ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Rolul plantelor fitontsidnyh pentru a îmbunătăţi condiţiile de mediu dinAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Obiectiv: Pentru a stabili phytoncids rol important în îmbunătăţirea mediului, combaterea agenţilor patogeni, precum şi relaţia dintre organismele în comunităţile.

Obiective: Pentru a afla cum să se aplice metode de cercetare în practică, să se dovedească phytoncids rol în distrugerea microorganismelor patogene, de a dezvolta interesul elevilor la problemele de mediu.

Phytoncides - sunt substanţe de origine vegetală, au proprietatea de a ucide microbii, inclusiv bolii.

volatile de producţie volatili - este uleiuri esenţiale, a plantelor şi se alocă pentru al proteja de ciuperci, protozoare, bacterii.

Astfel, volatile crea imunitate, sau, cum se spune, imunităţii naturale de plante la diferite tipuri de boli.
Volatile phytoncides prima găsite în natură, în 1928-1930 de ani. AG Filatova AE Tebyakinoy. Extensive phytoncids de cercetare în plante au fost efectuate BP Tokin.

proprietăţi uimitoare plante fitontsidnyh

Frunze de mesteacan, stejar, coacăze negre, ace de pin din lemn de pin, brad, ienupăr, cireş sălbatic scoarţă de copac, rădăcini, usturoi, hrean - toate de producţie care emit volatile. Botanică a oraşului Moscova Station pentru tineri naturalişti recomanda utilizarea fitontsidnye plante peisajului mai largi în oraş.

Plop
Pentru plop oraş este o plantă foarte valoroasă, deoarece este un copac - cele mai rezistente la poluarea atmosferică. Topol reziste la concentraţii ridicate de gaze de eşapament, emisiile industriale.

Cea mai mare valoare de plop este golită de aer de praf şi de oxizi de carbon: un copac plop până la 5 luni (mai-septembrie) consumă 45 kg de dioxid de carbon, şi 300 de plop copaci tineri în timpul verii de întârzieri pe frunze de până la 400 kg de praf.

Această plantă este dioică: pe unele plante dezvolta flori feminine care produc seminţe cu jos pentru reinstalare, în curs de dezvoltare alte flori masculine. Unii resping orăşeni plop jos, dar daca te pun pe strazile din plop cu flori de sex masculin, bâlbâială în oraş nu va fi. Plop este utilizat pe scară largă în grădinărit şi în plantaţii forestiere. Ea aparţine rezistent la inghet specii de copac şi în creştere.

Bird-CHERRY TREE
În primăvara anului arbuşti şi arbori sunt acoperite cu cireşe, albe ca zăpada, ciucurii de flori albe. Căderea de la sucursalele wristdrop negru boabe lucioase, kostyanok, dulce şi lianţi.

Din fructe de cireşe (nu au fost colectate din interiorul orasului) este gătită unt, suc de decor racoritoare lor. Cireşe sălbatice vopsite tesatura scoarţă sau roşu-maroniu de culoare verde.

Prunus are o valoare medicinale. Un pumn de fructe coapte de pădure, fără sâmburi, sau un pahar de decoct de fructe uscate pentru a ajuta la indigestie. Infuzie de flori consumate în bolile de ochi. Putamen nu ar trebui să fie acolo, deoarece în unele specii de cireşe sălbatice pe care le conţin acid cianhidric otravitoare.

Cireşe lounge mare posedă proprietăţi excepţionale. Puternic, un parfum îmbătător câteva din flori şi frunze curata aerul de germeni. Prunus oferă cele mai puternice phytoncides care conţin acid prusic. Cel mai simplu mor sub influenţa phytoncids cireşe după 5 min. Încasa de frunze de cireşe triturată produce compusi care ucide bacteriile si sporii de ciuperci. Într-un borcan de sticla cu frunze zdrobite de cireşe sălbatice, a fost plasat ţânţarilor şi horseflies - câteva secunde mai târziu, au murit, iar patru cires rinichi rasterty ucis cele mai rezistente la acarieni, după 15 minute. Mai ales phytoncids multe distinge frunzele tinere, în primăvara şi vara, toamna phytoncids semnificativ mai puţin.

Metoda de determinare a activităţii fitontsidnoy de extracte - pentru BP Tokin
(Plante medicinale otrăvuri 1946. - L.,)

Laboratorul de profesor BP Tokeena a fosta descoperit mai mult de 500 de specii de plante proprietăţi fitontsidnymi. Bazat pe numeroase studii au demonstrat timp după moartea dintre cele mai simple plante non-contact de expunere fitontsidnyh.

Comune de leurda - 4-5 min.
Quercus robur - 5 min.
Lemon tree - 5 min.
Cedru Atlas - 3 min.
piramidal Cypress - 6 min.
Taxus baccata - 6 min.
Savin - 7 min.
pin scoţian - 10 min.
borodavchaya mesteacan - 20 min.
argint Topol - 9 min.
Mint - 25 min.
Achillea - 50 min.

EXPERIENTA № 1 (BP Tokin)

: 1. Într-o ceramică rasteret frunze sau ace de mortar de plante experimentale, phytoncids efectul pe care doriţi să îl verificaţi.

2. Depăşite prin tifon câteva picături de suc de plante investigate.

3. Într-o ceaşcă mică (50-100 ml) de a pune o bucată de sol forestier, se adaugă puţină apă, se amestecă şi se lasă să se decanteze particule solide de sol. Ia o pipetă o picătură de apă din sticlă, se aplică pe o lamelă şi se acoperă cu o lamelă de acoperire.

