ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Putere de cereale sau vegetarieni ţară?Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Ce se întâmplă în agricultură Rusă

Imi amintesc ca unul dintre guvern pseudoliberals pasiune a susţinut la mine: - Regele Alexandru I nu a îndrăznit să facă ţăranul proprietar al terenului. Speriat! Alexandru al II încă desfiinţat serbia, dar nu a reuşit început de locuri de muncă prin intermediul. Premierul Peter ţară Stolîpin încredere prins, a continuat el, dar în curând a scăzut cu un glonţ în stomac. Şi totul sa oprit. Cu toate acestea, vom avea de blestem, de aproape două sute ani agăţat peste Rusia! Vom distribui pământ ţăranilor. El a fost trezit în ei instinctul de proprietate privat şi complet marea misiune. Vom construi un nou sat, şi, în sfârşit, da Rusia!

Câteva zile mai târziu, în decembrie 1991, o întâlnire cu Egor Gaidar. Am vrut să influenţeze convingerile sale, ştiind că "fundamentale" idei provin de la prim-viceprim-ministru. Ştiind că am lucrat în Ministerul Agriculturii pentru aproape două decenii, el a întrebat brusc:

- De ce recoltat în Rusia, de trei ori mai mult decât în SUA, şi se colectează în jumătate de pâine? În acelaşi timp, am cumpăra în Statele Unite în mod regulat!

Am avut de a explica faptul că performanţa de tehnologie american este de două ori pe al nostru. Ce avem cea mai tare producţie agricolă din lume. De matrice de cereale principal coace în august şi septembrie. De la mijlocul lunii octombrie începe la aceeaşi Capriciile vremii: avansează frig, ploaie fără speranţă, şi în Urali şi Siberia, zapada cade. Pentru a treiera cereale astfel o scădere scurt, avem nevoie de o foarte puternica capacitate de alimentare. În Statele Unite, tind să cadă un lung, uscat şi cald. Nu există nici o ameninţare că pâinea va merge sub zăpadă şi mor. Chiar şi Europa de Vest îndepărtează de porumb boabe, până la sfârşitul lunii noiembrie.

- Lasă! - Nemulţumit rezumată Gaidar. - Dar nu aţi răspuns de ce le-am cumpăra pâine. Ti-am dor de o sută de milioane de tone de cereale, pe care Rusia colectează în ultimii ani?

I-am explicat echilibrul de pâine: de la 116.5 milioane de tone colectate în Rusia în 1990, 17 milioane euro au fost seminţelor de 30.9 milioane de euro pentru păsări de curte şi - the scopuri alimentare, suma ramasa - de aproximativ 70 milioane de tone - ca furaje pentru animale. Dar încă din ţara de import aduse în acest an 20 milioane de tone de cereale furajere, pentru a se asigura mai bine că pe piaţa internă de carne de oameni. Total cheltuieli 136.5 milioane de tone. Apoi a vorbit despre caracterul inadecvat al politicilor de preţuri în sectorul agricol, că colective pe tona de cereale plătit mai puţin decât agricultorii străine. Acesta nu a stimula economia extinde continuu nostru de producţie. După toate, preşedintele atârnă responsabilităţile pentru construirea de ferme, locuinţe, şcoli, grădiniţe, construcţia de drumuri. Pe scurt, el este ocupat aranjament de pe teritoriul său! Aceasta nu este doar costul suplimentar al producţiei, dar pe bani reali, de asemenea.

Gaidar a declarat în furie - să vă apăraţi onoarea de a uniforma! Deoarece raspunsul pentru producţia de cereale şi nu vor să recunoască faptul că agricultura Rusă - o gaura neagra? Cât de mult se poate investi, toate chiuvete fără urmă. Suntem mai profitabile de a cumpăra produse în străinătate decât pentru a produce la domiciliu!

Aceasta fraza celebra el repetă în diferite variante de mai multe ori. Şi ei vor sta la baza politicii agrare a noului guvern.

Am încercat să dovedească faptul că agricultura nu este suficientă, industria auto, la fel ca în procesul de producţie implică factori naturali, multe dintre care afectează negativ performanţa. De exemplu, seceta, ploi prelungite, ingheturi. Ele necesita adesea umane intervenţii masive. Agricultura nu poate exista prin ea însăşi, fără sprijinul guvernului, am persistat, în special în contextul Rusă, în cazul în care, fără un echipament tehnic puternic, care este, fără intensitate semnificativă de capital nu este indispensabil. O prmare activele imobilizate rentabilităţii, după cum ştim, scăzut.

