Prairie câine «vorbesc» la limba complexe

/ Vizionări: 3278

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Луговые собачки Oamenii de stiinta de la Universitatea Arizona de Nord (SUA) a constatat că câinii de prerie - una dintre cele mai "vorbaret" animale de pe Pamant. Harder lor "limba" numai vorbirii umane. Până acum se credea ca omul cel mai după "vorbaret" sunt primate şi mamifere, cum ar fi delfini.

Descoperire facuta de Prof. Cohn Slobodchikoffa. Vizionarea câinii de prerie, oamenii de stiinta au descoperit ca piţigăiat scoarţa lor conţine o cantitate surprinzător de mare de informaţii. Aceste locuitorii din prerie poate descrie culoarea, mărimea, direcţia şi chiar de viteză!

Abilitatea de a comunica profesor găsite în rozătoare din familia Sciuridae analiza semnalelor pe care le deservesc reciproc atunci când pe teritoriul lor devine prădător. Este de remarcat că pentru tipuri diferite de animale de pradă câini au semnale speciale, deoarece în fiecare caz, pentru mântuirea necesare acţiunii lor. De exemplu, când un coiot ataca o victimă dintr-o dată, rozătoarele alergat la Burrows şi să stea la intrarea lor, evaluarea gradului de ameninţare. Evadeze dintr-un bursuc, care poate săpa o gaura, câini ascunde adâncime.

Oamenii de ştiinţă au încercat să reproducă alarma apelurile atunci când nu există nici un pericol de animale nu sunt ameninţate. Cainii se comporta în conformitate cu tipul de "mesaj" despre ameninţarea pe care este fie se ascund în vizuini sau îngheţat la intrare la un adăpost subteran. Un studiu mai detaliat de rozătoare latră a arătat că sunetele cuprinse informare în masă mai mult.

După prelucrare scoarţă de pe computer, zoologii au fost sonograms (reprezentare grafică a vibraţiilor sunet), publicat de câini sunete. Ei au descoperit că, în armonii diferite codificate informaţii diferite. În special, rozătoare poate descrie mărimea şi forma, culoarea şi viteza de obiect. Experimentele au arătat că, atunci când numărul de mers pe jos Burrows a fost un om în cămaşă albastră, alarme sunat câini diferit faţă de apariţia zoolog teritoriul lor în tricoul galben. Văzând un câine de companie, rozătoare raportat dimensiunea rudele de animale şi a descris culoarea pielii sale.

Cercetatorii au descoperit ca "lingvistice" abilităţile de prerie câini dezvolta pe masura ce cresc în vârstă. Sunete pui pentru detectarea inamicului, poartă seamana prea putin cu alarme reale, dar mai mari rozătoare, cu atât mai coaja acestuia este similar cu "discursul" bărbat adult.

Sursa - science.compulenta.ru pregătite în conformitate cu Daily Telegraph .