ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Preşedintele sloven Janez Drnovsek (Janez Drnovsek) — un vegan eticeAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Janez Drnovsek - Preşedintele Republicii Slovenia - la vegetarianism şi drepturile animalelor:
"Vegetarianismul poate creşte şansa de supravieţuire pe termen lung a umanităţii"


În istoria omenirii colectate doar o mână de public figuri proeminente care au fost vegetarieni şi a avut o atitudine serioasă cu privire la drepturile animalelor. Chiar şi astăzi, multe dintre ele. Slovenia - este o rază de lumină în politica modernă.

În care acest interviu, preşedintele Janez Drnovsek chemat pe oameni să se gândească la modul în care prima de neimaginat brutalitatea cu care aparţine persoana la animale.

Licaria Damian, redactor-sef al revistei slovenă "Animal Liberation" a luat acest interviu cu Dr. [aici - ieri Drnovsek], 15 dec 2005 la Brdo, în apropiere de Kranyi că în Slovenia.

- De ce ai devenit vegetarian şi ce rezultate aţi avut?
- Pentru că eu cred că alimentele vegetarian este mai bună, mai de calitate. Ne mănâncă carne, deoarece am fost atât de educaţi. De mai mulţi ani am fost un vegetarian si recent a devenit un vegetarian - nu mai consuma lapte, produse lactate si oua. Selectarea lor este imens, există o diferenţă de produse vegetariene, care sunt suficiente pentru a satisface cerinţele noastre. Am făcut acest lucru, in ascultare de interior sentimentele lor. Mulţi oameni cred că este foarte alimentar vegetarian neraznooobrazna şi plictisitor, dar nu este adevărat. Probabil o raznobrazie.

- Ai gravă boala ta urmă cu câţiva ani principalul motiv pentru schimbarea dietei?
- A fost un moment când am început treptat să se schimbe. Primul pas a fost renunţarea la carne roşie, apoi de la păsări şi, în final, de la peşti.

- V-aţi simţi mai bine, sănătos, după trecerea la vegetarianism?
- Mă simt bine - spun ca sunt plin de energie.

- Protectie a Animalelor Ziua Mondială - 04.10 - Sunteţi invitat la dezbaterea membrilor societăţii pentru eliberarea şi drepturile animalelor. Ce aţi discutat?
- I-am invitat în principal în scopul de a atrage atenţia publicului la această zi. Nu ne dăm seama întotdeauna modul în care tratăm animalele, cum să se descurce cu ele. Acestea sunt - creaturi vii. Aş spune că oamenii nu se referă la animale, deoarece acestea, foarte rar, cere ", dar ceea ce facem." Dacă ne gândim la modul în care oamenii tratează animalele, ca el greve lumea de sex feminin de animale, ne-ar spune că el nu om. Gândeşte-te la toate aceste abatoare şi producţia de carne de vită sau de păsări de curte, în cazul în care animalele sunt ţinute în condiţii îngrozitoare. Adesea, animalele sunt transportate în vagoane de marfă, fără acces la apă, care este extrem de crud. Acest lucru nu este cât de mult pentru ca oamenii sunt crud, dar pentru că ei nu cred despre el. În cazul în care produsul final se dovedeşte a-le pe o farfurie, ei nu cred ceea ce el a fost înainte, şi cum să se transforme în ceea ce văd.

- Deci te-ai decis pentru a deveni un vegetarian şi, de asemenea, din motive etice?
- Etica este un motiv şi un alt motiv este că o persoană nu are nevoie de carne de origine animală. Aceasta este doar modelele încăpăţânat de gândire, pe care le urmaţi. Probabil să se schimbe într-o clipă într-adevăr greu, dar o poti face treptat. Am putut acest lucru.

