Primul acoperiş de legume în Montreal
Primul acoperiş de legume în Montreal
Antreprenorii Kurt D. Lynn şi Mohamed Hage s-au întâlnit cu cinci ani în urmă. Atunci, ei nici nu-şi închipuiau că ferma lor Lufa, situată la o mare altitudine, va produce o revoluţie în industria legumelor din Montreal.
Ei au propus să crească legume şi unele fructe pe acoperişurile oraşului, apoi livrându-le direct în mâinile consumatorilor. Ambii se bucură de alimente sănătoase, aşa că ideea privind produse fără pesticide şi GMP, precum şi fără un lanţ lung de aprovizionare le-a plăcut.
Terenuri virane în Montreal sunt o problemă, astfel încât cu ajutorul Google Earth antreprenorii au făcut o listă de acoperişuri plate pe clădiri industriale din Montreal. Apoi, ei au făcut apel la o echipă de arhitecţi, ingineri, agenţi imobiliari, Centrul de Cercetare al Universităţii MsGill şi proiectul a fost pus în aplicare. Realizarea lui a durat doi ani, a fost valorificată o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi într-unul din raioanele oraşului. În aprilie 2011, ferma Lufa a început livrarea primei roade de legume clienţilor săi. Firma lucrează pe parcursul întregului an şi poate alimenta cu legume două mii de oameni.
Proiectul este unic nu numai din cauza ideii de folosire a acoperişului, dar şi prin alte inovaţii "verzi": galeria permite să se păstreze termo- izolarea acoperişului, legumele şi fructele sunt irigate cu apa de ploaie colectată, lupta cu insecte se duce nu cu pesticide, ci cu ajutorul buburuzelor, livrarea legumelor se face direct la domiciliul consumatorului.
În oraşul încecinat Toronto, acoperişurile plate sunt de cinci ori mai multe, de asemenea, se prevede lansarea unui proiect similar. În plus, antreprenorii au apelat la toate magazinele Home Depot şi Costco din lume cu rugămintea de a-i da în arendă acoperişuri pentru legume.
Autor: Şaforostova Natalie
Sursa: thegreenville.ru