--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Puterea dragostei… Scrisoarea tanchistului din anul 1941
 

Un sfert de secol după război, în pădurile îndepărtate lângă Vyazma, a fost găsit un tanc de tip BT, îngropat în pământ, cu un număr de tactică vizibil 12. Luminătoarele au fost închise, pe bordul maşinii se afişa o gaură. Când tancul a fost deschis, la locul pilotului mecanic au fost găsite rămășițele unui tanchist, locotenent inferior. Alături - un revolver cu un singur glonț și un porthart cu hartă, fotografia prietenei iubite şi scrisorile netrimise. 

 

Tancul cu echipajul format din comandant, locotenentul inferior Ivan Sidorovici Kolosov, ţintaşul Vasilie Orlov și pilotul mecanic Pavel Rudov, au suferit o accidentare la începutul lunii octombrie 1941, în apropierea de Vyazma. Comandantul a fost rănit, pilotul mecanic a fost ucis. Kolosov și Orlov au scurs combustibilul, au scos munițiile de pe alte tancuri distruse, au reparat maşina şi au condus-o în pădure.

Determinând că ei sunt înconjuraţi, tanchiştii au decis să rupă încercuirea prin bătălie. Pe 12 octombrie un tanc singuratic care a ieşit din ambuscadă a învins coloana germană. Tanchiştii au încercat să fie atenți și să acţioneze la sigur. Cu toate acestea, pe 24 octombrie, când au atacat coloana următoare, nemţii au dislocat tunurile. Toate acestea Ivan Kolosov, le-a scris în scrisoarea lui de adio.

Varvara Petrovna Juravleva, a primit scrisorile adresate d-ei după aproape 30 de ani.

Această poveste a fost relatată de Evgheni Maximov, în ziarul "Pravda" din 23 februarie 1971. Potrivit informaţiilor sale, tancul lui Kolosov a fost instalat ca monument la o intersecţie de drumuri, dar din păcate, până în zilele noastre acest monument nu s-a păstrat.

 

 

Sursa: bakupages.com

 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 30 ianuarie 2013 14:03
Vizualizări: 6468

Citiţi de asemenea

Marele pedagog sovietic Shalva Alexandrovici Amonașvili, autorul conceptului de pedagogie umană, odată le-a pus o întreb...
72
Ceea ce se vede pe plaja Brighton Beach din Brooklyn este, să spunem delicat, șocant. Ca valuri de apărare pe plajă, sun...
76
 Cu prima zi a primăverii! În prima zi a primăverii suntem din nou fericiți, plini de dragoste și orientați către să...
72
Încă în uz astăzi, în Anglia....
244