ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Povestea de pe PământAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Pământul este imens ... Că părea să strămoşii noştri din antichitate. Acelaşi lucru este perceput doar 100 de ani în urmă. Vizitaţi Anton Pavlovici Cehov coş de la Moscova la Crimeea Rusiei drumuri primavara rutted a durat două săptămâni. proprii Călătoria la Sahalin a durat aproape un an. Acum ne sunt nervos din cauza orelor suplimentare petrecut pe zbor Moscova-Habarovsk. Pamantul a devenit mici. Uite astronaut nu a avut timp să leneviţi pe orice parte a planetei noastre.

În "Planet Earth" este încă "teren - o asistentă medicală." omul primitiv simţit uitat în stepele nemărginite. Primii fermieri au crezut că pământul este de ajuns pentru toţi şi pentru totdeauna. viata sedentara, care rezultă din dezvoltarea agriculturii, a condus treptat ameninţare de foamete, au urmărit vânători şi culegători de rădăcini, fructe şi cereale. În condiţii favorabile, cu creştere rapidă populaţiei. A venit vremea când s-au şi chin, şi a rănit. Am avut de a, sau apăra ţara lor, sau du-te la noi locuri de

În 1800, înainte de om a fost de aproximativ 7.4 miliarde de hectare de teren agricol, cu condiţia ca o varietate de soluri. Dar pământ bun sunt relativ puţine. De exemplu, suprafaţa totală de pământ negru este de 240 milioane de hectare, sau numai 3,2% din suprafaţa totală.

În ultimii 200 de ani, omului impact devastator asupra naturii şi, în special, pe teren, un eşec de multe ori a depăşit tot ceea ce sa întâmplat în timpul milenii anterioare. De-a lungul secolului trecut din cauza eroziunii şi intemperii în stare de mai mult de 2 miliarde de hectare (adică 27%) de terenuri adecvate pentru cultivare.

În 1960, cu o populaţie de 3 miliarde de oameni, la stânga 1,5 miliarde de hectare de teren arabil. pe cap de locuitor din lume, a reprezentat timp de 0,5 hectare pe care a fost acceptată de mijloacele de existenţă ale normelor acceptate în Statele Unite şi în Europa. Până în 2000, din cauza creşterea rapidă a populaţiei, pe cap de locuitor a fost de la 0.27 ha, adică aproape 2 ori mai mică decât cea impusă de normele lumii dezvoltate. Valoarea terenurilor arabile totalizează 1.4 milioane ha, şi nu există tendinţa de a creşte suprafaţa podelei utilizabil.

În China, în 1995, fiecare rezident avut doar 0.08 hectare, cu o tendinţă la o scădere marcată, ca o consecinţă a creşterii populaţiei, precum şi din cauza degradării extreme ale solului.

Exemple de degradare a solului

Ţară

Gradul de degradare

China

Erodate peste o treime din teritoriul Chinei lui, şi anume, aproximativ 3.67 milioane sq km. În provincia Guangzhou mai mult de 20% din sistemele de irigare distruse complet sau silted terenuri erodate. Salinitate redusă a terenurilor agricole de 7 milioane de hectare, utilizarea apelor uzate urbane netratate grav avariat mai mult de 2,5 milioane de hectare, şi aproximativ 7 milioane de hectare sunt poluate de deşeurile industriale.

Rusia

Erodate creşte anual cu 400 de zona de 000-500 000 de hectare; eroziunea afectează două treimi din terenurile arabile din Rusia. eroziunea apei a creat unele 400 000 rigole, ocupă mai mult de 500 000 de hectare. A şasea parte a terenurilor contaminate rusă este într-o asemenea măsură, încât a devenit improprii, chiar şi pentru uz industrial.

Iran

Aproape toate terenului ocupat de agricultură (94%), evaluată ca degradate, o parte substanţială a acesteia - într-un grad moderat sau sever. Salinizare afectează aproximativ 16 milioane de hectare.

Pakistan

Rigole ocupă aproape 60% din 1.8 milioane de hectare de platou Potuar. Mai mult de 16% din agricolennyh terenuri afectate de salinitate. În general, degradate mai mare de 61% din terenurile agricole.

India

Fiind degradate mai mult de un sfert din terenurile agricole. Eroziunea asociate cu o schimbare de cultivare, a scos în evidenţă mai mult de 27 000 de metri pătraţi. km. teren la est de Bihor. Scris la cel puţin 2 milioane de hectare de teren salină.

Haiti

Potrivit pentru agricultura, doar 32% din terenuri, dar foloseşte 61%. eroziunea severă în mijlocul anilor 1980. a distrus 6000 de hectare anual.

Australia

Mai mult de 4.5 milioane de hectare de teren, care este, 10% din toate terenurile arabile, şi mai mult de 8% din terenurile irigate afectate de salinitate. Din 1975 până în 1989. suprafata de teren salină sa dublat.


eroziunea solului pe scară largă este deosebit de periculoasă, deoarece restaurarea de sol este extrem de lentă: aproximativ 2,5 cm pe 500 de ani. Pentru a reveni la grosimea stratului de 15 cm pentru o producţie vegetală normală ar trebui să fie aproape 3000 de ani.

