ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Rusia este prima țară care a introdus interdicția la importul producției cu OMG

Pe 26 februarie 2016, doctorul în științe politice de la universitatea Princeton și analistul HBO William Engdahl a menționat că Rusia a devenit prima țară din lume, care a introdus interdicția la importul boabelor și porumbului american modificat genetic.

Engdahl spune că prin interdicția lor, autoritățile rusești nu doar au acordat un ajutor substanțial economiei țării. În fiecare an, FR pierde pînă la $189 milioane din cauza carantinei la porumbul de import infestat.

Guvernul, de asemenea, a ținut cont de sănătatea și securitatea cetățenilor în detrimentul intereselor afacerilor agrare, chiar și în condițiile sancțiunilor impuse de SUA. Însă, în final, cei care trebuie să suporte pierderile sînt giganții neonești din SUA, care livrează intenționat produse nocive pentru sănătatea oamenilor. Acest lucru se va întîmpla doar dacă și celelalte țări dezvoltate vor urma exemplul Rusiei și în afară de fabricarea produselor modificate genetic vor interzice și importul acesteia.

Totodată, William Engdahl subliniază că liderii afacerilor agrare din SUA împiedică direct adoptarea deciziilor similare. Aceasta o demonstrează acordul privind agricultura al Organizației Mondiale a Comerțului, potrivit căruia, dreptul la comerțul liber este anunțat ca drept prioritar al națiunii la alimente sănătoase și inofensive. Inițiatorul acestui acord a fost Daniel Amstutz – fostul vicepreședinte al companiei americane alimentare „Carqrill”, ce ocupă o cotă mare pe piața exporturilor produselor modificate genetic.

Analistul menționează să interdicția doar la creșterea produselor modificate nu are efect, deoarece toate produsele industriale – de la ciocolată pînă la carne, conțin soia și făină de porumb modificate genetic. Doar prin urmarea exemplului Rusiei, multe state vor face un aport considerabil în sănătatea națiunii.

Autoritățile ruse au putut anihila supremația SUA ca mare producător de culturi cerealiere și încă o dată au demonstrat ineficiența sancțiunilor economice, a conchis Engdahl.

 

Sursa: cont.ws

Citiţi de asemenea

În iunie 2020, în Naryan-Mar din permafrost s-a dezghețat o corabie antică cu o lungime de aproximativ 10 m. Despre fapt...
423
„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
529
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
430