ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Revizuirea resurselor naturale de pe PamantAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

De automobile de evacuare în structura chimică conţine mai multe elemente, inclusiv un element preţios, ca platină. De la an la an, acest lucru platină irosit împrăştiate pe drumurile de pe glob. Ca rezultat, platina este de 1,5 ppm (părţi per milion) de praf marginea drumului. Unii experţi cred că această colecţie de platină de afaceri profitabile. Pentru a face acest lucru trebuie să puneţi tăvi speciale în măturători rutier.

Platinum este un element esenţial, care este folosit ca un catalizator pentru reacţii chimice. Nu bateria nu este fără platină. În cazul tuturor celor 500 de milioane de vehicule pe drumurile circling SUA, a stabilit baterii de tip hibrid, apoi toate stocurile de platină din lume se va termina în următorii 15 de ani. Spre deosebire de petrol, gaz şi diamante în natură nu există nici un substitut sintetic de platină.

Nu numai unul de platină consumată în lume, la un ritm alarmant. Acelaşi lucru este valabil şi pentru India, care consumate la o rată fără precedent in productia de monitoare LCD şi televizoare. pământului Rezervele din tantal este, de asemenea, în scădere cu fiecare telefon mobil fabricat. În fiecare an, dispar pentru totdeauna rezerve de uraniu şi chiar aparent elemente comune, cum ar, cum ar fi zinc, cupru, nichel şi fosfor, împreună cu îngrăşăminte agricole sunt iremediabil dispersate în mediu.

Potrivit calculelor Armin role, cunoscute materiale chimist de la Universitatea din Augsburg, în Germania, după 10 ani de rezerve din India sunt deja epuizate. Aceasta este dovedită de chiar dinamica ratelor de creştere pentru acest element. În ianuarie 2003, un kilogram de indiu a fost în valoare de $ 60, şi în august 2006, peste $ 1000!

rezervelor de hidrocarburi seacă, forţând omenirea a utilizării surselor alternative de energie, cum ar fi panourile solare, dar puţini ştiu că stocul de indiu şi galiu doar suficient pentru a produce 1% de panouri solare care pot acoperi nevoile în curs de umanitate în energie electrică.

Pentru a înţelege amploarea problemei, aici sunt de date grafică a Geological Survey american şi ONU. Graficul (coloanele întunecate în centrul cercului) oferă informaţii despre modul în care destul de minerale, dacă toată lumea de pe planeta va consuma exact jumătate din consumul de astăzi tarifele de cetăţean american mediu.

Revizuirea resurselor naturale de pe Pamant

Coloanele din stânga - consumul de elemente chimice în SUA pe cap de locuitor în 2008 (în grame). Coloane, în centrul unui cerc pe o culoare închisă - timpul (în ani) la acest punct cât de mult din elemente chimice, dacă toată lumea de pe planetă în viitor se va consuma jumatate din consumul de rate de astăzi a rezident media din Statele Unite, coloanele uşoare - de timp (în ani) în acest moment cât de mult elementelor chimice în cazul în care nivelul de consum din lume, în viitor, rămâne neschimbată. În cercurile dreapta - numărul de elemente chimice (în procente), care este reciclate şi refolosite.

Pe baza acestor date, putem spune că rezervele antimoniu alerga după 13 ani, după 9 ani de argint, plumb după 8 ani, şi India, în 4 ani.

Ca urmare a, mai complex şi mai detaliat alte analize care să ţină cont de apariţia unor noi tehnologii care să reducă sau să înlocuiască folosi anumite elemente, stocurile de zinc se va încheia în 2037, indiu şi hafniu (utilizate la fabricarea de computer chips-uri) în 2017, terbiu (utilizată în producţia de economisire a energiei lămpilor fluorescente) în 2012.

În plus, mineralelei pot fi supuse diferitele conflicte, inclusiv cele militare. Deci, ca un exemplu, războiul civil din Republica Democratică Congo, în 1998 - 2000, respectiv. Ţara are cea mai mare din Africa, a explorat rezerve de tantal. Escaladarea conflictului armat a coincis cu creşterea bruscă a preţurilor de tantal, care, la rândul său, a fost cauzată de creşterea popularităţii de telefoane mobile.

Înrăutăţirii relaţiilor pot apărea potenţial între China şi SUA. China investeste masiv in depozite din Africa de metale rare, precum şi cumpărarea de deşeuri high-tech (de sfârşit de vârstă de calculatoare, telefoane mobile, etc) pentru a extrage, care conţin metale rare şi vinde în ţările dezvoltate. Ca rezultat, 90% din totalul importurilor de metale rare, a primit în SUA este din China. Este uşor de imaginat ce s-ar întâmpla dacă o zi China va opri exportatori metale rare. Mai jos este o harta, care prezintă grafic bogăţia minerale naturale de ţări.

Revizuirea resurselor naturale de pe Pamant


Dintre ţările CSI pe harta a reprezentat numai Rusia şi Kazahstan. În măruntaiele pământului Rusia conţine 5% din rezervele mondiale din India, 6% - nichel, 8% - de platină şi 10% - antimoniu. În adâncimi de Kazahstan conţine 60% din rezervele mondiale de crom, 5% - plumb, 16% - 8% din uraniu şi zinc.

Din cele de mai sus rezultă că ne-ar confrunta nu numai cu combustibil (hidrocarburi) de criză şi un deficit de criză de elemente chimice mai multe, care ameninţă stagnarea de dezvoltare a civilizaţiei umane, precum şi debutul crizei economice. Omenirea va salva numai de noi tehnologii şi consum moderat.

În concluzie, încă o dată prezintă datele referitoare la "ţările consumatoare" - Statele Unite consumate cu privire la numărul de elemente chimice a cetăţeanului mediu ale Americii pentru lor medie 77.8 ani de viaţă.

Revizuirea resurselor naturale de pe Pamant

De-a lungul vieţii sale (în medie 77.8 ani), fiecare rezident din SUA consuma 8322 kg de fosfor, 1,576 kg de aluminiu, 630 kg de cupru 410 kg de plumb, 349 kg de zinc, 131 kg de crom, nichel, 58,4 kg, 15 kg staniu , 7.13 kg de antimoniu; 5.95 kg de uraniu, 1.58 kg de argint, 180 g de tantal, 48 grame de aur, 45 de grame de platină, 32 g de indiu.

Este uşor de imaginat că aşteaptă soarta umanităţii, dacă fiecare locuitor va consuma la fel de mult.


Acest articol, materialele newscientist.com

priroda.su

Duminică, 21 iunie 2009
Vizualizări: 5738

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
59
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
86
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
196
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
75