ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

„Răzbunarea maşinii electrice” la ecranele cinematografelor din lume (+ Video)„Răzbunarea maşinii electrice” la ecranele cinematografelor din lume (+ Video)

 

 

Răzbunarea maşiniii electrice – un film nou lui Chris Pine. În Ziua Internaţională a Pământului, 22 aprilie, La Festimvalul de filme Tribeca din New York, a avut loc premiera sequel- ului filmului senzaţional lui Chris Pine. Biletele la el au fost vândute în primele ore după începerea vânzărilor. Iar a doua zi după o demonstraţie repetată a fost organizată o conferinţă cu participarea experţilor: regizorul Chris Pine, câştigător al Premiului Pulitzer şi cronicarul "The Wall Street Journal",  Dan Neil, directorul general al Tesla Motors, Elon Musk, şi directorul general lui Nissan, Carlos Ghosn. Preşedintele şi prezentatorul "mesei rotunde" a fost actorul şi fanul vehiculelor electrice, David Duchovny.

Filmul precedent lui Chris, lansat în 2006, a devenit o revelaţie pentru mulţi oameni, care nu au avut nici cea mai mică idee, cât de multe maşini electrice au fost produse în cursul acestor ani pentru a fi distruse imediat de companiile auto. După lansarea filmului „Cine a ucis maşina electrică?” adepţii „automobilelor verzi” şi entuziaştii, care au aderat la această mişcare, au inundat companiile producătorilor cu scrisori şi apeluri telefonice. Oamenii au început să se întrebe: de ce pe piaţă apar doar automobile, care ard gaze, şi de ce multe dintre ele funcţionează atât de neeficient?

 

Răzbunarea maşinii electrice la ecranele cinematografelor din lume

 

Chris  şi-a dat seama că a  apărut o şansă rară de a continua subiectul, care ar putea duce la o revoluţie în industria auto la nivel mondial. Între timp, viitorul producător executiv al  filmului "Răzbunarea maşinii electrice", Sefano Durdik circula cu noul său automobil "verde" pe străzile din Chicago şi răspundea la sute de întrebări care apăreau în mod constant la orăşenii curioşi. Cele văzute au demonstrat că oamenii doresc să ştie mai multe, şi va fi mai uşor să se realizeze un film documentar, decât a face călătorii în întreaga ţară şi a povesti despre maşini electrice la fiecare prag. Ca urmare a acestor gânduri a avut loc întâlnirea cu Chris, care a pus bazele pentru noul film.

 

Răzbunarea maşinii electrice la ecranele cinematografelor din lume


De data aceasta Stefano şi Chris au dorit să relateze de ce şi pentru cine va fi indezirabilă revenirea maşinilor electrice pe piaţa auto.  După o lună de negocieri şi promisiuni de a nu aduce la cunoştinţa publică materialul filmat înainte de 2011, autorii au obţinut acces la companii producătoare mari, Nissan şi General Motors, şi un novice în industria auto, Tesla Motors. Ei toţi au riscat să devină „parte a campaniei publicitare a corporaţiilor mari” şi să fie atacaţi de către jurnaliştii meticuloşi. Cu toate acestea, lucrul comun pe parcurs a trei ani a făcut treabă, lăsându-ne să aruncăm o privire în inima companiilor, care creează viitorul industriei de automobile.

Răzbunarea maşinii electrice la ecranele cinematografelor din lume

În cele din urmă, conducerea echipei s-a axat pe patru personaje principale - Bob Lutts (Chevy Volt), Elon Musk (Tesla Motors), Carlos Gon (Nissan Leaf) şi gadget-uri (reprezentând mii de oameni din întreaga lume) care au făcut posibilă trecerea la vehicule electrice, şi le-au creat, chiar şi atunci, când companiile auto nu au fost interesate de  acest domeniu). De exemplu, istoria proiectului lui Shai Agassi.

 

Răzbunarea maşinii electrice la ecranele cinematografelor din lume

 

Însă, cel mai important lucru e că filmul, totuşi, comunică: cinci ani după prima încercare de a informa publicul larg despre vehicule electrice, automobilele "verzi" s-au întors înapoi la showroom-uri (expoziţii auto) şi continuă să câştige cu succes inimile conducătorilor auto.

 

 

 

Sursa: facepla.net

Joi, 19 mai 2011
Vizualizări: 2111

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
165
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
138
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
136
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
145