Produse de calitate
Atunci când prietenii noștri încep să se gândească la o alimentație sănătoasă, prima întrebare care apare: ce să consumăm? Pentru că ceea ce se vinde acum în magazine este foarte greu de a le numi alimente, ca să nu mai vorbim de produse sănătoase și de calitate.
Este evident că ar fi mai bine să creşteţi alimente pe terenul propriu sau cel puțin să le cumpăraţi de la vecini, adică, să consumaţi alimente în care, la sigur nu există pesticide, aditivi chimici, OMG-uri, hormoni, substanţe antibiotice, etc. Apropo, noi tindem spre acest scop, de aceea şi trăim într-o aşezare ecologică. Dar pana acum, nici noi, nici prietenii noștri din mediul urban, nu ne-am apropiat de soluționarea completă a problemei de auto-aprovizionare cu produse de calitate şi suntem nevoiţi să procurăm produsele în magazine.
De fapt, produse de înaltă calitate sunt în magazine și din toate categoriile esenţiale! În ultimul timp, ele devin tot mai multe, se vede că producătorii sunt nevoiţi să ia în considerare cerinţele clienților. Desigur, acestea nu sunt ideale şi adesea sunt scumpe. Dar dacă să alegem între "a consuma totul" (totuna nu există produse ideale) și a cumpăra cele mai bune produse, atunci putem spune că diferența este foarte mare! În ultimii ani, am verificat calitatea produselor pe sănătatea noastră şi vă recomandăm, ca să nu căutaţi pe rafturile de ani de zile, așa cum am făcut noi, de multe ori ieşind din supermarket cu mâinile goale. Vă rugăm să rețineți, este doar o listă a produselor mai mult sau mai puțin calitative, fără pretenții de a fi complet „sănătoase”. Însă dacă bem cafeaua și consumăm laptele condensat, atunci ar fi bine ca acestea să fie normale! Compusul produselor poate fi schimbat - citiţi etichetele și nu pierdeţi vigilenţa!
Astfel, produse de înaltă calitate:
Produse alimentare de bază:
- Legumele, de preferință, nespălate, neambalate în pachete. De exemplu, cartofi, morcovi, varza (obişnuită, conopida, broccoli), dovlecei (zucchini), vinete, ceapa, usturoi (numai nu cel alb chinezesc), ţelina, pătrunjel şi piper. Castraveți şi roșii – doar în timpul verii, brânzeturi.
- Crupe - orez neşlefuit - alb, roz, sălbatic, hrişca, fulgi de ovăz, mazăre (de preferință zdrobită - se fierbe mult mai repede), linte (de obicei, roșie – se prepară mai rapid), năut, porumb, grâu (măcinat gros sau subţire), orz, porumb, etc.
- Făina de secară, de grâu integral, soiuri 1,2 de grâu și acum încercăm să folosim făină de ovăz, de năut, etc.
- Lapte, lapte acru, iaurt, smântâna, brânza de vaci le luăm de la vecini sau la piaţă. Dacă produse lactate sunt ambalate, cu un termenul de păstrare nu mai mult de o săptămână.
- Ouă - dacă cumpărăm în magazin, luăm albe (acestea cel puţin nu sunt colorate), dar mai bine - la vecini.
- Conserve de legume (legume, gemuri) cu semne Bio, Organic, Eco, etc. Nu uitați să citiți conţinutul!
- Fidea de orez.
- Ciuperci (ciupercile albe pot fi consumate crude, de exemplu cu sosul de soia). Celelalte ciuperci le strângem singuri.
Gustări / pentru drum / pentru ceai:
- Fructe, în primul rând, de origine locală, căutăm cu miros, de o formă inegală, nu prea frumoase și strălucitoare. Cumpărăm mere, banane, curmale, portocale, mandarine, rodii, harbuji, zemoşi, mango, avocado, lămâi, kiwi, struguri, pere, cireșe, prune, nectarine, caise – toate după anotimp.
- Fructele uscate, netratate cu sulf, nefierte în sirop, sunt încrețite, de o culoare neuniformă. Le cumpărăm periodic la piața en-gros, uneori la tarabe: caise, curmale, smochine, prune, ananaşi, mere . Fructele uscate trebuie în mod necesar să fie bine spălate, chiar (mai ales) cele ambalate!
- Nuci, migdale, alune, caju, alune de cedru. Ele, de asemenea, trebuie să fie spălate.
- Mierea, polenul, de obicei, cumpărăm de la apicultorii din așezare, vecini, în magazinele de încredere.
- Pâine fără drojdie.
- Unt, caşcaval de soiuri verificate.
- Ciocolată amară.
Alte produse:
- Ulei vegetal nerafinat, dacă este posibil presat la rece – din muștar, semințe de susan, semințe de dovleac, rapiță, orez, semințe de struguri, floarea-soarelui, in, cedru, usturoi, cătină albă (ultimele două soiuri sunt perfuzii pe baza de ulei de floarea-soarelui).
- Maioneza "Sloboda".
- Cacao "Gold Label".
- Cicoare, mai bine fără aditivi, din afine.
- Sare de mare, de preferință, grosieră. De exemplu, "Setra", "Sag”.
- Fructoza (în loc de zahăr), zahărul brun sau (dar uneori acesta este colorat ...).
- Cafea în boabe, singuri măcinăm, singuri preparăm.
- Condimente – la piaţă, în magazinele indiene (ţineţi minte că în condimente se adaugă tot felul de glutamaţi). Ne place piperul divers (dulce roșu, negru, parfumat), curcuma, khmeli suneli, drăcilă, ienupăr, busuioc, mărar, frunze de dafin și așa mai departe.
- Sos de soia fără aditivi.
- Fucus uscat, alge (în farmacii) - puteţi folosi în loc de sare, dau un gust de pește.
- Alge marine uscate.
Toate produsele le cumpărăm la piaţa locală, de la vecini, în magazine online, în aşezările ecologice din apropiere.
Lista a ieşit destul de mare, se pare ca şi în magazine, totuşi, putem cumpăra ceva! Și în afară de faptul că alimentele de calitate sunt utile pentru sănătate, acestea sunt mult mai gustoase datorită ingredientelor naturale, ci nu tot felul de înlocuitori. Să sperăm că această listă va servi ca un alt argument în favoarea trecerii la o alimentaţie sănătoasă!
Autor: Eroşina Irina
Sursa: my-zozh.ru