ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Rusia este prima țară care a introdus interdicția la importul producției cu OMG

Pe 26 februarie 2016, doctorul în științe politice de la universitatea Princeton și analistul HBO William Engdahl a menționat că Rusia a devenit prima țară din lume, care a introdus interdicția la importul boabelor și porumbului american modificat genetic.

Engdahl spune că prin interdicția lor, autoritățile rusești nu doar au acordat un ajutor substanțial economiei țării. În fiecare an, FR pierde pînă la $189 milioane din cauza carantinei la porumbul de import infestat.

Guvernul, de asemenea, a ținut cont de sănătatea și securitatea cetățenilor în detrimentul intereselor afacerilor agrare, chiar și în condițiile sancțiunilor impuse de SUA. Însă, în final, cei care trebuie să suporte pierderile sînt giganții neonești din SUA, care livrează intenționat produse nocive pentru sănătatea oamenilor. Acest lucru se va întîmpla doar dacă și celelalte țări dezvoltate vor urma exemplul Rusiei și în afară de fabricarea produselor modificate genetic vor interzice și importul acesteia.

Totodată, William Engdahl subliniază că liderii afacerilor agrare din SUA împiedică direct adoptarea deciziilor similare. Aceasta o demonstrează acordul privind agricultura al Organizației Mondiale a Comerțului, potrivit căruia, dreptul la comerțul liber este anunțat ca drept prioritar al națiunii la alimente sănătoase și inofensive. Inițiatorul acestui acord a fost Daniel Amstutz – fostul vicepreședinte al companiei americane alimentare „Carqrill”, ce ocupă o cotă mare pe piața exporturilor produselor modificate genetic.

Analistul menționează să interdicția doar la creșterea produselor modificate nu are efect, deoarece toate produsele industriale – de la ciocolată pînă la carne, conțin soia și făină de porumb modificate genetic. Doar prin urmarea exemplului Rusiei, multe state vor face un aport considerabil în sănătatea națiunii.

Autoritățile ruse au putut anihila supremația SUA ca mare producător de culturi cerealiere și încă o dată au demonstrat ineficiența sancțiunilor economice, a conchis Engdahl.

 

Sursa: cont.ws

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
271
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
122
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
163
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
99