ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Produsele alimentare locale sunt o mâncare foarte bună — experiența finlandeză
 

Produsele locale sunt atractive și plăcute la gust - Finlanda s-a convins de acest lucru.

În ultimul timp popularitatea alimentelor locale în Finlanda este în continuă creștere. Acest lucru a devenit evident datorită cursului politic al industriei alimentare a țării, precum și unui număr mare de asociații alimentare create de fermierii și consumatorii locali.

Ministerul Agriculturii si al Pădurilor din Finlanda constată că mâncarea locală se formează în mare parte din produsele alimentare fabricate din materii prime cultivate în zonă și consumate în cadrul aceiași regiuni. Una dintre etapele-cheie ale programului finlandez de stat în domeniul industriei alimentare sunt produsele alimentare locale. Sprijinind industria alimentară locală, statul tinde spre dezvoltarea unei economii ecologice durabile, care va schimba piața obișnuită și algoritmul de producție, precum și va oferi noi oportunități pentru crearea unei afaceri locale.

 

 

 

"Achiziţionarea produselor alimentare locale reduce efectul nociv asupra mediului înconjurător, deoarece elimină necesitatea de a transporta materie primă la distanţe mari. De asemenea, consumul alimentelor locale contribuie la dezvoltarea economiei regionale", - a declarat coordonatorul piețelor locale de alimente Kirsi Viljanen de la Ministerului Agriculturii şi Pădurilor din Finlanda.

„Tendința de a utiliza alimente locale este internațională”, - consideră doamna Villena. Din cauza atenției intense a opiniei publice asupra problemelor de calitate a alimentelor, consumatorii se gândesc tot mai des la faptul ce cale au parcurs aceste alimente până a ajunge la farfuriile lor. Finlandezii de asemenea cred că în Finlanda există toate premizele pentru a dezvolta un nou trend alimentar.

"În Finlanda s-a concentrat un număr foarte mare de mici producători regionali de alimente, care oferă un sprijin considerabil culturii de consum al alimentelor locale. În plus, avem o natură foarte curată şi datorită zilelor lungi din timpul verii toate tipurile de produse alimentare prime cresc foarte gustoase și aromate. Este imposibil să neglijăm importanța faptului că legislația finlandeză permite oricărei persoane să se bucure liber de toate darurile forestiere ale naturii".

Iar asociaţiile alimentare la rândul său funcţionează foarte eficient.

Mulți consumatori dispuși să cumpere produse alimentare cultivate pe plan local preferă să se adreseze direct la producător, evitând retailerii. Aşa-numitele asociaţii alimentare fac acest mod de obţinere a produselor foarte confortabil. Una dintre cele mai mari asociaţii alimentare este situată în orașul Lahti (Finlanda de Sud-Est). Ea a fost fondată în 2011 și la ziua de azi cu ea contactează 300 de clienți.

"O femeie a întrebat pe Facebook, dacă este cineva care ar dori să comande produsele alimentare direct de la producător. Ideea a fost de a obține produse locale chiar mai rapid și la un preț mai bun decât în magazine, "- relatează coordonator al asociaţiei alimentare din regiunea Lahti, Brooman Katariina .

S-au găsit persoane interesate în această formă de livrare a produselor şi acum livrarea alimentelor locale are loc o dată la două săptămâni. Produsele comandate sunt aduse în centrul orașului, de unde oricine le poate cu ușurință lua. Bruman îşi reamintește că chiar de la început atragerea producătorilor regionali nu a fost o sarcină dificilă. În ziua de azi produsele locale sunt achiziționate de la opt furnizori.

Produsele alimentare locale sunt din cele mai bune pe care fiecare dintre noi poate oferi organismului său. La nivel genetic avem o predispunere pentru un schimb util de substanțe cu anume ingrediente locale.

 

 

Sursa: rodovid.me

 

Vineri, 02 august 2013
Vizualizări: 2398

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
66
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
373
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
510
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
379