Cu toate acestea, Gaidar a respins afirmaţia mea că nicăieri în lume, pe piaţa produselor alimentare nu se auto-guvernează. - Piata se va ajusta! - Cu aplomb în mod solemn a încheiat el.

După această întâlnire, am realizat că am făcut în minister este nimic mai mult.


Acesta a rupt coloana vertebrală?

Din moment ce mulţi ani au trecut. Aproape toţi aceşti ani în ochii agriculturii guvernul rus deschid gura, ca o gaură neagră. De stat a scăzut constant, de alocarea de fonduri sat. "Bugetul agricole - ruşine de Rusia!" - Ofensat "teren Rusă" şi "Viaţa rurală" - ziarul săteni. Dar nimeni nu auzit. De mai mulţi ani, cu o forţă incredibilă tenacitate dispersate ferme. Jumătate din toate produsele din ţară a dat o gospodărie - ferme gospodărie privată a ţăranilor. Când fermele au fost alocate anual, începând din cereale oala publice, furaje însilozate, paie sau fân, actualizată în mod regulat de seminţe de înaltă calitate de cartofi oferite pe îngrăşare viţeilor de lapte sau purcei. Ulei pe runde reprezentativ de zi cu zi a tuturor celor care au tinut de vaci, de colectare lapte şi ouă excedent, şi a cumpărat până vite cooperare crescut. sistem Pe scurt, a fost organizat de aprovizionare şi comercializare. Şi toată lumea a fost fericită, toate cu un mic profit. După distrugerea forţată a fermelor gospodărie încet, dar constant, a început să reducă producţia şi se dezintegrează. Lucrurile au mers atât de departe încât au încetat să deţină nu numai vaci, dar păsările de curte. În ultimii ani regiunea Bondar Tambov regiune, unul dintre studiourile Moscovei filmat. Potrivit script-ul a luat aproximativ o duzină de gâşte. Ei au cautat-le pe sate din districtul pentru mai multe zile, până când în sfârşit descoperit.

Sa dovedit că numai privat trezi instinctul este prea mic pentru a face ţăranilor proprietarul terenului. A fost necesară pentru a rezolva complexe şi toate celelalte probleme de viaţă. Dar acest lucru nu sa întâmplat. Pe lângă fondurile uriaşe primite de la vânzări în străinătate de petrol şi gaze, a mers în jurul partea de sat, nu a ajutat nici stabiliza sau modernizarea agriculturii. Nicio creştere de auto-suficienţă.

Ca urmare a eliminării pripită a sistemului de colhoz au apărut ţăranii fără pământ. Doar 14% dintre lucrătorii din mediul rural au terenuri în proprietate. Împreună cu gospodării individuale, aceste întreprinderi ferme produc aproximativ 7% din toate produsele agricole. Restul a numărului de ferme, sunt prezentate şi diverse cooperative. Pe la mijlocul anilor 90-e agricultura impresionat scădere generală - volumul producţiei a scăzut cu jumătate. recolta de cereale brut a scăzut la 63 milioane de tone, şi apoi la 47 milioane - nivelul de 50-e. Numărul de bovine a scăzut de la 57 milioane de capete la 27 de milioane (de referinţă 40-e) Ca rezultat!, 88% din întreprinderile din sectorul agricol să devină neprofitabile.

Acest lucru nu a fost o distrugere "creativ", auto-curatare a economiei din ferme ineficiente. Eşecul nu a avut loc din cauza unor încălcări ale pieţei de auto-reglementare, dar din cauza incapacităţii de reticenţa şi a aparatului de gestionare a adresa în mod specific economiei ţării. Scăderea bruscă a finanţării a dus la un declin în producţie, acesta din urmă a condus la o scădere a numărului de angajaţi, şi este - la întreruperi în punerea în aplicare a tehnologiei într-un timp fix

Satul căzut în groapă demografice - începutul creştere constantă a mortalităţii masculine, super-mortalitate pentru bărbaţi: ele se strice de băutură, fiind şomeri. Acestea au fost primele de un declin fără precedent în fertilitate, împingând tineri din cauza lipsei de muncă în oraş, o deteriorare puternică în sănătate şi educaţie. A început exodul de o populaţie competente din sate. 20000 aşezări au dispărut într-o problemă de ani. Având în cadrul economică şi socială a ţării a devenit în multe locuri să scadă. Acest lucru cuosobstvovalo şi starea tehnică: de a distruge coloana vertebrală a agriculturii moderne. De exemplu, tehnologia a devenit mult mai mici decât în SUA.