Utilizarea substanţelor chimice şi a pesticidelor perturbat ciclu normal de reînnoire a stratului cultural al solului. Din cauza eroziunii pierdute anual 5 tone de sol în termeni de drepturi. Acest lucru este de aproximativ 15 de ori greutatea mai consumate alimente noi. În acelaşi timp, în SUA anual, sub sigiliu de noi drumuri care părăsesc aproape 0.5 milioane de hectare de teren, în special potrivite pentru agricultura.

Aproape 99% din alimente, oameni din toate care se cultivă pe teren. În prezent, a terenurilor agricole, pădurilor şi aşezări au ocupat deja 95% din terenuri potrivite pentru locuit. Cu toate acestea, în plus faţă de pământ şi a resurselor de apă, a culturilor şi animalelor, oamenii depind de disponibilitatea şi viabilitatea de aproximativ 10 milioane de alte specii care există în agro-şi natura.

Aproximativ 99% din dăunători potenţialului agricol fi controlate de către mulţi dintre duşmanii lor naturale; cultivate rezistenta plantelor la atacul daunatorilor este de asemenea îmbunătăţită prin "sălbatic" plante din ekosistemy.Nesmotrya naturale utilizări anuale, de 2,5 milioane de tone de pesticide, daunatori distruge aproximativ 40% din randamentului potenţial. În acelaşi timp, calculele arată că, printr-o rotaţie de culturi sănătoase şi pierderea biocontrol de dăunători pot fi reduse cu cel puţin 2 ori.

Aproximativ o treime din producţia de alimente lume şi în Statele Unite, direct sau indirect depind de polenizare de insecte. Albine şi alte albine joacă un rol important în polenizarea culturilor agricole în valoare de aproximativ 40 miliarde dolari. Ei au, de asemenea, poleniza alte plante. Efectul economic al diversităţii speciilor în SUA este estimat la 300 miliarde dolari, şi în lume - în 3000 miliarde dolari pe an. Acest genetice - în funcţie de existenţa ecosistemelor şi umane - inclusiv. Cu toate acestea, datorită creşterii populaţiei şi intensificarea anumitor activităţi umane, inclusiv a defrişărilor, utilizarea pesticidelor, poluarea apelor şi solului, urbanizare şi industrializare, genetice naturale distrus definitiv.

Cu privire la eficienţa agriculturii judecător pentru tine: energetice utilizate pentru producerea produselor alimentare este de 10 ori mai multe calorii total de produse alimentare. Când în 1970-1980 SUA consacrată agriculturii 4% din bugetul de energie, dar acum, aceste cheltuieli au crescut de 3 ori.

În ultimii 40 de ani, a pierdut aproximativ o treime din terenurile arabile din cauza urbanizării, construcţia de drumuri, eroziunea, salinizarea si saturarea a solului. Peste tot în lume din 1945 a fost pierdut pentru agricultura 1.2 miliarde de hectare, o suprafaţă aproximativ egal cu India şi China combinate. Experţii spun că există toate tehnologia necesară pentru a opri eroziunea solului şi conservarea, dar nimeni nu şi nicăieri nu este responsabil pentru punerea în aplicare tTehnologia FIR pe o scară suficient de mare.

Pentru o persoană, este necesar 0,5 ha de teren arabil, aproximativ 1,5 hectare de teren pentru sisteme de energie regenerabilă, precum şi de aproximativ 1 ha de păduri şi păşuni. În prezent, terenuri, şi agriculturii moderne se pot furniza suficientă hrană pentru 3 miliarde de oameni, în cazul în care degradarea terenurilor arabile vor continua să apară la o rată de 12 milioane de hectare pe an, apoi prin 1942 pentru a conta pe o cantitate suficientă de alimente poate doar 2 miliarde de oameni.

În general, ţările în curs de dezvoltare sunt de aşteptat să scadă în teren arabil de persoană de la 0.28 hectare în 1990 la 0.17 hectare în 2025, adică la nivelul de sărăcie garantate.

Statisticile moderne oferă un datelor detaliate multi-dimensionale pe resursele terestre. Să ne considerăm principale. Mediul nostru - acest teren. Nu vom ieşi din ea, fie în mare, din care o dată a ieşit, şi chiar mai puţin în spaţiu. În memoria a habitatului în mare, am fost lacrimi, a cărui compoziţie este uşor diferită de compoziţia apei de mare. Deci: 12% din terenurile ocupate de culturi, în timp ce 24% retrase din circuitul agricol pentru păşunat, dar 31% este acoperită de păduri. Restul de 33% sau prea rece, sau uscate, sau să cadă pe pantele abrupte astfel că nu pot fi utilizate în agricultură.

