ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Reabilitarea ultima vrăjitoareAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

În Elveţia, membri ai parlamentului locale caută servitoarele iertare, calomniat amant bogat, şi a fost executat pentru vrăjitorie

Povestea sumbra de adulter, vrăjitorie şi crimă poate încheia astăzi, după 225 ani, decizia privind reabilitarea ultima vrăjitoare a fost executat de către o instanţă în Europa.

Anna Gelden a fost executat după un proces al oraşului prialpiyskogo elveţian Glarus în 1782 sa găsit vinovat de vrăjitorie. Un grup de activişti, printre ei - jurnalişti, avocaţi şi membri ai Parlamentului de astăzi necesită o reabilitare formală, susţinând că acesta a fost victima unei conspiraţii a bisericii locale şi în instanţă.

"The guvernul ar trebui să ne cerem scuze pentru aceasta nedreptate istorica si asume responsabilitatea pentru ceea ce instanţa a lovit o victimă nevinovaţi au fost. We ultimul care killed" witches ", şi Mai întâi trebuie să her ierta," - a spus Walter Hauser, un avocat si initiator al campaign . Deputatii au insistat asupra acestui caz în parlament cantonale Glarus, după ce autorităţile locale au refuzat să reabiliteze oficial servitoare nefericite.
În acest an, Hauser a publicat un best-seller intitulat "uciderea juridic al Annei Gelden, în cazul în care se găsesc în arhivele locale ale dovezi că Gelden a fost condamnat de către angajatorul ei, Dr. Johannes Tschudi, un judecător influent şi politician, la care ea este probabil să rămâneţi gravidă , după care a început procesul de fals încheie execuţia acestuia.

Cel mai probabil, de ani Gelden 40 a vrut să facă publice aventura lui cu Tschudi, un tată căsătorit de doi copii. Pentru a nu pierde toate posturile publice - o astfel de soarta ameninţată în aceste zile toate soţi greşit, - un judecător bogat conspirat cu prietenii lui de la biserică şi instanţa să-i acuze de a încerca să otravă copiii lui de vrăjitorie.

Gelden torturat, obligându-i să-şi mărturisească tuturor, şi apoi mâinile decapitat călău judiciare. Aceasta a fost ultima din zeci de mii de aşa-numitele vrajitoare care au fost executate de către o instanţă în Europa.

Acest proces la un moment dat a provocat un scandal internaţional, după un functionar judiciare pentru a abate materiale de caz cu referire la tortură şi acuzaţiile de vrăjitorie în ziarul german liberal, acuzat Elveţiană în utilizarea tehnicilor de medievale din epoca Luminilor.

Partidul Verde MP Margaret Vyuishar Glarus, pledând pentru reabilitarea, a declarat unui corespondent de la The Times: "soarta biata femeie ne angajează reabilitare Oficial. Ar fi un gest simbolic, precum si un tribut adus mii de femei care au murit o moarte oribilă, şi a victimelor de procese absurde."

Vanatoare de vrajitoare din Europa a început în secolul al XIV devreme. Mai mult de 50 de mii de oameni, în majoritate femei, au fost arse, spânzuraţi sau decapitaţi pentru practicarea vrajitoriei, în următorii trei secole. Cazul în Glarus apărut atunci când persecuţia a încetat deschise şi după 90 de ani de la studiile de vrăjitoare din Salem celebru în SUA, descrise în jocul lui Arthur Miller "Crucible" (Crucible).

Istoria Gelden a fost folosit în cele două romane, filme şi documentare BBC. În acest an, muzeul a fost deschis de Anna Gelden şi înfiinţat o fundaţie care îi poartă numele ei şi al cărui scop este de a lupta cu nedreptatea cu dreptatea şi protecţia drepturilor minorităţilor şi libertatea presei.

Totuşi, în ciuda publicităţii de acest caz, Biserica Evanghelică din Glarus şi autorităţile locale refuză să-mi cer scuze. Un purtator de cuvant pentru guvernul local a spus că nevinovăţie Gelden dincolo de orice îndoială, şi, prin urmare nu este nevoie pentru reabilitarea formale.

Sad sfârşitul
- Elin Horsnes şi a fost executat în 1611, în Suedia. Se crede că ea a fost amanta unui vanator de vrajitoare, care a acuzat ea.
- În 1324 în Irlanda, soţul a patra a lui Alice Lady Kiterolel şi a acuzat-o de vrăjitorie în cererea de a ucide cei trei soţi anterioare. Ea a convins Domnului cancelarului decizia de a anula de arestare, dar servitoarea ei a fost ars la moarte pentru complicitate.
- Anne Boleyn a fost acuzat de vrăjitorie, după Henric al VIII-a declarat că ea l-au fermecat. Ea a fost decapitat în 1536.
- Salem procese împotriva vrăjitoarelor din Massachusetts în 1690-e completat prin spânzurare 19 bărbaţi şi femei, astăzi considerate a fi victime ale paranoia si gelozie.

Luni, 26 noiembrie 2007
Vizualizări: 2252

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
180
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
132
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
239
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
93