În plus, fermierii din SUA a lungul anilor, a început să se mute la o nouă generaţie de maşini, 150-200 CP tractoare, dar noi suntem de lucru pe vechi, cu o capacitate de aproximativ 9-10 mai ales cai. Pamantul nu are nimic să reinvestească. Din cifra de afaceri a lăsat mai mult de o treime din terenurile arabile - 41 milioane de hectare.

Autorităţile au aruncat cu industria de maşini agricole la nevoie. Dacă acum 20 de ani, tara noastra a fost producătoare de mai mult de 300.000 de tractoare pe an (fără Ucraina şi Bielorusia), ultimul an - circa 10 de mii.

O situaţie similară sa întâmplat cu combina de recoltat. Din 370 de mii dintre ei au rămas aproximativ 100 de mii

Toate echipamentele uzate dus la fier vechi, şi a devenit imposibil de a cumpăra unul nou: sărăcia generală îmbrăţişat agricultură. Aceasta a contribuit la creşterea preţurilor la combustibil. Tractorului interne nu este posibil, ca aviator, alimentarea cu combustibil rus ieftine în străinătate.

Refacerea producţiei agricole în ţară a început încet, dar este foarte dificil în acest secol. Dar, cu puterea crescândă a statului nostru, dar cu restaurarea parţială a sumei fostului de alimente. Noua conducere a Ministerului Agriculturii din Rusia, împotriva adepţii reformelor, a fost eliminată pârghii pentru a reglementa piaţa, îl extrădeze pe de haos general. Cu toate acestea, pentru a echilibra rolul statului şi a pieţei - pentru agenţie o sarcină insuportabilă. Cu toate acestea, în ultimii ani a numărului de întreprinderi agricole viabile a ajuns la 78%. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că veniturile din agricultură microscopice. Fără pârghie, nu se poate dezvolta normal. În acelaşi timp, creşte şi mai teribil fenomen negativ - a redus numărul de animale şi producţia de carne. În 2008, 40 ţări au salvat vegetariene Rusia. Pentru importurile de carne de porc, chiar şi Rusia a luat primul loc din lume. Ce sa întâmplat? De ce a fost această prejudecată?


Periculoasă atingerea

Din istorie îndepărtată, ştim că 1600 - 1602 au fost ploi abundente în primăvara şi vara şi mai devreme decât de obicei este îngheţurile de toamnă. Ei au ucis secară imature - o culturi alimentare importante de timp. Creşterea masivă a preţurilor la pâine. Zeci de mii de oameni au murit de foame. Doar în Moscova îngropat în acei ani, 127 de mii de oameni. Ţarul Boris Godunov, apoi a rămas în mod miraculos de pe tron. După zile ploioase a fost înfiinţat cu pâine. Câţiva ani mai târziu, atunci când autorităţile confiscat SHUISKI şi a luat o luptă dură cu forţele de Dmitri false II şi III Sigismund, preţurilor la cereale au crescut din nou la Moscova. Oameni ofensaţi. Shuya a poruncit să-i alungăm din Lavra Sfintei Treimi-Serghie, în cazul în care dispoziţiile de vagoane de cereale de stat cu secară. Si apoi, a anunţat că zavezet una sau două. Dacă este necesar. Tarifele de pâine în oraş căzut imediat. Regele nu ştia era teoria pieţei. Cu toate acestea, el a pus în aplicare cu succes una din cele mai importante elemente de gestionare a acestuia, cum se spune - de intervenţie de cereale.

În secolul al XXI-lea, prima intervenţie a condus Ministerul Agriculturii din Rusia. Implementat-o în 2002, sub conducerea a ajuns la putere realişti. Cu toate acestea, o etapă crucială de gestiune a pieţei au apărut târziu - din cauza rezistenţei rămân încă în pseudoliberals putere. Ei au colectat un pic peste 1,5 milioane de tone. boabe mici (şi colectate în anul de aproximativ 87 milioane de tone) a devenit un mare dezastru pentru ferme, să crească el. Cereale nimeni nu la feed: nici o bovină nu mai mult. Ca rezultat, fermierii încercări şi cooperative cu vânzările de produs principal în timpul toamna şi iarna, în primăvara anului 2003, suprafaţa cultivată cu cereale a scăzut în mod neaşteptat cu 5 milioane de hectare. Deci, prima pâine în ţară a fost atât ar fi redundante. Dar sute de ani în Rusia nu a fost suficient de cereale. Chiar şi în secolul al XX-lea, sub Stolîpin, atunci când despredar ar fi invadat Europa de Vest. Apoi, brusc, în 2002, s-au "surplus". De ce? Sub Hruşciov, atunci când în 1964 a început să cumpere cereale din străinătate, Rusia semanat culturi şi 76 milioane de hectare. Dar de cereale în ţară este încă lipsesc. În primul rând, în scopuri alimentare. Ministerul Agriculturii la fiecare 2-3 ani, pregăteşte programul "cereale". În regiunile şi teritoriile continuă să facă cereri grea pentru punerea în aplicare a planului de achiziţii de cereale. Cu toate acestea, din anul 1994 importul de cereale Rusia a oprit brusc. De ce? Fallen cererii consumatorilor de produse alimentare. Paine a fost hapsân ei. Distrugerea efectivelor de animale şi păsări de curte din această perioadă au ajuns la un număr inimaginabil! Efectivele de animale a fost mai puţin decât în 1916. Şi jumătate de cereale pentru hrana animalelor lor proprii în ţară a rămas nerevendicate.

