ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Saga de droguriAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Fiecare părinte vrea numai bune pentru copiii lor. Şi doreşte copilului său să crească sănătos, fericit şi de succes. Dar, în multe privinţe de educaţie determină ceea ce se va şi care vor fi în creştere copii. Şi programul, plantată în timpul de formare a copiilor în instituţiile de învăţământ, atunci impactul asupra vieţii lor. Vrei să fi atent informaţiile care pare să creşterea copiilor noştri în şcoli şi ce consecinţe acest lucru poate provoca.


Ce va.

Se pare că astăzi în ţara noastră este lăsată pentru părinţii care nu ar fi în cauză cu privire la dependenta. Prin urmare, orice măsuri preventive îndeplinesc sprijinul neconditionat al societăţii. Se pare chiar că aceasta este un fel de Vanishing Point-o varietate de forţe socio-politice: toate rău pentru copii, nimeni nu vrea să piară tineri. Colectarea de oameni şi faptul că prevenirea abuzului de droguri ar trebui să fie abordate nu numai medici, ci şi şcoală, pentru că este locul unde puteţi oferi cea mai mare acoperire a copiilor şi le va oferi setările necesare. Prin urmare, Ministerul Educaţiei a elaborat "Conceptul de prevenire a Abuz Substanţă în mediul educaţional, precum şi specialişti în domeniu s-au grăbit să înfiinţeze programe adecvate, care sunt tot mai multă încredere avea locul lor în procesul de învăţământ şcolar. Dar experienţa tristă a ultimului deceniu sugerează că nu trebuie să ne prea încrezător se referă la iniţiative de la vârf. Chiar dacă la prima vedere nu există nicio îndoială în umanitate lor. De aceea considerăm că este necesar pentru a informa părinţii cu modul în care copiii vor risc de dependenta. După eliberarea de dependenţa de droguri şi lupta cu ea este cu adevarat important, în sensul literal al cuvantului vitale.
În acest caz, este necesar să se înceapă cu problema istoriei.

Secretele de instanţă engleză.

Spre sfârşitul secolului al XVIII-lea. Casa Regală engleză, şi ceea ce mai târziu a devenit oligarhiei financiare, a găsit o nouă sursă de îmbogăţire rapidă. Aceasta a devenit o sursă de comerţul cu opiu. Iniţial, consumul de opiu a fost de elita. Dar, treptat, competenţele pe care trebuie dat seama că drogurile nu plăti numai în afara capitalei, dar, de asemenea, nu ne permit să vă faceţi griji pentru siguranţa lui. După toate, datorită droguri de energie protest a tineretului (de exemplu, comise de tineri de la revoluţie) pot fi garantate, pentru a trimite în altă direcţie: tineri cred că nu va despre ordine mondială echitabilă, ci despre cum, unde şi cum să obţineţi de droguri mai ieftin. În plus, dependentul de psihicul devine rapid distorsionat: o persoană începe să se simtă indiferenţi faţă de realitatea din jurul său, şi complet dependentă de prezenţa sau absenţa de droguri. Şi astfel de oameni pot gestiona cu uşurinţă. Atunci când în secolul XX. -American de elită conducătoare anglo avut un curs pe catifea "" genocid, susţinând că planeta se confruntă cu o suprapopulare catastrofale şi necesitatea de a preveni acest lucru, pentru tineri anestezie a devenit una dintre principalele modalităţi de "sacrificarea inutilă. Nu este nici un accident a fost în 60-e, atunci când o organizaţie internaţională influentă numit Clubul de la Roma "a început de difuzare a maselor ideea de suprapopularea, societatea occidentală a fost supus atac violent primul contracultură de droguri.
Cultura nu este apărut spontan, aşa cum mulţi oameni cred. Acesta a fost atent gandite, planificate, sau, după sociologi, este modelat. Acest lucru a fost făcut în ocnovnom privind fondurile publice din SUA, cu implicarea activă a CIA. Multe au servit o astfel de simulare sociale sunt cunoscute acum, oamenii, cum ar fi Herbert filozoful Marcuse, scriitorii Jean-Paul Sartre şi Aldous Huxley, compozitor şi teoretician al noii culturi Timothy Leary, poetul Allen Ginsberg (a cărui traducere în limba rusă a fost atât de mândru de Andrei Voznesenski), psihiatri Jung , Cameron, etnologi, Margaret Mead, Gregory Bateson şi multe altele.În Occident, toate acestea sunt bine cunoscute şi descrise în mod repetat. Nu suntem au acces la perioada sovietică, cele mai multe surse de Vest, abia acum încep să fac pentru ei înşişi aceste descoperiri dureroase.

