ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Putere revoltă



Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Europa se lupta pentru independenţa de hidrocarburi importate

În martie 2007, pe fondul creşterii preţurilor la hidrocarburi şi în curs de desfăşurare procesul de acumulare de gaze cu efect de seră în atmosferă a planetei, UE a decis să vină la trântă cu reforma din energia sa. Esenţa Europene noii strategii energetice a fost rezumata ca "20-20-20": pentru a reduce emisiile de CO2 cu 20%, de creştere a eficienţei energetice cu 20% şi se aduce cota de energie electrică generată din surse regenerabile, la acelaşi 20% (acum la ponderea acestor surse de energie din Europa trebuie să 8,5%). Şi toate acestea în 2020. Usor de retinut, dar greu să pună în aplicare: realizarea acestor obiective va necesita investiţii serioase din partea Uniunii Europene, iar uneori - schimbări în legislaţie, şi cel mai important - coerenţa şi unitatea de voinţă politică, pe care politicienii europeni sunt adesea lipsesc.

Preţurile la petrol, cu toate acestea, a continuat să crească atât de rapid şi alarmant este că, chiar şi o astfel de aparent pură fantezie proiectul şi ambiţios, astfel cum a pregătit de către Clubul de la Roma "Solar Plan" pentru a construi plantaţii de energie solară din Maghreb şi transferul de putere în Europa, toamna anului 2007 a fost ascultat pentru Parlamentul European şi apoi a primit aprobarea Uniunii mediteraneene şi preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy şi premierul britanic Gordon Brown.

De la cuvinte comune şi proiecte, dar a fost în valoare de procedură la caz, şi în mijlocul lunii noiembrie 2008, Comisia Europeană a invitat Parlamentul European şi Consiliul Europei, UE "Plan de acţiune privind securitatea energetică şi cooperarea. Conţinute de acesta la ideea de bază este destul de simpla: arunca de euro destul de în conducta, sau limba de Comisia Europeană, "pentru a sparge cercul vicios al energiei de creştere a importurilor în creştere şi o creştere în fluxul de capital generat în ţările UE, să plătească pentru producătorii de energie -". Prin urmare, trebuie să lucrăm împreună pentru a dezvolta infrastructura, etc În plus, în mod repetat, se menţionează în planul, unii membri ai Uniunii Europene "complet dependentă de un importator", care, având în vedere relaţia foarte simple, nu cu acest lucru "un importator, deja o chestiune de securitate.

Europa importă 54% efectiv de energie. La preţurile actuale, acest lucru este de 350 de miliarde de euro pe an (700 de euro pe fiecare european). În unele tipuri de dependenţa de energie este chiar mai gravă. Europa de 61% depinde de aprovizionarea cu gaz, în timp ce 42% din cele transporturilor au reprezentat pentru Rusia (şi în unele ţări UE - 100%). Şi dacă UE nu ia nici o măsură, până în 2020, trei sferturi din gazul consumat de către ţările Uniunii, vor fi importate din cauza frontierelor sale.

În legătură cu acest nou plan oferă o serie de măsuri menite să creeze o infrastructura energetică europeană unică. Mai întâi de toate - să înceapă în 2009, construirea sistemului energetic Marea Baltică concepute pentru a se leagă de energie electrică şi sistemul de gaze ale statelor baltice cu restul Europei şi, astfel, "a proteja" Marea Baltică de la furnizorii de energie monopol.
O altă prioritate - crearea coridorului sudic de gaz, care ar aprovizionarea Europei cu gaz din Caucaz, Europa Centrală şi Asia Centrală. Această parte a planului de energie, UE, se pare, a fost ales nu le place "Gazprom". Preşedintele adjunct al Gazprom, Alexander Medvedev, şi-a exprimat sale "surpriza" a UE astfel de politică.

În plus, în viitor, deoarece Comisia Europeană intenţionează să înceapă dezvoltarea de măsuri pentru creşterea capacităţii de prelucrare a gazului lichefiat. Şi, deşi costul materiilor prime, cum ar mai scumpe decat cele de gaz care vine prin ţevi, această tehnologie creează un mediu mai competitiv, în care Europa este atât de interesat.
Nu mai târziu de 2010, Comisia Europeană intenţionează să propună nogrammu crearea unui inel de putere mediteraneană, care ar putea oferi livrările suplimentare de gaz către Europa şi, mai important, de energie electrică solară şi eoliană "plantaţiile" din Africa. Este, de fapt, începutul deja menţionate mai sus, "Planul solar" Clubul de la Roma.
Special pentru acest plan şi Europa de Nord, în special în Norvegia, care reprezintă un sfert din importurile de gaz din UE: construirea planificată a unui nou sistem de pompare trebuie să se asigure că hidrocarburi din ţările nordice din Europa Centrală şi de Sud-Est.

În cele din urmă, planul Comisiei Europene de energie ar crea un sistem energetic unic, care leagă nu numai împreună fermele eoliene offshore în Marea Nordului, dar le conecta, de asemenea, cu aceeasi putere de pe continent, în special în Germania. Acest lucru ar evita, în funcţie de condiţiile meteorologice, atunci când morile de vânt opri furnizarea de energie electrică la consumatorii locali în absenţa elementare de vânt. Această parte a planului de energie al Comisiei Europene a fost întâmpinată cu entuziasm în Marea Britanie, care a fost recent activ preluate construirea de energie alternative, inclusiv vânt.

Planul de Comisia nu suferă de utopism. Comisarul conştient de faptul că măsurile propuse nu va rezolva toate problemele energetice ale europenilor: timp de 12 ani este imposibil de a crea o noua economie. De exemplu, sarcina de a scăpa de producţie radicale de energie electrică din dioxid de carbon a amânat planul de până la 2050, dar cu condiţia ca, până în 2020 va începe înlocuirea instalaţiilor de generare de îmbătrânire la curat. Prin urmare, autorii planului sublinieze faptul că aspectele legate de energie ar trebui să fie o prioritate în relaţiile internaţionale în Europa. Simplu spus, UE nu este de gând să se certe cu Rusia. În schimb, doar prieteni. Atât timp cât sistemul propus energetic european este construit. chaskor.ru

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 13 ianuarie 2009 14:12
Vizualizări: 1943

Citiţi de asemenea

Îmi place foarte mult să încălzesc sauna! Intru în camera cu aburi, stau pe verandă, beau ceai. Dacă merg la saună, rămâ...
65
Cercetătorii de la catedra de ginecologie și obstetrică a Universității Stanford au declarat că au practic inventat o te...
60
Dacă v-ați confruntat vreodată în timpul curățeniei cu găsitea unor cuiburi de viespi agățate undeva într-un loc ascun...
160
Germanii postează astfel de videoclipuri."Cum arată de fapt cel mai călduros aprilie din ultimele 100.000 de ani, pe car...
115