Pentru a reveni la producţia de pâine - principalul produs al agriculturii, - Ministerul Agriculturii a intrat în acest secol în două moduri. În primul rând - invocat ideea de a vinde cereale în străinătate: a evita scăderea preţurilor cerealelor în ţară. Noi trebuie să dea în cele din urmă pe sateni pentru a face bani. Ministerul organizează o conferinţă toate rusească "Rusia - puterea de cereale" apare! Un nou slogan: ţara ar trebui să devină un important furnizor de cereale pe piaţa mondială!
A doua modalitate - lichidarea forţată a haos în industria animale. Este cunoscut faptul că câştigul din fiecare specie de animale şi păsări să-şi petreacă o anumită cantitate de cereale. De exemplu, pentru un chintal de carne de vită trebuie să fie de 7 M cereale, carne de porc - 4. Păsări - până la 1,2 chintale. Pe scurt, doar pentru a menţine numărul normal de animale şi păsări de curte, precum şi pentru producţia de carne de ţară trebuie să fie în cantitatea optima de cel puţin 100 de milioane de tone. Şi încă mai are nevoie pâine pentru hrană, în scopul de alcool pentru seminţe. Total - cel puţin 140 milioane de tone.

Realizat Naţional al Proiectului "Dezvoltarea agriculturii, Ministerul de la sfârşitul anului 2007, a organizat punerea sa în aplicare. Dar un impact radical asupra efectivelor de bovine din ţară, acest program nu a avut: ea a avut o finanţare modestă. În plus, de prelucrare a cărnii a cerut preţuri mai mici pentru carnea de pe piaţa internă, ceea ce a dus la producerea acestuia, în unele locuri din pierderi. procesoarele noastre au devenit obişnuiţi să produselor străine - o profund. Acesta blochează potrivite pentru taiere la plante. Şi cu mult tam-tam svezhakom interne. ani dl Onişcenko trecut a făcut o propunere de a interzice importul de carne congelată. ţările civilizate nu-l mănânce, consuma doar refrigerată. Dar în Rusia, aceasta din urmă este atât de mici că această măsură va conduce la devastarea contoare. Am avut iniţiativa medicului-şef al sănătăţii publice în tăcere îngroape.

În 2007, din nou, sa dovedit a fi anul binecuvântaţi. Vânzările de "surplus" boabe străinătate - până la 17 milioane tone, la 5 miliarde dolari - pentru a sprijini renaşterea de ramura principală. Membrii individuali ai guvernului mândrie, entuziasm şi pasiune vorbit despre măreţia Rusiei, agriculturii noastre fertilă, că suntem gata să umple cu jumătate de pâine din lume. Am susţinut în faţa acestei satul ar putea deveni un motor al progresului naţional. Şi satul căzut imediat în sectoarele prioritare. Desigur, cuvinte.

Dar dacă cereale derivă din nou departe în străinătate, ceea ce va fi situaţia cu vitele in Rusia? Poate că va creşte în fâneţe şi păşuni? " La urma urmei, un cap de bovine din Rusia este 8.38 hectare de teren agricol - mai mult decât oricine altcineva din lume.

Ţara noastră este fabulos bogate în posibilităţi pentru dezvoltarea de creştere a animalelor. Totuşi, cantitatea imensă de fâneţe şi păşuni, spre deosebire de alte ţări abandonate. Rusia este unul dintre primele locuri în lume pentru producerea de energie, disponibilitatea de îngrăşăminte minerale, rezerve imense de apă proaspătă. Toate componentele noastre fenomenale infinit mai mult decât alţii! Şi pâine nu numai, dar şi carnea, dacă am putea oferi jumătate din lume. Cu toate acestea, vite au rămas la nivelul de 1900-e. Şi continuă el căLea, ca de gheaţă în ceai fierbinte. O prestare de populaţia din producţia de carne pe piaţa internă a alunecat la un volum incredibil de mici.