tehnologie de producţie toxicomanilor.

contracultură Construit foarte bine numit-o "cultură a rock-sex-droguri" (cultura rock-sex-druq). Este în această ordine este retractat adolescenţilor şi tinerilor în orbita sa. În primul rând, ele incep sa asculte rock cântăreţi, de la muzica si versuri sunt dezinhibat instinctele domeniul de aplicare. Apoi, imita idolii lor sunt făcute din "dragostea liberă". Dar dragostea "liber", în cazul în care spune verde-n faţă, această depravare. Atenţie suprimat - care nu face de dragul modei! - Dar acest sentiment doar mai dureros de ruşine duce la depresie. Şi ei, de asemenea, se bazează ascunde, altfel ceea ce esti cool! Şi pentru că acolo este sete "lacrimă", "zboare". Departe de viata odiosului.

Externe cercetători de droguri conduită a scos pe algoritm: la un an după prima conectare aleatoare, multi adolescenti au tendinţa de a încerca droguri. Oh, şi apoi - în conformitate cu schema de cerc vicios. Întoarcere din lume "minunat" este chiar mai acute şi insuportabile "bolnav de viaţă" (aşa cum este descris cu exactitate starea de Sartre). Despre vis şi un singur lucru: cât mai curând posibil "zatorchat" din nou. Muzica în sine, şi sexul în sine nu a salva, chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp. Avem nevoie de stimulente mai puternice. Fără a iarba "sau" roata "nu este suficient. În mod similar, deci este mecanismul de tranziţie de la "lumina" droguri pentru a mai "grave". Next - degradare mentală şi fizică. Apoi - final, care este, de obicei dependent percepută ca o eliberare de lungă dorit.

În ultimii 40 ani Marea Britanie si America au făcut multe pentru a răspândi "rock-sex-droguri". Puteţi vedea mormane de adolescenţi şi reviste de tineret şi mii de programul Tineret şi asiguraţi-vă că diferenţele au fost de natură pur formală, şi ideologia şi tehnologia sunt absolut identice: băieţi, puternic oamenii interesati de cultura rock-sex-medicament. Cum? Mai întâi de toate, prin argou pentru tineret, care este acum un fel sau altul legătură cu elementul de droguri ansamblu. Cuvintele nu sunt pur şi simplu se amestecă sunete. Word ajustează drepturile într-un mod specific în raport cu realitatea. Este un lucru de spus: "Eu traiesc fara tine nu pot." Acesta este un alt: "Tu M-ai face taschus" ... "El este pus lui cu drogurile şi delir lui halucinante" - este o modalitate. Dar "el zatorchal pe acul" - este complet diferit.

enorme rolul jucat de caractere, care sunt servite în mass-media pentru tineri ca trimiteri. Acest lucru nu este cosmonauti, cercetatori, sau eroi de război. Anunţat boem, nu iasa in evidenta, să-l puneţi blînd, moralei mare: rock stele, modele de top,, artişti postmoderni, actori de film, etc Poveşti "despre ei vor avea lor" intim "proprii" căpşuni "În adolescenţi, atunci când sincer, şi atunci când o mult mai subtile, dar cu o tenacitate admirabilă alimentat sexualitate.. Ceea ce, pe baza caracteristicilor de vârstă, de căldură nu este dificil: ea fierbe imediat. Şi apoi, despre faptul că "spune multe si nelimitat. lumineze simultan inoculat," nebun ", atitudinea nonreflexive la viaţă, orgoliile umflate şi susţin celălalt cu o scădere accentuată în auto-critica, prin toate mijloacele discreditat părinţi.. Si asta este de înţeles, deoarece este părinţii trimite copiii la tradiţionale comportamente, tradiţional la această cultură a eticii Foarte îngrijire. sexului ghiduri de droguri culturii rock si nivelul de materiale. În sensul că nivelul ar trebui să fie cât mai scăzut posibil. Pentru unicelulare. Acest lucru este atât direct cât şi indirect, contribuie la befuddle. Doar pentru ca că şeful nu are nevoie să tulpina. Dar, în mod indirect, deoarece o astfel de debilitate text (ca toţi ceilalţi, dar care vine de la jurnalişti) este perceput de către adolescenţi ca referinţă. Şi de ce lucrurile nu ar merge în textnoi toţi cu siguranta aromă de râs ernichanem. Şi de râs de această speciale: nu un zâmbet fel, nu o ironie inteligent ", nu râs printre lacrimi" sau chiar sarcastică sarcasm. Aceasta este o prostie, râsete fără sens asupra faptului că jargon se numeste "cool". Introduceţi inel în buric - "cool". Bătrîna a căzut - "cool". Cineva a spart capul meu, astfel încât creierul gushed în toate direcţiile - de asemenea, "cool".

