Psihiatru despre infectarea artificială a societății
Trăim într-o societate în care simptomele psihiatrice grave – acele simptome care aparțin psihiatriei autentice – sunt prezentate ca standarde de modă și comportament, consideră Irina Medvedeva, directorul Institutului Public pentru Siguranță Demografică.
Afecțiunile psihiatrice duc la încălcarea moralității, iar denaturările morale implică neapărat deformări psihice.
Conform convingerilor Irinei Medvedeva, se produce o infectare psihică artificială a poporului rus, în special a tinerei generații și chiar a copiilor. Uneori acest lucru este numit „educație sexuală”, alteori este propus altceva, dar tot felul de lucruri urâte, dăunătoare pentru moralitatea și psihicul uman, sunt prezentate în „capcane umaniste” foarte frumoase.
„Observați – spune psihiatrul – că acum este activ promovată neglijența – părul murdar și unsuros, ciorapi rupți, blugi sfâșiați, marginile hainei sau ale cămășii de diferite lungimi sau încheiate greșit. În spitalele psihiatrice se știe că în istoricul medical există o rubrică: curățenia pacientului. Dacă pacientul nu este curat, acesta este un indicator al unei tulburări psihiatrice foarte grave.
Când o persoană poartă constant ciorapi sau șosete rupte, nu-și spală părul sau își încheie cămașa greșit, acesta este un simptom psihiatric care, din păcate, există astăzi ca semn al modei tineretului.”
„Sau să luăm eroii multor filme de acțiune și thriller-uri – sunt oameni extrem de puternici care își rezolvă problemele distrugând și eliminând tot ce este viu și neviu în calea lor. Acest efect în psihiatrie se numește schizofrenie hipoidă, în care se combină cruzimea patologică a tinerilor cu împietrirea patologică a inimii, adică insensibilitatea patologică”, observă Medvedeva.
O altă trăsătură a omului este raționalismul excesiv, care astăzi este impus ca pragmatism. Acesta este, de asemenea, un semn al schizofreniei. Omul de rând crede adesea că schizofrenicul este irațional. Nu este așa. Schizofrenicul este excesiv de rațional, dar insensibil. De fapt, la asta – „mai puține emoții, mai mult pragmatism” – sunt îndemnați tinerii de astăzi de către ideologii noii mode, dar acesta este un simptom foarte grav. Și ce este distrugerea intimității rușinii din punct de vedere psihiatric? Potrivit Irinei Medvedeva, „nu este doar impunerea diferitelor tipuri de perversiuni, cum ar fi voyeurismul (când la televizor se arată ce se întâmplă în dormitoarele altora), ci și popularizarea deviațiilor sexopatologice. Iar sexopatologia este o parte a psihopatologiei”. Dar cel mai important lucru în distrugerea intimității rușinii este că, vorbind tinerilor despre sexul sigur, aceștia sunt împinși să-și satisfacă interesul sexual, subestimând valoarea relațiilor de familie și căsătorie, care sunt cel mai important element în construirea unei psihici normale. În absența lor, sunt inevitabile diverse tulburări, foarte dureroase pentru psihic. Acest lucru duce, în special, la degradarea mentală a întregii societăți.