Prima eco-casă activă din Rusia

/ Vizionări: 6326

Prima eco-casă activă din Rusia

 

În anul următor în suburbia Moscovei va apărea prima „eco-casă activă” din Rusia. Potrivit unui reprezentant al Consiliului privind construcţii verzi din Rusia „casa activă” este un sistem complex care vizează realizarea unui echilibru între economisirea energiei şi cazarea confortabilă, estetică.

 

Prima eco-casă activă din Rusia

Secvenţe din programul radio «Iluminare» nr.20: Strategia de dezvoltare a Rusiei (+ Audio)
Secvenţe din programul radio «Iluminare» nr.20: Strategia de dezvoltare a Rusiei (+ Audio)

Pe fotografie eco-casa activă din Danemarca

Clădirea va fi orientată spre vest-est şi va avea o pantă deplasată,  îndreptată spre sud. Acest lucru va permite cea mai bună utilizare a colectoarelor solare, încorporate în acoperiş. Toate încăperile pentru locuit vor fi situate pe partea de sud, suprafaţa geamurilor va creşte datorită ferestrelor verticale şi cele de mansardă.

O caracteristică a casei va fi "faţada activă", reconstruită în funcţie de condiţiile meteorologice şi necesităţile locuitorilor casei. Sistemele automate de protecţie solară se vor deschide, mărind iluminatul şi încălzirea cu energia solară şi se vor  închide, prevenind supraîncălzirea în zile călduroase.

Casa pilot va avea o suprafaţă de 180 de metri pătraţi şi va fi situată pe un teren de 7 are. Alături se planifică construcţia ulterioară a câtorva case de acelaşi tip. Pe parcurs de câteva luni, acestea vor fi deschise pentru accesul public şi apoi vor fi vândute la un preţ sub valoarea de piaţă.

Un alt exemplu de eco-casă activă din Germania.

 

 

Sursa


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.