ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Produse de curăţare, făcute cu mâini propriiProduse de curăţare, făcute cu mâini propriiNumeroasele studii în domeniul chimiei de uz casnic ne spun  un singur lucru – aceasta este dăunătoare pentru oameni şi pentru natură. De exemplu, faptul înfricoşător: persoana, care foloseşte mijloace de spălat vase, timp de un an consumă 250 ml de această substanţă. Având în vedere cantitatea substanţelor chimice nocive, puteţi înţelege de ce brusc pielea a devenit mai rea.


Astfel de informaţii nu sunt motiv pentru a alerga la magazin după o porţiune de detergenţi scumpe "naturale", ci un motiv pentru a le face de sine stătător. Produse de curăţare, făcute cu mâini proprii, sunt eficiente, au un miros plăcut, inofensive pentru om şi mediul înconjurător, şi economisesc banii.

Pentru fabricarea detergenţilor, veţi avea nevoie de următoarele ingrediente:

Un cuplu de recipiente curate cu spray. Puteţi curăţa cu grijă sticla cu lichid pentru spălat ferestre.

Bicarbonat

Oţet

Ulei de măsline

Lămâi proaspete

Apă din robinet

Săpun natural. Deoarece eu nu cunosc producători de săpunuri naturale, vă propun să utilizaţi rămăşiţe de săpun.  O astfel de reciclare a rămăşiţilor de săpun este mai ecologică, decăt  dizolvarea lor în săpunieră.
Uleiuri esentiale, fabricate din copac de ceai, lavandă, eucalipt şi rozmarin. Acestea au proprietăţi antibacteriene şi antiseptice si au o aromă plăcută. Este suficient pentru a avea un cuplu din listă.

Nişte cârpe vechi sau bureţi de unică folosinţă

Deci, să începem:

Soluţie pentru curătarea ferestrelor.

Pentru cei, care tolerează mirosul de otet: amestecaţi 3 linguri de oţet cu 2 căni de apă şi pulverizaţi pe fereastră. Pentru cei, cărora nu le place mirosul de otet, puteţi înlocui oţet cu suc de lămâie sau cu bicarbonat, apoi, uscaţi cu  ziar.

Produs  de spălare pentru casă.

Se amestecă două căni de apă, câteva picături de săpun natural (sau 2 rămăşiţe de săpun), adăugaţi 15 picături de ulei de arbore de ceai şi de lavandă.

Cu această soluţie puteţi spăla toate suprafeţele: birouri, table, toalete, chiuvete şi pereţi.

Scrub pentru toaletă.


Pulverizaţi WC cu otet, suc de lămâie sau un produs de curăţare pentru casă. Presăraţi  bicarbonat. Lăsaţi pe timp de 10 minute, apoi frecaţi cu o perie de toaletă. Produs de curăţare, de asemenea, este perfect pentru chiuvetă.

Produs de curăţare pentru cuptor.


Cel mai bun mijloc de curăţare a unui cuptor - este spălarea la momentul oportun.  Cel mai bun sfat –acoperiţi pata proaspătă cu sare gemă, înainte ca cuptorul se va răci. După răcire, pata se va curăţi doar cu un prosop umed.

Antifungice.

Ciupearca este extrem de nocivă pentru plămânii umani, este dificil de a lupta cu aceasta, şi mai bine să începeţi cu profilactica. Amestecaţi  2 ceşti de apă cu 3 picaturi de ulei esential de arbore de ceai. O dată pe săptămână, pulverizaţi pereţii şi uscaţi-le. Proprietăţile naturale antiseptice ale uleiului de arbore de ceai previn apariţia ciupercilor şi a mucegaiului.

 

 

Sursă

Vineri, 24 septembrie 2010
Vizualizări: 13253

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
72
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
331
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
237
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
379