În legătură cu distrugerea totală a animalelor, creşterea producţiei interne care se încadrează în transporturi de carne importată a ajuns la aproape 3 milioane de tone. În loc de 274 mii tone în 1990. Mai ales saltul ascuţite în creştere de livrare a avut loc în anul trecut.

Rusia colectează produse din carne din toate părţile lumii: zeci de ţări din Europa de Vest, America de Nord şi de Sud, Australia, Africa şi Noua Zeelandă. Ca în cazul în care acest produs nu este fabricat în condiţiile noastre climatice. Ca carne de un crocodil, struţ sau cangur. Pentru restaurante Moscova.

Dacă în 2007, produsele alimentare a fost cumpărat pentru 27, 6 miliarde dolari, apoi în 2008 deja 36. Rusia locul întâi în lume de transport de marfă în carnea de porc, iar a doua - carne de vită. Japonia este în spatele nostru. Ea, cu toate acestea, terenul de mult că nu veţi găsi pe hartă.

Noi încă urmau carne silnozamorozhennoe, care a fost situată în rezervă, pentru mai mulţi ani. Furnizeze toate că nu puteţi vinde în ţările lor. Multe sunt cultivate pentru vitele noastre cu hormoni pentru a stimula cresterea in greutate a crescut de animale, utilizarea masivă a antibioticelor, picioare prelucrate de pui cu clor luate produse cu termenul de valabilitate expirat. Există situaţii în care carnea nu este numai dus toate vitaminele, dar au început, de asemenea, procesul de dezintegrare a ţesuturilor. Există ţări în care animalele sunt bolnavii cronici şi sunt interzise pentru export. Ei încă livrate la noi prin alte state pentru certificatele falsificate, de contrabandă. Serviciul Veterinar din tara a pierdut picioarele într-o sudoare caldă ia măsuri imediate. Asta e unul din cazurile: în noiembrie Rosselkhoznadzor a întrerupt livrările de carne roşie noastre, produs la 12 fabrici din Danemarca, Belgia, Brazilia şi SUA. Motivul pentru impunerea de restricţii, cu această ocazie au fost identificate de către agenţii listerioza periculoase boli, E. coli, un conţinut prea ridicat de antibiotice şi mijloace antiparazitare nocive pentru om. Aceste constatări au loc în mărfuri străine lunar.

Lumea agitat regulat boala vacii nebune, gripa aviară, boli infecţioase sinistru de porci. vamale noastre nu sunt capabili de a testa fiecare lot de produse din carne - din cauza tija milioane de tone! Zi şi noapte, 350 de angajati punctele de trecere vamală. Produse prin ele vin de multe ori cu factura secrete subestimate - de greutate şi de preţ. Deci, avantajoase pentru antreprenori: mai puţin taxe şi impozite.

Multe obiceiuri nu mai sunt capabil să reziste la dvadtsatipyatikilometrovym la frontiera, unde şoferii de aşteptare pentru camioane pentru a introduce Rusia timp de 7-10 zile. În fapt, la admisibil 20% a securităţii naţionale de marfă în produsele alimentare externă (în SUA - până la 15) Rusia! Depăşit de aproape 2 ori şi jumătate! Numai carnea va fi introdus oficial în acest an, aproximativ 45% din cantitatea consumată.

În 1990, Rusă consuma acest produs pe cap de locuitor este de 75 kg (la cursul din 1985), acum - 61 kg (cu importul). În cazul în care o parte a societăţii bogaţi preferă să mănânce la 120-130 kg de carne pe an, milioane de pensionari care trăiesc în sărăcie, devenind treptat vegetarieni. numărul acestora creşte cu vârsta. La urma urmei, cu creşterea importurilor din preţul acestor produse creşte inevitabil. Din 2005, preţurile de pe pieţele mondiale sa dublat. Este bine cunoscut faptul că în următorii ani situaţia alimentară a deteriorat şi mai mult. Datorită creşterii importului de carne din ţară a redus producţia proprie, dar din cauza de inflaţie galopantă scăderii nivelului de consum. În conformitate cu Camera de Comerţ şi Industrie, în ultimii 16 ani în Rusia pe cap de locuitor consumul de alimente a alunecat de la al 7-lea pentru a 71-lea loc din lume. Dar, potrivit cifrelor oficiale, preţurile din 2008, în Rusia la mezeluri a crescut cu 25, pentru carne - 22%. Aceste date sunt pe cale de dispariţie peşte. Şi ei sunt exacte, conform prognozeivreme. Şi ce se va întâmpla în acest an, atunci când moneda ca nebunii?