Până la mijlocul anilor 80-e guvernul nostru pune bariera destul de fiabile la medicament contra-culturii. Dacă ceva pe ascuns şi a pătruns, apoi, cum ar porţii mici şi, în sferturi astfel strans, care nu face smecheria. Şi, desigur, poliţia, tribunalele, parlamentarii, medicii efectuate pentru stat pentru a suprima droguri şi traficului de droguri. Rezultatul a fost evident: dependenţi de droguri ne-am întâlnit atât de rar, care nu cei mai mulţi oameni în viaţă niciodată cu ei întâlnite, şi nu ştiu chiar de modul în care acestea uite. Cum se spune in limba rusa?

Cu toate acestea, din moment ce mijlocul anilor 80 arhitecţi şi maiştri de perestroika a început să acţioneze împotriva intereselor ţării sale, şi pentru motive de bunăstarea personală - o grămadă de bani şi carieră rapidă.


Simplu spus, trădat poporul său. Şi, în consecinţă, a schimbat radical politica de stat rus în domeniul dependentei de droguri. De fapt, porţile au fost deschise. contracultură Drug gushed afară, care până în prezent nu numai epuizat, dar se câştigă în putere. Acum să ne gândim cum să opereze mafia drogurilor în aceste condiţii? Atunci când o parte, este puternic susţinută de unele agenţii puternice şi reprezentanţi ai individuale. Pe de altă parte, este interesat de o acoperire maxima de clienţi potenţiali. Iar al treilea, se simte mânia în creştere a societăţii. Deci, pe de strângere de legi nu poate face griji: doar cine zaiknetsya necesitatea unor standarde mai stricte în "liber" de presa a ridicat imediat plânge de încălcări grave ale drepturilor omului. Si chiar si cei parlamentari care nu au indraznit vyaknut ceva, alarmă silenţioasă. Pe scurt, aici, atâta timp cât "nici o problemă". În ceea ce priveşte nemulţumit de societate, este doar problema. Iar problema este dificil, pentru că părinţii care au avut dependenta de viaţă, şi nu numai în paginile ziarelor, nu sunt dispuse să o accepte ca un fel de rock invincibil. Noi trebuie să le asigur? - Desigur. Dar cum pentru a realiza acest lucru, nimic de pierdut? - Metoda este, şi el testat-a lungul secolelor: pentru a încerca să ridice pe un val de furie populară şi direct, aceasta pentru a asigura pentru ele însele pat. Şi că, în acest caz, în condiţii de siguranţă? - Comutaţi focalizarea de la autorul infracţiunii faţă de victimă. Ca, ce cu lupta împotriva traficului de droguri, este încă imbatabil sub formă de căldură în vara şi iarna. Aceasta este o realitate nouă, în care (aici el a tradus săgeţile) În cazul în care i învăţăm pe copii de comportament în condiţii de siguranţă!. Unde este lucru firesc să fac? In - şcoală. Şi unde ajunge la cel mai mare client? Ei bine, desigur, este acolo. Prin urmare, recrutarea de clienti ar trebui să aibă loc în şcoală, sub pretextul de prevenire. Şi această problemă a fost rezolvată intelectuală. Cum? Lasă-i să răspundă propriile programe. Am revizuit destul de o mulţime de materiale didactice: Kamaldinov E. şi alţii "Vreau pentru desfăşurarea de instruire, Antireykina LI, Duma de EA, Kalashnikov ZH.YU. "Toolkit pentru prevenirea abuzului de droguri şi substanţe la şcoală," Dave vizuină, Murdo biliari, Franz Trauman, Iuri Sarankov "curs de formare Programul de prevenire a HIV în rândul utilizatorilor de droguri injectabile în Federaţia Rusă", "Reducerea noxelor Programul de Dezvoltare (secţiunea olandez al Sans Médecins Frontierele), "a cărei alegere?" (Programul "Crossroads", rus de caritate Fondul SNC), "Hunt You" (lansat de către Asociaţia de combatere a traficului de droguri). Dar, de fapt, ar putea limita si orice program de una, deoarece toate sunt construite pe un model foarte bine, este presupusa ei de fapt unul şi acelaşi stil - şi că similare. Chiar sunt silentioaseunul şi acelaşi lucru!