A se vedea primul produs în conformitate cu mici şi, apoi, sub mărire mare. Puteţi vedea diferite tipuri de organisme din sol, protozoarelor şi activismul lor într-o picătură de apă.

4. Întocmite în diferite tipuri de protozoare solului găsite în produs.

Tipuri de protozoare la microscop


5. Adauga un strop lamelă de acoperire de suc din frunze de plante.

6. Vizionarea circulaţie a protozoarelor în câteva minute. Record observaţii.

Experimentul tineri botanişti

: 1. Ai de suc din frunze de mesteacan, plop, stejar, plasate în mortar diferite. Din cireşe sălbatice scoarţă de copac, ace de pin au fost extras. Volumul de suc şi extrasele din acelaşi - 0,5 ml.

2. Mai simplă de a stabili contactul activ cu mirosuri dulci (la microscop).

3. Ei au adus o scădere de suc în extractul de mesteacan diapozitiv solului.

4. Fix de timp în care a survenit decesul după expunerea simple pentru a extrage din plante. Datele experimentale au făcut la masa.

De specii de plante

Activitatea de protozoare (înainte de contactul cu mirosuri dulci)

Activitatea de protozoare (după contactul cu mirosuri dulci)

Mesteacăn

activ

Mişcarea este lent, moartea a 20 min

Plop

activ

rapidă cu moartea după 5 min

Scotch de pin

activ

pasivă de circulaţie, moartea unui min 7

Quercus robur

activ

Mişcarea este lent, moartea după 22 min

Bird-CHERRY TREE

activ

un foarte rapid moartea dupa 4 min


Activitatea Fitontsidnaya a plantelor experimentale

Activitatea Fitontsidnaya a plantelor experimentale


Concluzie: extracte din plante cu proprietăţi fitontsidnymi, de mai multe ori mai rapid decât a distruge microorganismele, comparativONU în cooperare cu extracte de plante nefitontsidnyh.

Experienţa a arătat că cele mai dezastruoase pentru mai simplă este de a extrage sucul de cirese. În metropola grădinărit trebuie să utilizeze plantele fitontsidnye: cireşe pasăre, mesteacan, stejar, pin, plop.

Experienta № 2 (de BP Tokin)

Metoda de determinare contactless proprietate phytoncidic.

: 1. Frunze de mesteacan, plop, stejar, pin ace zdrobit.

2. Pe diapozitiv pentru a plasa o picătură de apă cu cea mai simplă şi la o distanţă de milimetri mai multe de la ea - terci din plantele de test.

3. După 5, 10, 20 min pieri toate vizibile simplu, sub un microscop. Experimente arata ca atunci cand folositi acelaşi volum de timp în care tulbureala protozoare uciderea, depinde de forma din plante.

Experimentul tineri botanişti

O picătură de lichid care conţine bacterii a fost la o distanţă de 2 mm de extract de plante fitontsidnyh. Chiar şi fără contact cu sucul de microorganisme experimentale plante, după ceva timp a murit. efect Timpul pe simple a crescut de 2 ori.

Concluzie: Comparativ cu experienţă № 1 efect de răspuns phytoncids timp a crescut de aproximativ 2 ori pentru fiecare specie studiată.

Sfaturi practice

Junior Botanică, Oraşul Moscova Station pentru tineri naturalişti recomanda utilizarea mai mare de plante pentru fitontsidnye peisajului oraşului. Pe strazile orasului cresc plantele fitontsidnye: mesteacan, stejar, plop, cires. Acestea emit în aer de substanţe volatile care ucide microbii. Imaginaţi-vă cât de mare suprafaţă de zeci de mii de frunze, de exemplu, a unui stejar de lungă sau sute de mii de ace de pin.

Studii speciale au arătat că o singură copie a treelike pot aloca o zi până la 30 g de substanţe volatile, adică 1 ha de păduri de ienupăr poate oferi atmosfera de 30 kg de substanţe volatile?

Putem concluziona că într-un număr mare de autoturisme de la Moscova şi impactul negativ al acesteia asupra plantelor fitontsidnye mediului sunt necesare. Ar trebui să fie plantate stabil posibil să poluării aerului plante fitontsidnyh: mesteacan, stejar, plop, cires pasăre.

Literatură
Tokin BP otrăvuri de plante medicinale. Povestea fitoncid. - L.: publ. Al Universităţii, 1980.

Verdersky DD Imunitatea de plante la boli parazitare. - M.: Selhozizdat, 1959.

Volatili compuşi biologic active de origine biogene. ANS. editori MM Telitchenko şi AH Tambov. - M.: publ.-VO MGU, 1971.

Makarchuk NM Phytoncides în medicină. - Kiev: Dumka Naukova, 1990.
Sursa: bio.1september.ru

Luni, 14 aprilie 2008
Vizualizări: 8296

Citiţi de asemenea

Cuptorul rusesc este un fenomen unic al culturii materiale slave de est, cel mai viu simbol al spiritului rus - minuțioz...
92
Combinația acestor componente face minuni!Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, petele pigmentare se formează ...
305
O prietenă mi-a povestit recent despre o scenă oribilă care a avut loc în casa lor după ce fiica ei a recunoscut că este...
63
Această structură are o vechime de 3000 de ani și este situată în orașul Gonabad. (Iranul modern)Kyariz este considerată...
237