- Sunteţi împotriva subvenţionarea intensivă a animalelor. Pentru ce motiv?
- Sunt sigur că o deţinută integral subvenţiile agricole, în special producţia de carne ca principala prioritate a UE - este un nonsens. Din punct de vedere etic, principalul obstacol în faptul că subvenţiile UEproducţia de masă ruet de carne. Dar nu numai cu ea - din perspectiva alimentare, precum şi. Natura adesea ne aduce aminte de acest lucru - boala vacii nebune şi a pestei porcine, recent, şi a gripei aviare. Este destul de evident că ceva nu este cum ar trebui să se întâmple ceva care la tulburat echilibrul naturii - şi acest lucru ar trebui să fie un avertisment pentru noi toţi.

- Produse alimentare vegetariene în magazine este mai scump decât carnea, care nu încuraja oamenii să cumpere mai multe alimente sănătoase. Crezi că mai multe persoane s-ar opri consumul de carne dacă opţiunea vegetariene a fost mai ieftin?
- Aceasta este, de asemenea, un factor, dar cu toate acestea, cred că motivul principal - conştientizarea de oameni. Aceasta este o problemă care oamenii îşi dau seama ce se întâmplă şi ceea ce sunt angajate. Cred că este - cheia soluţiei. Aceasta, la rândul lor, s-ar schimba politica - care este, practicile agricole, subvenţii, şi zone de dezvoltare. În loc de cheltuielile sumă mare de resurse pentru productia de masa de carne, ar trebui să le utilizeze pentru agricultura ecologică şi produsele care beneficiază din cereale, legume, fructe şi derivatele lor. Aceasta, desigur, ar fi mai benefic pentru mediu, deoarece agricultura ecologică reprezintă un eşec de aditivi şi îngrăşăminte chimice. Aceasta este - nu de poluare şi nici produse chimice pe care le mănâncă. În fiecare zi ne consuma produse chimice, şi este fatală. Dar în spatele acestui fenomen sunt interesele marilor producatori, holuri, profituri uriase, care sunt forţa motrice a tuturor acestor producători de produse alimentare. În ciuda acestui fapt, cred că gradul de conştientizare a oamenilor din ţara noastră şi UE continuă să crească. Oamenii devin din ce în ce mai înclinaţi să caute alternative naturală, şi ei apelează la natura persoanei şi problemele ozabachivayutsya referitoare la animale şi produse de origine animală.

- Aţi putea baza pe cont propriu experienta noastra pentru a recomanda pe alţii să încerce vegetarianismul?
- Dacă am făcut-o eu, atunci eu văd nici un motiv nu-l recomanda altora pogu. Aşa cum am spus, nu am nici o plângeri, am mai multă energie decât este necesar. Printre alte lucruri, m-am - dovada vie a faptului că puteţi trăi fără carne şi produse din carne.

- Ce crezi despre faptul că noi toţi trebuie să plătească aceleaşi taxe de asigurare de stat? Este bine cunoscut faptul că vegetarienii sunt mai sănătoşi şi, în consecinţă, nu atât de mult pentru a ajuta la medicament.
- Este o problemă mai largă, întregul concept ar trebui să fie diferite. Nu cred că aceasta este o perioadă de timp rezonabilă, deoarece aceasta trebuie să fie un fel de solidaritate, atunci când mai mult de oameni sănătoşi, ajuta pe cei care sunt de rău. Cu toate acestea, toată lumea este responsabil pentru propria sănătate. Dacă vom consuma mai puţin nocive şi nesănătoase produse alimentare, reduce sarcina financiară de îngrijire a sănătăţii. Şi, desigur, nu toate benefică pentru ambele s-a întâmplat. Ce se va întâmpla cu industria farmaceutică, în corporaţii multinaţionale uriaşe, care câştigă miliarde pe cei bolnavi?

- Ce părere aveţi despre vânătoare "
- De vanatoare ca uciderea animalelor şi de divertisment, desigur, lipsite de etică. Dacă aveţi în vedere acest aspect al activităţilor de vânătoare, cum ar fi hrana animalelor, în timpul iernii, este foarte util. Vânătoare, prin definiţie, este exercitarea unui animal, iar uciderea sa, şi, desigur, absolut amoral.