În primul rând, despre ceea ce am spus de la început - că nici un stat apologia mafiei de droguri nu ar primi astfel de putere, şi dependenţa de droguri nu ar fi astfel un dezastru social. Desigur, nu un cuvânt despre istoria şi distribuţia de droguri. Şi cel mai important, despre cine şi ce le distribuie. După ce la un moment dat a fost o serie de glume despre radio armeană, care este foarte inteligent şi resourcefully răspund la întrebările cele mai complexe de ascultători. Şi într-una din poveştile de radio menţionat că armean nu poate răspunde doar două întrebări: unde sunt bug-uri sau unde să se ascundă de bani. Deci, "anti-drog" programe nu au nici o idee de unde iau droguri şi ce sa întâmplat la poliţie. Aceste aspecte sunt oarecum nu a avut loc.

Nu se găsesc în aceste programe şi veridică cont de faptul că aproape toţi adolescenţii şi tinerii mass-media cifre, cum este acum obişnuieşte să se exprime, "promovare" (promovare) de medicamente pentru a maselor. Nici un cuvânt în ele cu privire la impactul asupra psihicului adolescentă "heavy". Că majoritatea poate fi găsit, acesta este menţionat în trecere pe distribuţia de droguri la discoteci. Dar chiar şi atunci, Terry, spune despre criminalii sunt foarte elevat. Ele sunt numite "comercianti alb moarte.

Pariu! La urma urmei, adolescentii nu-i hranim pâine - doar da-mi ceva romantic. Reţineţi că romantiza şi pleava care vinde otrava si otrava sine. Ca urmare, în loc de dezgust dezgust apare entrancement rău. Şi nu este cea mai mică aversiune nu produce imaginea dependent. El este la fel ca toate ale sale, în orice caz nu poate fi evitată, el nu trebuie să fie prieteni. "Oamenii care doresc să ia droguri este acceptat ca fiind un fapt ... consumatorii de droguri sunt trataţi cu respect ca orice membru cu drepturi depline al societăţii" (programul "Reducerea noxelor", "Medici fără Frontiere).

Acest model de reducere a efectelor nocive ". Ea nu a dat nici estimări şi hotărârilor referitoare la consumul de droguri, pe care îl consideră ca fiind una dintre probe () comportamente sociale! ... Acest model nu ia în considerare consumul de droguri ca ceva "rău" în sine ... "
Ei bine, la fel ca în "Vreau să-şi petreacă formare" foarte lucid explică exact ceea ce este această reducere a efectelor nocive ireal: "Este dificil să vină imediat la cel mai sigur de comportament şi poate unul nu a stabilit drept obiectiv. ... Puteţi începe şi cu mici modificări.

Mai jos este o ierarhie de reducere a riscului:

: 1. Nu încep să consume droguri, daca a inceput - stop.
2. Dacă utilizaţi medicamente, nu face acest lucru injectare.
3. Dacă, totuşi, principal, face doar un nou (steril) seringă.
4. Dacă nu este posibil de fiecare dată să utilizaţi o seringă sterilă, cel puţin nu a folosit niciodată altcuiva.
5. Dacă utilizaţi altcuiva seringă, întotdeauna dezinfectat.

Care este inima de gheata trebuie să aibă în scopul de a construi o "umane" ierarhie! Prin această logică, medicii nu ar trebui să fie complet pompate atacurile sinucigaşe cu bombe. Cum poti avea asupra presiunii umane? El face alegerea sa liberă. Datoria noastra civică numai să îi furnizeze instrucţiuni. Spune, nu impune ea însăşi, dacă a început - stop. Dacă nu este oprit, atunci cel puţin să nu blocheze, există mai moderne, mai multe moduri de civilizat să se sinucidă. Dacă, totuşi, a urcat în buclă, ia cel puţin o funie nou. Nu la îndemână noi, cel puţin nu utilizaţi altcuiva. În cazul în care străinul vospolzueshsya, nu uitaţi să-l dezinfectaţi, după cadavrul trecut.

