Praz umplut cu ciuperci şi orez
Praz umplut cu ciuperci şi orez
Ingrediente:
- 5-6 fire de praz,
- 3 linguri brînză dată prin răzătoare,
- 1 pahar smîntînă.
Pentru umplutură:
- 3-4 linguri orez,
- 4-5 ciuperci shampignons,
- 1 ou,
- 1 ceapă,
- 2 linguri de ulei,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură de verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.
Mod de preparare:
Prazul se taie bucăţele cu lungimea de 5-6 cm, se opăreşte, se răceşte. Se scoate partea din mijloc, golul se umple. Se pune într-o tavă, deasupra se toarnă smîntîna, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă la foc slab. Din cînd în cînd se scutură. Peste un timp se adaugă brînza şi se dă la cuptor. Se coc pînă se rumenesc. Se serveşte cu sosul în care s-a copt, se garniseşte cu foi de salată verde.
Prepararea umpluturii:
Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc. Se adaugă ceapă prăjită, un ou fiert şi mărunţit, sarea, piperul, verdeaţa şi se amestecă.
Sursa: moldovenii.md