- Care este părerea dumneavoastră despre experimentele pe animale?
- Aceasta este o dilema bine cunoscute, care a fost recent discutat pe larg în Europa, în Marea Britanie. Trebuie să vă întreb, ca tine ar fi dacă au fost plasate în astfel de experimente. În timpul celui de-al doilea război, tatăl meu a fost un prizonier într-un lagăr de concentrare de la Dachau, unde a fost, precum şi peste o mie de alte persoane, au organizat experimente medicale. El nu a făcut ca o picătură. Unii oameni ar putea spune că este necesar ca progresul ştiinţific. Sunt sigur că în majoritatea cazurilore loc de experimente pe animale pot utiliza metode alternative.

- În cazul în care, în opinia dumneavoastră, rădăcini de cruzime fata de animale?
- Acest lucru rezultă din nivelul scăzut de cunoaştere de oameni.

- Şi într-un sens istoric?
- Este dificil să desemneze un anumit moment din istorie. Aceasta este o chestiune de respect pentru viaţă în general. Animale - fiinţe animate cu sentimente. Oricine are un animal de casă ştie că animalele au sentimente. Religiile lumii vorbesc adesea despre respectând despre viata, dar ei spun doar viaţa umană, şi, uneori, chiar mai puţin. Dacă ne uităm în antichitate, vedem că catolici pentru o lungă perioadă de timp, a declarat că spaniolii şi portughezii sclavi indieni nu au suflet. Acest lucru a însemnat că acestea nu sunt tratate ca fiinţe sensibile de viaţă. Apoi au schimbat poziţia şi a precizat că negrii nu au suflet. Aceasta a fost urmată de secole de sclavie de negri. Toate acestea sa întâmplat cu binecuvantarea Bisericii. Astăzi, nimeni nu este de acord cu acest lucru. Putem vedea modul în care conştiinţa istorică a oamenilor, în ciuda opoziţiei de avizul unor instituţii publice.

- Se apropie Crăciunul. Pentru milioane de oameni acest moment de bucurie, iubire şi pace. Pentru milioane de animale în timpul cruzime teribil în abatoare de dragul de a izbucni mesele noastre carcaselor. Toate acestea este o sărbătoare a născut un om care a iubit animalele, nu-i omori si a le proteja. Ce crezi despre asta?
- Joshua s-ar transforma în peste mormântul său, dacă ştia că reputaţia lui are loc în fiecare masacru an. mântuirea lui se bazează pe respectul absolut pentru viaţă şi este dificil să ne imaginăm că a acceptat sa în onoarea sa de a ucide milioane de fiinţe vii.

- Tu nu le pasă că toţi vegetarieni, inclusiv dumneavoastră, blestemul bisericii şi condamnat la veşnică chinul în iad?
- Din fericire, acei oameni care spun astfel de lucruri nu decide cine va merge în iad, şi care nu este.

- Toţi liderii politici au subliniat întotdeauna dorinţa lor pentru pacea lumii. Credeţi că pacea pe pământ este legată de atitudinea noastră faţă de animale şi alimente fără a ucide animale? Tolstoi a spus, "Nu există în lume sacrificare, va continua război".
- Foarte bine motivati, oamenii nu vor ucide animale, şi le maltrata. De la o astfel de persoană nu trebuie să se aştepte că va lupta şi ucid oameni pentru profit. Oamenii care nu ucide sau de a mânca animale? sunt mai multe şanse de a trăi în pace şi armonie. În tot ceea ce mintea noastră este interconectat. La un nivel ridicat presupune o alta. Cheia este în domeniul educaţiei [iluminare] oameni.

