RIA Novosti, WWF şi Societatea Geografică vor lansa o hartă ecologică multimedia din Rusia
RIA Novosti, WWF şi Societatea Geografică vor lansa o hartă ecologică multimedia din Rusia
Redactor-şef al Agenţiei RIA Novosti, Svetlana Mironiuk, a declarat că, Agenţia de ştiri RIA Novosti, Wildlife Fund (WWF), Societatea geografică din Rusia şi, probabil, sucursala rusă a companiei Microsoft, vor lansa în 2011 o hartă ecologică-evaluare (multimedia) din Rusia.
„Ratingul regiunilor din punct de vedere al criteriilor de dezvoltare durabilă, este un standard de evaluare a dezvoltării regiunii acceptat în lumea civilizată, inclusiv regenerabilitatea resurselor, activităţi ecologice şi dezvoltarea industriei. Aceasta este o estimare sintetică a regiunii, care va arăta în dinamică, dacă se înrăutăţeşte sau nu starea mediului natural şi dacă se întreprind nişte eforturi pentru a îmbunătăţi situaţia", - a relatat redactorul-şef.
Director WWF din Rusia, Igor Cestin, consideră că utilizarea indicelui de dezvoltare durabilă va permite să comparăm regiunile noastre cu alte ţări. Multe dintre regiunile noastre după teritoriu şi populaţia sunt comparabile cu ţările din Europa, Asia şi Africa. Ratingul ar fi fost un indicator interesant, inclusiv pentru promovarea deciziilor corecte în regiuni ", - a spus Cestin.
Potrivit preşedintelui Microsoft din Rusia, Nikolai Prianişnikov, una dintre provocările tehnologice interesante ale proiectului va fi prelucrarea unui volum mare de informaţii referitoare la natură.
Conceptul de dezvoltare durabilă a fost lansat în 1987 de Comisia Internaţională pentru Mediu şi Dezvoltare a ONU. Acesta a fost conceput pentru a asigura bunăstarea economică a generaţiilor prezente şi viitoare, protejând în acelaşi timp resursele mediului înconjurător, de la care depinde dezvoltarea. În cadrul conceptului ONU, Banca Mondială şi alte organizaţii internaţionale folosesc indice de dezvoltare durabilă, care ţine cont de regenerarea resurselor naturale regenerabile, încetinirea epuizării resurselor non-regenerabile şi minimizarea deşeurilor.