De ce cheltuiți atîta timp și sănătate pentru a cîștiga bani, pentru ca apoi să achitați tratamentul bolilor, venite în urma acestui mod haotic de viață? De ce educați în băieți supunere și ascultare, iar în fete prețuiți puterea și independența? Oare nu trebuie să fie invers?

De ce învățați copiii formule matematice complicate, dar nu-i învățați proprietățile numeroaselor plante medicinale, meșteșugurilor, abilităților de viață în natură? De ce să cîștigați bani și să procurați jucării ce dezvoltă motorica, cînd există mii de pietricele și crenguțe în orice poiană din pădure?

De ce vă tratați cu medicamente scumpe, sintetizate de farmacologie iar ulterior vă tratați reacțiile adverse la aceste medicamente, iar cu altele, restabiliți imunitatea distrusă, rinichii și microflora din stomac și intestin?

Nu știți despre medicamentele dăruite de natură? Noi, indienii aborigeni, precum ne numiți, avem zeci de metode de a trata, spre exemplu, același cancer în faze incipiente timp de o săptămînă absolut gratuit, cu ajutorul sucului de bananier. Dar se pare că sînteți atît de zombați, încît nici nu presupuneți că acest lucru e posibil și dați zeci de mii de dolari pentru un tratament cu efect dubios. În același timp, tăiați junglele cu sute de plante medicinale prețioase, lipsind de casă mii de specii de animale, care au trăit acolo cu mult timp înainte voastră.

Sînteți stranii, spun ei. Sînteți bolnavi spiritual, trebuie să restabiliți legătura cu natura, cu spiritul inițial. Și trebuie să începeți chiar acum.

ABONAȚI-VĂ
Luni, 09 octombrie 2017 12:00
Vizualizări: 1334

Citiţi de asemenea

În 2007 am cumpărat teren extravilan. Am decis să nu cumpărăm un vagon de construcție, ci să construim o casă de vară ...
527
Potrivit cercetătorilor, ea este mult mai veche decît piramidele egiptene. De asemenea, oamenii de știință au aflat ...
535
El a căzut la fund, pierzînd totul în viață...Nu și-a pierdut doar sufletul și dragostea pentru muzică......
723
Insula plutitoare din Argentina este un fenomen natural unic care a provocat o mulțime de controverse. Experții nu pot g...
325