ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Radiaţii provenite de la telefoanele mobile duce la tulburări de somnAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Oamenii de ştiinţă care lucrează pentru producătorii de telefoane mobile, a constatat că utilizarea acestor dispozitive inainte de culcare poate provoca dureri de cap, confuzie si depresie
Potrivit unui nou studiu, radiaţiile emise de telefoanele mobile interfera cu somnul si reduce somn, şi provoacă dureri de cap şi confuzie.

Deoarece lucrările ştiinţifice în care a sponsorizat propriile lor de telefon producătorii de mobilă, utilizarea produselor lor înainte de a merge la culcare duce la o marire a tranziţiei la o fază de somn profund şi de a reduce durata acestor etape, care, la rândul său, împiedică organismul să completeze pierderile de zi cu zi.

Deosebit de îngrijorătoare este o descoperire pentru copii şi adolescenţi care sunt deosebit de care au nevoie de somn, dar majoritatea dintre ele, potrivit sondajelor, sau de a folosi telefonul noaptea târziu. Lipsa de somn poate duce la schimbari de dispozitie, modificări de personalitate, simptomele caracteristice de tulburare cu deficit de atenţie cu hiperactivitate, depresie, răspândirea şi deteriorare a performanţei.

Se presupune că acest studiu este cel mai cuprinzător de acest gen. Acesta a fost realizat de oamenii de stiinta de la Institutul Karolinska de prestigiu (Suedia), Universitatea din Uppsala (Suedia) şi Wayne State University (Michigan, SUA).

Lucrarea a fost publicată de Massachusetts Institute of Technology Simpozion pentru a promova studiul fenomenelor electromagnetice, precum şi bani pentru a alocat Mobile Producătorii Forum, reprezentând marii producători de telefoane mobile. Rezultatele acestui studiu serios preocupată de experţi de renume Somnology, dintre care unul a spus că acum nu este "mai mult de dovezi convingătoare" că radiaţia "afecteaza somnul profund."
Cercetatorii au examinat 35 bărbaţi şi 36 femei cu varsta 18 - 45 de ani. Unele dintre ele sunt expuse, care este imitat exact de expunere în timp ce cu ajutorul unui telefon mobil. Ceilalţi au fost plasaţi în exact aceleaşi condiţii, dar au fost doar "placebo" de expunere, fără nici un fel de iradiere.

Acei oameni care au primit o doză de radiaţii ia mai mult timp pentru a se arunca cu capul in prima faza de somn profund, şi în cea mai adâncă fază de somn, au petrecut mai putin timp. Cercetatorii au concluzionat: "Cercetarea a arătat că impactul semnal radio la o frecvenţă de 884 MHz în laborator au un efect negativ asupra organismului sunt importante pentru recuperare de la oboseală componente zilnic de somn."

Prins intr-o dilema, Mobile Producatori membrii forumului au încercat să minimalizeze importanţa acestor rezultate, argumentând - aparent contrare la concluzia publicat - că ele au fost "neconcludente" şi că "cercetătorii nu susţin că expunerea cauzat tulburări de somn".
Dar Profesorul Bengt Arnetts, care a condus operaţiunea, a declarat: "Am constatat că într-adevăr telefonul mobil în timpul utilizării normale are un impact asupra corpului. Acest lucru înseamnă că aceste dispozitive au un impact asupra creierului, care poate fi măsurată."

El crede că radiaţia face de lucru creierului în modul de stres ", care face o persoana mai nerăbdător şi sa concentrat şi o împiedică să vă relaxaţi şi adormi."

Aproximativ jumatate din cei chestionati s-au identificat drept "sensibile la radiaţii electromagnetice", şi a raportat că utilizarea telefonului mobil apelurilor pe care le au simptome, cum ar fi dureri de cap şi de alterare a abilităţilor cognitive. Ea a apărut, totuşi, că acestea nu pot determina dacă aceştia sunt supuşi la radiaţii în timpul studiului sau nu.

Acest lucru întăreşte rezultatele studiului, deoarece respinge ipoteza că influenţa asupra somnuluiem fapt, simplul fapt că o persoană este conştientă de impactul pe el de expunere. Mai important, pune sub semnul întrebării viabilitatea cercetare pe care producătorii de telefoane mobile bazate pe pentru a demonstra că radiaţia nu are pe corp nu au efect măsurabil.

Ca rezultat, multe dintre aceste lucrări - şi, mai ales, recent mult-touted study, Universitatea din Essex - a fost also descoperit ca oamenii care pretind că sunt sensibile la radiaţii electromagnetice, în condiţii de laborator nu poate identifica, la care sunt supuse iradierii sau nu. Pe această bază se concluzionează că organismele lor nu au avut nici un impact.

Criticii au contestat metodologia acestor studii, dar noi date a dat o lovitură serioasă la poziţiile lor - ca dovadă că în timp ce oamenii nu se poate determina, atunci când sunt supuse la iradiere, aceasta din urmă are încă un impact pe corpurile lor.

Acest lucru vine în completarea altor cercetări recente. Ca rezultat, studiu la scară largă, în cadrul căruia experţi pe tot parcursul anului 1656 uitam la adolescenti belgian, sa constatat că cele mai multe dintre ele folosesc telefoane mobile sunt deja în pat. Cercetatorii au concluzionat ca cei care au făcut acest lucru o dată pe săptămână, de trei ori mai probabil să se simtă "foarte obosit" şi cei care au folosit telefoanele mobile înainte de a merge la culcare, mai mult de o dată pe săptămână, au experimentat senzatii similare în mai mult de cinci ori mai des.

Dr Chris Idzikovsky, directorul de cercetare de somn la Edinburgh, a declarat: "Acum există mai mult de dovezi convingătoare, confirmat de oamenii de stiinta mai multe reputaţie, care folosesc telefonul mobil în termen de o oră înainte de culcare au un efect negativ asupra somnului profund."

Dr. William Kohler de Institutul de Somn Florida a adaugat: "Orice lucru care încalcă calitatea somnului, în principiu, poate avea consecinţe negative în timpul activităţilor zilnice, cum ar fi starea de spirit proastă, dificultăţi de concentrare, iar copiii - probleme hiperactivitate şi comportament" .

David Schick, presedintele companiei Exradia, care produce dispozitive care protejează împotriva radiaţiilor, a cerut cabinetului să deţină anchetă public oficial "despre impactul telefoanelor mobile asupra organismului uman.

Jeffrey Lin
Sursa: http://www.inopressa.ru/

Luni, 28 ianuarie 2008
Vizualizări: 3484

Citiţi de asemenea

Schimbarea bruscă a climei a schimbat indicatorii de temperatură, chiar dacă Pămîntul se află acum  cel mai departe...
39
"Un hectar de pădure de cedru, în timpul zilei, produce aproximativ 30 kg de substanțe volatile organice cu proprietăț...
36
În adresa redacției Noi.md a parvenit o cerere din partea companiei S.R.L. „Solomon Construct” cu privire la dezmințirea...
38
Acesta nu este photoshop. Copacul-curcubeu de eucalipt are într-adevăr o scoarță multicoloră. Cînd se maturizează, el ca...
115