Deoarece dependenta este o formă de sinucidere, în această analogie este nici o exagerare. Modelul de reducere a prejudiciilor conduce de fapt dependenti de mici, astfel cum este posibil "sigure" sinucidere.

Cu toate acestea, programele şi declarat "modelul medical" cel puţin "umane". În conformitate cu ea "dependenţă chimică este considerată ca o boală, şi afectate de dependenta - ca un om bolnav de PROGR croniceboala essiruyuschey "simptomatic., astfel cum a subliniat scopul principal al modelului medical:" Scopul ... este începutul de recuperare a individului - un proces care durează toată viaţa lui. "

Nu este ca o simbioză de invidiat? Unele viata intreaga otrăvit, altii o viata trata. Originală, cu toate acestea, tratamentul, care durează până la moartea unui dependent de droguri. Traduse în limba rusă, aceasta înseamnă că este de până la moartea sa ar fi utilizarea de droguri.

Pedalarea teme de boală, şi chiar severe, cronice, pe tot parcursul vieţii, prestează în "anti-drog" programe, o funcţie multifuncţional:

În primul rând, elimină responsabilitatea de dependent de: de la pacient şi mita buna.

În al doilea rând,
omul care indrazneste sa vina dependent, este înregistrată automat în categoria de raufacatori: poate dai vina nefericit cocoşat deja pentru bizon lui? Aceasta creează un sistem de valori inversat: nu condamne un viciu, şi oameni care îndrăznesc să expuneţi acest defect.

În al treilea rând, indus să creadă că un dependent de droguri şi toată lumea poate, pentru că nimeni nu este ferit de boli. Încercaţi-l, a protejat împotriva gripei în timpul epidemiei de iarna! În "instrument metodologice ..." în mod explicit că expertii recomanda pentru a combate credinţa "nu se poate întâmpla cu mine." Ei nu spun nimic de acest fel, este chiar posibil! Şi crede că fiecare adolescent: aşa cu mine să se întâmple ceva. Ca rezultat, necomplicate schimb de opinii, se dovedeşte că, cu toată lumea. Spune-mi, ce nu această agitaţie? Care este marea majoritate a oamenilor, realizand inevitabilitatea un fel de fenomen? - Ei nu mai rezista, prezintă soarta. Acest lucru este şi mai adevărat pentru adolescenti care au instinctul de turma se manifestă deosebit de puternic.

În al patrulea rând, conversaţie despre dependenţa de droguri în planul de boală contribuie la recrutarea de noi "pacienţi", deoarece mai mult de bolnavi îngrijiţi, regretul lui care previne problemele. Si multi tineri care nu au ajuns! Potrivit observaţiilor de tratament de droguri, aproape toate dependente de droguri din istoria relatiilor disfunctionale cu părinţii, sentimente de singurătate ", nedolyublennosti. "Dis - dolyubyat" - nu a formulat crezut, dar cum ar mătură asociativ în umbra adolescent cap, atunci când aude despre severă ", cronică şi incurabilă."

În al cincilea rând, conceptul de dependenta ca o boală gravă, în mod paradoxal părinţii mellifluous. S-ar părea că acestea ar trebui să fie speriat, dar aceasta este doar stratul superior al conştiinţei. Implicit "modelului medical" calmează conştiinţa. Este posibil pentru a proteja copilul de gripa? În special adolescenţi, pentru că se întâmplă în şcoală şi pe stradă şi în transportul public, şi stoca, precum şi vizita un prieten. Practic toate recomandările părinţilor dependent este necesitatea de a consulta un medic. Nu este nevoie să se revizuiască toată viaţa, ne pocăim şi să încerce să înţeleagă ce vina ta unde aţi trecut cu vederea ce nedodal atunci când timpul de milă pentru o plimbare, de lectură sau conversaţie, credea el, şi aţi spus dumneavoastră, oamenii m-am întâlnit, ce filme părea obosit situată pe canapea, după locul de muncă, ce ziare, stânga, stânga pe masă, uitând despre curiozitatea copiilor. Toate acestea şi mult mai mult nu este nevoie să se analizeze, ci pur şi simplu se bazează pe avizul de specialisti competenti. El este inteligent, el se va sfătui cu privire la modul de a trăi mai departe.

