ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Prima grădină zoologică a microbilor, inaugurată la Amsterdam (+Video)
Lumea invizibilă a microorganismelor nu se mai poate ascunde de ochiul uman. În capitala Olandei, Amsterdam, s-a deschis primul muzeu dedicat microbilor, care seamănă cu un laborator gigantic.
Muzeul "Micropia" a fost inaugurat pe teritoriul unei grădini zoologice şi prezintă partea nevăzută a naturii. O colecţie impresionantă de microogranisme vii, prezentări multimedia şi imagini digitale cu lumea invizibilă poate fi acum admirată la Amsterdam.

"99 la sută dintre organismele invizibile de pe pământ sunt necunoscute. Acestea pot face lucruri pe care noi nu le putem face, este o revoluţie. Dacă înţelegem cum funcţionează, putem folosi această experienţă în favoarea omenirii", spune directorul Zoo, Haig Balian. 

Tema principală a expoziţiei este relaţia şi interacţiunea dintre microbi şi oameni. Datorită unor microscoape conectate la ecrane uriaşe, vizitatorii pot să vadă cum se reproduc diferite tipuri de microbi. De asemenea, ei pot scana, cu ajutorul unui dispozitiv special, microorgranismele care trăiesc pe corpurile lor.

"Suntem purtătorii a o sută de mii de miliarde de microbi, de patru mii de ori mai mult decât populaţia globului. Acesta este un lucru bun, deoarece microbii ne menţin sănătoşi", a afirmat directorul muzeului, Eveline Hensel. 

Proiectul a fost iniţiat acum 12 ani şi a costat 10 milioane de euro.

 

 

 

Sursa: publika.md

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 25 noiembrie 2014 9:51
Vizualizări: 1408

Citiţi de asemenea

În iunie 2020, în Naryan-Mar din permafrost s-a dezghețat o corabie antică cu o lungime de aproximativ 10 m. Despre fapt...
424
„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
530
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
430