- Cum sa ma uit la această lume a politicii?
- Politica mondială nu este preocupat mai mult decât majoritatea oamenilor. Am observat că în multe cazuri, oamenii obişnuiţi sunt înaintea politicienilor. Vedem cât de multe organizaţii non-guvernamentale sunt implicaţi activ în chestiuni care nu sunt priorităţi pentru politicieni. Cum ar fi tratamentul animalelor, protecţia mediului şi schimbările climatice. Această dorinţă de a schimba ceva care provin din membrii ordinari ai societăţii. Atunci când o masă critică de oameni să accepte o idee, atunci când cei mai mulţi oameni vor aştepta şi a cererii schimbare - numai în cazul în care politica de răspuns. Din păcate, politicienii nu încuraja oamenii să fie conştient, dar în loc să le urmeze oportuniste opiniei publice. Atunci când au înregistrat o scădere de sprijin public, apoi re-examinarea priorităţilor lor.

- Tolstoi - doar una dintre marile multe minti ale umanităţii, care a vorbit în favoarea vegetarianismului. - Alte Pitagora, Leonardo da Vinci, Nikola Tesla, Albert Einstein, Mahatma Gandhi ... Apreciem greu munca lor şi marile realizări, de multe ori le citez, recunoscând geniul lor. Credeţi că este de ce omenirea nu vrea să asculte aceste mare de oameni atunci când vorbesc despre animale şi vegetarianism? De exemplu, cei cuelye cuvinte a lui Albert Einstein: "Nimic nu va creşte şansele noastre de supravieţuire pe Pământ ca trecerea la mâncăruri vegetariene." Cum aţi comenta aceste cuvinte ale fizician geniu?
- Desigur, şansele de supravieţuire pe termen lung a umanităţii va creşte. Totul este interconectat. mâncare mai bună într-un fel asociat cu niveluri mai ridicate de constiinta. Acesta este un proces similar - dacă putem ajunge la unul, puteţi atinge ambele. Nu aşteptaţi, că persoanele cu nivel redus de constiinta, care sunt crude pentru animale, opriţi de război, nu mai manipula alte persoane, pomgut eradicarea sărăciei în lume. Pe scurt, atâta timp cât nivelul de conştienţă este scăzut, toate deficienţele din lumea de astăzi va exista şi va creşte, probabil, până la distrugerea completă de oameni.

- Poate fi numit de către aceste iubitorii de animale sunt oameni care spun ca iubesc animalele, dar mananca carne?
- Cred că oamenii iubesc animalele lor de companie, dar cumva mananca mindlessly alte animale. Dacă ei ar trebui să aibă marcat o vacă înainte de a mânca o friptură, ar fi de gândire de două ori. Carne exterior inegale la animale şi la om sunt asociate cu creaturi vii.

- Unele doamne poarte în timpul iernii, blana naturala. Ce parere aveti despre industria de o astfel de moda?
- Din nou, aceasta este o chestiune de constiinta oamenilor. Oamenii de multe ori să adopte în mod automat modelele de comportament, fără a le expune la îndoială. Dar îndoieli cu privire la ceva, puteţi schimba punctul de vedere şi să devină mai mult timp de gândire despre ceea ce cumperi.

- Cum au oamenii ideea că au dreptul de a ucide animalele de a le ţine în captivitate, torturat - şi, în acelaşi timp, cererea de pace şi respectarea tuturor drepturilor în raport cu sine? Acest lucru este confirmat în Constituţie?
- Ca atare, nu este confirmată, dar, desigur, avocaţii şi legiuitorii vă va spune că nu este interzisă, totuşi, este că acesta este corect.

- Din surse neoficiale, am auzit că, chiar cainele Brodi - vegetariene. Este adevărat?
- Sunteţi bine informat. Ai avut mai bine întrebaţi-l la această întrebare. Eu nu sunt autorizaţi să vorbească în numele său. (Rade).

Sursă

Vineri, 26 martie 2010
Vizualizări: 2120

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
64
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
122
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
342
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
196