În ritmul actual de creştere a populaţiei ar trebui să crească suprafaţa de teren arabil de 15 milioane de hectare pe an, dar în realitate este pierderea anuală de peste 10 milioane de hectare, în formă de teren epuizate sau deteriorate de om fostă fertile. Compensaţii pentru pierderi prin zone de pădure, este imposibil, deoarece în mod indirect, printr-un lanţ complex ecologic, duce la degradarea rapidă a nu numai teren arabil, şi a pădurilor. Un bun exemplu al agriculturii intensive pot servi ca Iowa, unul din statele lider agricole ale Americii: ultimii 100 de ani, a pierdut jumătate din terenuri, iar rata de distrugere a stratului de sol de 30 de ori mai repede decât rata naturală a formării solului. Acesta este preţul moderne "agriculturii de mare." Efectele secundare ale agriculturii intensive este salinitatea solului, colmatarea acestora, precum şi intoxicaţii cu substanţe chimice, care continuă efectele sale devastatoare, distrugand insectele nu numai, ci şi de peşti, păsări şi animale.

Contribuţia sa majoră la reducerea directe şi indirecte de terenuri fertile face urbanizare şi tot în legătură cu acesta: există benzi de alienare, colectori de canalizare, sisteme de drenaj, drumuri, construit baraje şi rezervoare, construit canale, orase, fabrici, etc

Familia american cheltuieşte pentru alimente, în medie cu 15% din bugetul său, în timp ce în ţările în curs de dezvoltare, aceste costuri au variat de la 50% la 60%, si caloriile lor în medie 25% mai mici. În prezent, SUA exportat aproape 20% din produsele agricole, în special cereale, dar în exporturile viitorul apropiat vor exista sarind, şi apoi o creştere a preţurilor la alimente de 3-5 ori.

Succesul iniţial al Revoluţia verde, bazată pe o creştere bruscă în aprovizionarea cu energie de aplicare agricole de îngrăşăminte, pesticide, sisteme de irigaţii şi noi soiuri de plante, în unele cazuri, marcată creştere a randamentului de până la 100 de ori. Toate revolutie in tehnologia agricole, inclusiv care se încheie la fel: se ignoră impactul noilor tehnologii asupra ecosistemului este deja 30-40 de ani sa transformat într-o eroziune a solului armat, poluarea apelor de suprafaţă şi a apelor subterane, o încălcare a stabilităţii ecosistemelor, populaţiilor de probleme grave de sănătate şi conflictelor sociale.

Lumea producţia de cereale mediu 1950 - 2000 a scăzut cu 2 ori. Tendinţă şi rata rămân aceleaşi. Astăzi, doar 2 din 183 de ţări sunt principalii exportatori de cereale.

Chiar şi acum 20 de ani, Africa de consumat aceleaşi produse, Cât de mult pentru a produce. Acum se produce 80% din alimente consumate. În general, în Africa în ultimii 30 de ani, rata de pierdere a terenurilor fertile, a crescut de 20 de ori.

În Asia, pentru agricultura foloseşte 80% din terenurile adecvate pentru cultivare. Distrugerea pădurilor în regiunile ecuatoriale şi în zonele temperate de 70-80% ca urmare a extinderii terenurilor arabile. Un astfel de nivel mondial "rezervă" nu este mai mult de 500 milioane de hectare. Ar trebui remarcat că productivitatea a terenurilor noi vor fi semnificativ mai mici decât în prezent utilizate, fertilitatea solului şi că este în declin: are loc o degradare în 2-30 ori mai rapid decât restaurarea ei.

Peste tot în lume este degradat 15% din terenurile arabile. Un cerc vicios este cauzată de creşterea populaţiei şi scăderea resurselor funciare, din ce în ce îngustează. accelerare suplimentare de ordinul a 10-20% va da fenomenul de efectul de seră şi încălcare a stratului de ozon.

Cele mai importante este faptul că peste 75% din recolta este asigurată prin utilizarea îngrăşămintelor artificiale, irigaţii, pesticide si erbicide. Având în vedere preţul ridicat al combustibilului îngrăşăminte, în general, din 1989 a scăzut cu 21%, aceasta a afectat în special în ţările în curs de dezvoltare. În viitor, în lipsa de petrol şi gaze, care joacă un rol crucial în agricultură modernă, capacitatea de producţie a produselor alimentare se va micşora cu de 4-5 ori. Ar fi, de asemenea, pentru a uita de productivitate a muncii moderne în agricultură. Astăzi, 2-3% din populatia SUA pentru restul de alimente doar pentru că de mecanizare a redus timpul petrecut pe toate tipurile de munca cu 125 de ori în comparaţie cu precedentă modul de gestionare. Curand puterea va duce la frustrare.

Existenţa omenirii depinde în parte de simţul comun şi complet - de la un strat subţire de sol fertil (o medie de aproximativ 30 cm). Creşterea populaţiei are loc la o rată de aproximativ 120 000 de persoane pe zi, şi furnizarea de energie de toate tipurile pe fiecare care trăiesc în câţiva ani începe să scadă. Dacă nu se schimba situaţia demografică, foamea va fi inevitabilă.

Dar foamea nu - singura problema ....

ufo.obninsk.ru

Luni, 24 noiembrie 2008
Vizualizări: 5066

Citiţi de asemenea

Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
65
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
160
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
61
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
109