Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2010/11/health_miaso01.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Reducând consumul de carne, salvăm planeta şi vieţile noastre
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Reducând consumul de carne, salvăm planeta şi vieţile noastre



Reducând consumul de carne, salvăm planeta şi vieţile noastre

 


Cercetările arată că reducerea consumului de carne la 210 de grame pe săptămână, poate reduce semnificativ mortalitatea de la bolile cardiovasculare şi cancer. Medicii şi experţii din societatea  Friends of the  Earth, într-un raport publicat de editia britanică  The Guardian, susţin că este posibil de a salva 45000 de vieţi pe an prin reducerea consumului produselor din carne până la trei ori pe săptămână.

Analizând preferinţele alimentare ale britanicilor, expertul Dr. Mike Rayner a ajuns la concluzia că o trecere masivă la o dietă săracă în carne poate salva 31000 de oameni, care mor prematur de boli de inimă,
9 0000 - de cancer şi 5000 - de hemoragii.

Reducerea semnificativă a consumului  produselor din carne va putea opri schimbările climaterice şi defrişările în America de Sud. Potrivit Dr. Reiner, anume acolo sunt tăiate, în mod activ, pădurile tropicale pentru  organizarea terenurilor pe care sunt cultivate plante, folosite ca hrana animalelor domestice, şi sunt păscute vacile, carnea cărora este apoi exportată în Europa. Aceasta este o statistică uluitoare – în producţia de carne sunt implicate 70% din toate terenurile agricole. O cincime din toate efectele ale gazelor de seră sunt eliberate în atmosferă anume din cauza ramurii animaliere. Şi toate acestea în ciuda faptului că, Marea Britanie planifică să dubleze producţia de carne până în 2050.

Potrivit Friends of the Earth, o cantitate mare de carne în alimentaţie, mai ales a mezelurilor, este foarte dăunătoare pentru sănătate din cauza cantităţii semnificative de grăsimi şi săruri. Experţii nu apelează să renunţăm complet la carne, dar ne asigură s-o consumăm nu mai mult de  trei ori pe săptămână, limitând rata săptămânală a consumului de carne la 210 de grame, ceea ce este egal cu aproximativ jumătate de crenvuşt pe zi. În prezent, noi consumîm cu 7-10 ori mai mult.

 

Reducând consumul de carne, salvăm planeta şi vieţile noastre

 

"Noi nu trebuie să devenim neapărat vegetarieni, în scopul de a ne proteja pe noi înşine şi planeta noastră", - spune Craig Bennett, directorul de Strategie si Dezvoltare  a Friends of the Earth, - "dar, totuşi cu adevărat, avem nevoie să reducem consumul de carne. Şi, deşi guvernul întotdeauna a ignorat componenta ecologică a unui consum mare de carne şi de produse lactate, noi nu putem să ignorăm vieţile umane, care pot fi salvate prin această  restricţie.

Rachel Thompson, director adjunct în materie de ştiinţă al Fundaţiei Internaţionale de Studiere al Cancerului - Cancer World Research Fund (WCRF) spune: "Avem dovezi convingătoare că produse din carne roşie şi mezeluri cresc riscul de cancer al tractului gastro-intestinal, care este clasat pe locul trei între toate cazurile de cancer în Marea Britanie. WCRF recomandă să nu utilizăm mai mult de 500 de grame de carne roşie pe săptămână, evitând în acelaşi timp  mezeluri, în special cârnaţi, şuncă şi salam".

 

 

Sursa

Marţi, 16 noiembrie 2010
Vizualizări: 2335

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
55
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
229
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
46
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
144