Tragedia în loc de triumf

Anul trecut nu a existat nici de iarnă, în sensul acceptat al cuvântului, şi culturile de iarnă complet conservate. În primăvara şi vara ploile a venit în timp, programată agricultor cu experienţă. Şi recolta de centrul ţării a fost extrem de fertil.

Recolta din 2008 a fost asteptat cu entuziasm. Am semnat un contract futures pentru livrarea de cereale din străinătate, la un pret bun. Cumpărătorii au credite impresionante în bănci, pregătit să masini comanda. Deoarece camion de cereale acum în ţară în timpul zilei cu foc nu va găsi. Prin urmare, unele dintre comercianţi implicaţi în atragerea de convoaie. Un sat acel moment a realizat un feat restante. Ea a colectat 108 milioane tone de cereale! Acest lucru este dintr-o zonă de 46 milioane de hectare - 30 milioane mai redusă decât sub Hruşciov. , Cu o flotă acestuia pe tractor este de trei ori mai mic decât în anii 90, şi la recoltare folosind doar un sfert Procesoare trecut! Da, vremea în partea europeană a fost uimitor. Dar este, de asemenea, faptul că ne agrară a arătat: în ciuda neloiale monstruos de agricultură - reducerea în finanţarea în mai mult de douăzeci de ori şi pirat disparitate a preţurilor - coloana vertebrală tehnice din sat nu este rupt. Oameni au trecut de stres fără precedent, de lucru privind curăţarea pentru 18-20 ore pe zi! Din ceea ce a lucrat abnegaţie mecanica! Toţi au crezut că, dacă a salva mai multă pâine, el va fi premiata o Monty complet: va salva satul.

Imi aduc aminte de vremea când am început să lucrez în agricultură - din 1955. Peste ultima jumătate de secol, 2008 a fost de cele mai de succes. Dacă acest an a fost echipamentului tehnic al agriculturii la nivel din ultimii 80, Rusia a ridicat şi au colectat va fi de cel puţin 170-180 milioane de tone de cereale. Aceste cifre sunt confirmate de o recolta record de regiunea Stavropol, Tatarstan, Belgorod şi regiunile Voronej, şi câteva alte regiuni, în cazul în care mulţi fermieri şi-au păstrat şi suport tehnologic pentru domenii, a ajuns la a treia finală a unui secol în urmă. Înainte de reformă.

Totuşi, odată cu finalizarea recoltei toate iluzia rapid spulberate. Într-adevăr, asamblate cea mai mare recolta din ultimii 15 ani. S-ar părea, are toate premisele pentru a obţine până la genunchi, pentru a achita datoriile, cumpara echipamente noi. Dar repetate în 2002, când primul zatovarilis pâine. Lume, în anul care a trecut a adus un număr fără precedent de grâu, mai mult decât era planificat. Datorită vreme bună în Europa, America de Nord şi Australia. Şi în timp treierat cereale Rusia, ţările au început cultivarea plantelor care îşi vând produsele. Si apoi, brusc a devenit clar ca a calităţii grâului nostru lasă mult de dorit: ani de reforme îngrăşăminte sa dus direct de la fabricile de peste mări. Un străin agricultor. Nostru concurent. La un preţ mai mic decât în interior. teren folosit din Rusia nu este prevăzut cu cereale alimente normale. Trei sferturi din el a fost lipsit de valoare, furaje. Şi o cerere decente pentru alimente produse la nivel local se va prăbuşi în mod inevitabil. Ca şi în ţară şi străinătate. Pret - inferioare costurilor. Cele mai multe te vinde, pierderea mai mare. Aceasta este pâinea pentru tine!

În gospodăriile timp pentru a plăti taxe şi rambursa împrumuturile, pentru a repara fermele rămase. Şi în această perioadă, ţara a strecurat crizei financiare. Unul dintre mântuirii - o achiziţie de stat impresionant de cereale. Da, iniţial, guvernul a fost de planificare pentru a interveni în sumă de 6 milioane de tone. Apoi, timp de 8. Un surplus "de cereale sa ridicat la aproximativ 35 milioane de tone. În cazul în care face? Pretul a scazut chiar mai mult. Dar, pe această marcă afacere nu este marketing. Ce? De piaţă, încă o dată a început să derivă spre haos. În cazul în care este sinele? Unde?

Agrară de spalat lor de cereale din fosta viţel-case si hambare, hambarele fân şi în ferma de porci abandonat. Cu acoperisuri subţire. Nu am de dăunători - weevils, acarieni. Dar nu părăsi aceeaşi pâine, chiar sub cerul liber! Sau nu iau liftul privat, în cazul în care taxa de depozitare atât de umflat că se dezbrace şi razuet.

