Prima aeronavă electrică de la Airbus

/ Vizionări: 2762

Первый электросамолёт от Airbus

 

Cu mașini electrice astăzi nu poți uimi pe nimeni. Au apărut chiar și elicoptere electrice. Dar ce ați spune despre aeronava electrică? Compania Airbus a dezvoltat prima aeronavă care zboară în întregime pe energie electrică.

Первый электросамолёт от Airbus

Avion dublu loc numit E-Fan este dotat cu două motoare ascunse în aripi. Deocamdată avionul nu poate zbura mult timp: energie stocată în baterii este suficientă pentru o oră de zbor. Și viteza nu este mare - doar 183 km pe oră. Dar aici este important precedentul creării avionului electric. Poate că în viitor va fi posibil de a "încrucișa" această invenție cu avionul convențional și atunci vom obține un aparat ecologic

E-Fan este un proiect pilot. Experiența acumulată în timpul dezvoltării sale va fi utilizată în alte proiecte, mai mari. În cele din urmă, compania intenționează sa dezvolte un mic avion hibrid (80 de locuri) pentru traficul aerian local. 

Первый электросамолёт от Airbus

În 2017 E-Fan va fi folosit pentru formarea piloților 

Первый электросамолёт от Airbus

În ceea ce privește funcționarea motoarelor pe energie electrică, aici producătorii de aeronave sunt mult în urma colegilor lor automobiliști. În viitorul apropiat, nu se prevede dezvoltarea aeronavelor de pasageri pe baterii electrice. Cu toate acestea, conducerea Airbus privește în mod încrezător spre viitor: în 2050 compania are de gând să reducă cu 75% emisiile de dioxid de carbon, cu 90% emisiile de azot și să devină mai liniștită cu 65%. Un rol important îl joacă invențiile legate de utilizarea energiei "curate".

Первый электросамолёт от Airbus

Jean Botti, inginer sef  la Airbus, consideră că compania sa este pe un drum cel bun.

 

Sursa