ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Prin ce este utiă «Limba soacrei»?Prin ce este utiă  "Limba soacrei"?


Această plantă cu un aspect simplu poate fi adesea găsită în apartament sau în birou. Sansevieria sau "limba socrei" are multe nume. Este o plantă modestă, nu exigentă la sol, tot de ce are nevoie - un pic de nutrienţi, un loc la lumină şi caldură. Se înmulţeşte planta atât de elementar, încât şi un copil poate să facă faţă - prin împărţirea rizomilor sau prin înrădăcinarea frunzei.

Dacă sunteţi pasionaţi de hidroponică, sansevieria va fi oportună. În casa mea, de asemenea, creşte o tufă dungată mică, dar nu atât de mult timp în urmă  această plantă m-a surprins : ea  a  inflorit.

Deşi a stat la umbră, iar pentru înflorire, eu am citit, este necesar soarele. Şi au fost florile aşa de neobişnuite, delicate şi parfumate, că eu am fotografiat acest miracol şi am decis să caut mai multe informaţii despre acestă plantă. Sucul cald al sansevierii se picură în urechi – împotriva otitei - pentru a calma durerea şi inflamaţia.

De asemenea, frunzele  fărămiţate, sau bandage, inmuiate in suc, sunt utilizate pentru tratamentul plăgilor şi arsurilor. Fiertura din frunze se foloseşte împotriva scabiei (raia – trad.), eliminând mâncărimea.

Dacă inhalăm fumul de frunze arse - putem reduce sau elimina dureri de cap. Fiertura (sau extrasul de alcool, 1:3) din părţile subterane ale plantei se foloseşte pentru regenerarea şi întărirea imunităţii.

Planta emană fitoncide, ameliorează şi purifică aerului în încăpere, în care creşte. Se spune că, limba soacrei are o energie pozitivă, îmbunătăţeşte starea de spirit şi aplanează conflicte. Capabilă să supravieţuiască în cele mai dure condiţii, sansevieria împărtăşeşte oamenilor din jur această proprietate. Iată ce fel de plantă neobişnuită, atât de simplă la aspect.

Prin ce este utiă

Prin ce este utiă

 

 

Sursă

Duminică, 12 septembrie 2010
Vizualizări: 24478

Citiţi de asemenea

Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
77
În gospodăria ecologică ”VioPark Varnița” a nins. Cîmpiile, lacurile și vegetația au îmbrăcat straie albe, iar peisajele...
108
Această brînză de vaci nu provoacă fermentație în intestin, se digeră bine și are un gust plăcut. Încercați să pregăti...
286
SUA lansează primul sistem plutitor Ocean Cleanup, care va curăța oceanul de resturile de plastic, a declarat pe 8 sep...
140