Deci, ce să fac cu "ishnim cereale "?

soarta Dificil de câmpuri de cereale

Guvernul încearcă din greu pentru a salva recolta lor. Dar acolo a fost o recoltă de cereale de discuri? Să ne întoarcem la istorie.

După cum puteţi vedea, agricultura ţării acum 30 de ani a ajuns la o producţie stabilă de cereale din 100 de milioane de tone.

cincea lună în întreaga ţară sunt acreditate de cele mai bune ascensoare de stat pentru livrarea de cereale cultivate şi organizarea stocării ei. Guvernul a promis că va cumpăra în rezerva de 19-20 milioane de tone. Dar chiar şi acest câteva subestima cred. negustor de cereale comerciant de cereale - - s-au promis să aloce 10 miliarde de ruble - pentru a subvenţiona exporturile. Că acestea au fost luate "inutile". După ce obţine taxa pe valoarea adăugată şi de subvenţii, vor castiga un mic profit. A trimis deja 13 milioane de tone de peste mări. Şi ce despre producătorii? Sătenii? În cazul în care este profitul lor? Pentru aceasta ei au lucrat o sudoare!

Mişcarea lentă a de cereale nu se vorbeşte atât de mult că nu suficiente tancuri (în socialism, care au fost construite la un depozit la un timp de 100 de milioane de tone de cereale, au supravieţuit, dar aproape nici constructii noi) si faptul ca cele mai multe dintre cereale nu este încă Vandut: agricultorii nu sunt mulţumiţi de preţul oferit de distribuitori. Şi Ministerul Agriculturii pregătite să intervină numai 6,5 milioane de tone. Nu sunt bani. Pâine de bază încă se afla în depozite vechi şi ferme dărăpănată. Chiar si la cleme sol. Agricultorii aşteptaţi. Satul este săracă. Din nou, deja o dată, intensificate de faliment ale întreprinderilor agricole. Recent a crescut vite prirez, închirierea tractoare si combine pentru resturi. Mulţi producători de succes de cereale nu pot face capete întâlni. Nu este oare un blestem al satului? În orice muncitor ori şi un soldat au fost în Rusia cei mai respectate. Şi acum?

Şi ce se va întâmpla cu satul într-o lună? Când sunt în afara de a da pâine cu orice preţ, doar pentru a găsi mijloacele de a organiza însămânţării de primăvară? La urma urmei, agricultorul nu poate semăna! Amânat cererea actuală pentru cereale - aceasta este colapsul final al ideologiei existente şi psevdoidealov.

La mijlocul lunii decembrie, Vladimir Putin, a avut loc o reuniune la Moscova cu privire la problemele cheie. Preşedinte al Guvernului a arătat un alt loc "stralucitor" - aşa numitele oameni sate Potemkin în dezastru. Cu toate acestea, a avut loc o conversaţie special. Guvernul a promis să ia o decizie foarte importantă. În special pe noile tarife şi de creditare agricole. Dar chiar şi aceste măsuri nu desface toate nodurile. Deoarece din criza, care sa dovedit a fi un sat, puteţi nu doar prin împrumuturi în creştere. Având în vedere nivelul scăzut al rentabilităţii, din cauza preţului fabulos pentru motorină şi benzină, îngrăşăminte şi maşini, chiar şi exploataţiile agricole profitabile - noi, întreprinderile agricole mari nou-născut! - Dezvoltat special pe credit. Dar toată lumea a înţeles că, cu o creştere a cuantumului creditelor disponibile la preţuri unmanaged pe piaţă a crescut de împrumut - un drum direct la faliment. multe ferme de azi, astfel că nu zakreditovany extinderea sau restructurarea datoriilor, şi subvenţii ale ratei dobânzii şi de umplere băncile nu vor economisi bani de la problemele acute. În plus, înregistrarea de noi împrumuturi a devenit un proverb. Acest lucru preia până la trei luni. Deoarece documentele necesitatea de a atrage mai mult de 40! Da, şi de înregistrare ar trebui să fie de aproximativ 30. garanţie personală a proprietăţii lor oferă acum Banca nu numai capul a companiei, dar soţia lui, toţi deputaţii. Acum, chiar a semnat acorduri cu bănci în cazul în care compania-debitor are timp creditat pentru bani debitarea direct din conturile lor, dacă acesta nu îşi îndeplineşte obligaţiile care le revin în termen de noi. Acum, documentele cadastrale nu trebuie doar să imobiliară, ci, de asemenea, pe teren sub el. Ratele dobânzilor pentru împrumuturile continua să crească în ciudadulce şi declaraţii cu privire la televiziune centrale, că acestea sunt normale. Îndatorării devine tot mai dificil, costisitor şi periculos. Neîncrederea în bănci a devenit astfel, ca în cazul în care acestea au fost înconjuraţi de o mulţime de prizonieri, mai degrabă decât industriali vechi de încredere. În plus, multe ferme nu mai sunt obiecte nerestricţionate de ipoteci. Aceşti producători au rămas fără bani, de aşteptare, atunci când va cumpăra de cereale.

În anii 60, mai ales după seceta severă, guvernul a recurs la asistenţă garanţiei-free. Prin acordarea de împrumuturi. Îmi amintesc, de împrumut fără dobândă, până la recolta nouă eliberat în îngrăşământ, combustibil diesel, semănatul culturilor de iarnă. În acest an, ar putea fi nevoie de un împrumut pentru seminţe şi furaje. De stat pentru a opri extinderea de carne străină, la o creştere de preţ a rezervelor de cereale nu doar pentru nevoile alimentare. tânăr Nevoia de milioane de tone pentru dezvoltarea de păsări de curte, 10-15 - porc, aceeaşi sumă - pentru bovine. Astfel de pâine-operare va permite guvernului într-adevăr trebuie să cumpere toţi fermierii excedent de cereale pentru un preţ decent. Şi pentru animale pentru primii ani de reforme pentru a crea o bază de alimente nu este la preţul speculativ. Apoi va începe creşterea planificate în producţia de carne pe piaţa internă şi să păstreze satenii din culturile de nedoseva gigant în primăvara acestui an. La urma urmei, dacă se întâmplă vreodată nedosev, numărul de vegetarieni din ţară va creşte dramatic.

Dar de recoltare de cereale în rezerva de stat este prea lent.

După ce a fost în ultimii 30 de ani în zeci de lumea civilizata, Nu am vazut niciodata in deriva Agriculturii. În Statele Unite a dezvoltat un sistem diversificat de sprijin din partea statului: împrumuturi preferenţiale şi de asigurare, reglementarea preţurilor de pe piaţă, subvenţii pentru construcţii rurale. Chiar şi controlul direct al structurii culturilor! Totul se face cu dezvoltarea agriculturii şi creşterea profitabilităţii întreprinderilor agricole. Consiliul de grâu canadian are toate drepturile financiare şi juridice pentru exporturile şi producţia internă. Sub controlul statului, în beneficiul fermierilor lor. Ţările UE au un sistem flexibil şi piaţă de stat de guvernare. Numai noi, singurii din lume, 20 de ani continua, la fel ca în nebunia ritual, experimentare, se autodistrugă producătorii proprii.

Criză financiară şi economică care pătrunde ţara noastră, nu atât de mult a creat noi probleme, mulţi au adus la suprafaţă deficienţele de lungă durată şi omisiuni. Unii manageri susţin că astăzi, satul nostru a fost primit chipurile, "fără precedent" de asistenţă financiară. Deschide-ţi ochii la cei care cred.

Este acest "fără precedent" sprijinul cel mai puternic agricultura din lume?

În prezent, suma de probleme în mediul rural din Rusia a atins masa critica. Satul aşteaptă guvernul nu atât de mult de împrumuturi suplimentare şi subvenţii pentru a umple golul, cât de mult reglementările guvernamentale a pieţei agro-alimentare la nivel federal şi regional, pentru a fi exact - de schimbare a politicii economice în agricultură. Este momentul să recunoaştem în mod oficial că reforma agrară în 1991, distrus de producţie, a condus la ţăranii fără pământ, teren iskorezhila, a distrus echipamentul tehnic a satului, a creat o dependenţă alimentare monstruos de capitalul strain. Viaţa este cerând introducerea imediată a unor măsuri pe protecţionism de stat, printre un grup mare de ministere şi departamente, cum se face în ţările avansate ale lumii. În caz contrar, în următorii ani va fi în cele din urmă distrus de ţărănime, care nu hrăneşte numai ţara, ci, de asemenea, să construiască fabrici şi oraşe, pentru a apăra patria.

Este timpul sa ne salva nu numai de agricultori, dar şi consumatorii de produse din creşterii preţurilor sălbatice, de la produse de proastă calitate, de a distrugeYelnia forţele "auto-reglementare a economiei." Este timpul pentru a face efectiv cu securitatea naţională.

zlev.ru

Joi, 16 aprilie 2009
Vizualizări: 1973

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
49
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
87
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
337
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
192