Şi, în sfârşit, al şaselea, "modelul medical" elimină complet căutarea şi pedepsirea infractorilor. Doar un nebun ar căutare pentru cei care răspândi virusul gripei şi în cazul în care sursa de distribuţie. Babuinii sau ceva, de captură în jungla africană, sau ţânţari în mlaştini Colchis?
Între timp, o sursă de dependenţa de droguri nu babuin si mai ales nu ţânţar. Şi trăieşte, poate într-o uşă din apropiere cu tine, ceea ce ştie cel puţin jumătate din o casa. Desigur, în stat, un interes real în combaterea dependenţei de droguri, cu "surse" în principal tratate cu poliţia. Dar într-o lovitură de stat suffererstva societatea mai are încă în mâinile sale este destul de eficientă pârghie de influenţă. Aceasta manetă - opinia publică. Nici o persoană, chiar şi un criminal, nu vreau să-ţi fie ruşine, nu vreau să punct cu degetul la el ca o corcitură sau nenorocit. Şi programele şcolare ar putea să ofere îndrumare pentru adolescenţi la relaţia corespunzătoare traficanţilor de droguri. În plus, în aval de droguri, de obicei, nu semenii lor, adică, nu există nici un respect chiar şi de vârstă. În arsenalul de joc băieţesc ar fi suficiente fonduri pentru obstrucţie curte. Imaginaţi-vă ce ar fi fost dealeri de droguri minori, în cazul în care băieţii în curte l-au tratat în aproximativ la fel ca eroii "Timur si echipa sa la un huligan Kvakin! Dar, pe un model medicale de prevenire a abuzului de droguri nu se adapteze. Ar trebui să se căsătorească cu un dependent de droguri?

De exemplu, unele istoria dusheshchipatel'nuyu este invitat pentru a discuta despre unele dintre aceste programe: "Vladimir şi Katya (într-un alt program de Kohl şi Maşa - Autor.)." Prieteni re timp de şase luni. Băiat face bine la şcoală, sporturi de joc şi place foarte mult de Kate (colegi, indiferent unde "- autor) .. Intr-o zi în timpul discoteca Volodya şcoală numită Kate, într-o clasă goală şi a recunoscut că în ultimele două luni, în mod repetat, sa prezentat opiu, ia placut si el nu ia în considerare ea însăşi un dependent (Desigur., ceea ce el a fost un dependent de droguri? Este Un student-şi atlet - autor.). Volodya oferit înţepătură ei şi de testare lovituri "Katya, frica de a pierde locul de altă parte, au convenit la un medicament. simţurile au fost magnific (sublinierea noastră - autor...), dar a doua zi a fost îngrijorător sentiment vinovăţie şi se tem că ea a fost un dependent de droguri. (prostie, ea nu a fost inca familiarizati cu programele de prevenire, fiecare cu o atenţie demascat "mit" pe care le poate deveni dependent după prima utilizare a drogurilor. Deşi, chiar dacă acesta este un mit, de ce ar fi un avertisment de a nu distribui în mediul şcolar - Autor?) Kate. apelat la ei coleg de clasa Lumina ... Lumina a luat iniţiativa în mâinile lor, Kate a asigurat că totul se va soluţiona, şi a raportat incidentul la profesorul clasei. au fost colectate consiliului profesorilor ", cauzate de părinţi colegii Volodya. întors de la el, şi singurul prieten Dima a rămas aproape Volodya nu mai este. foloseşte droguri şi nu face prieteni cu Kate. "

Pentru citiri din poveste, urmată de o discuţie şi rândurile de caractere pe două criterii:
: 1. Cine este cel mai simpatic?
2. acţiunile al căror au fost cele mai corecte? "

Acum, nu răspund la întrebări fără a citi următoarea explicaţie: "Concepte cheie în dezbatere -" responsabilitate "şi" discriminare "atât de mult lumea, care a fost pentru a vă arăta" responsabil ", a avut un comportament. Necorespunzător, deoarece este" discriminat "Excelent şi atlet Volodya şi profesorul de clasă, care a ridicat o se amestecă la şcoală şi snitched pe părinţii copilului, de asemenea, ar trebui să fie condamnat pentru "atitudine discriminatorie.." Păi, ce-i cu prietenul ei şi să spun nimic. Cu toate acestea, acest furişăm plătit scump pentru trădarea lor şi cucul este acum unul nici un domn. Din fericire, cititorii adulţi să nu fie uitate în întregime tinereţii lor, şi să înţeleagă ce concluzie va face fata, după discuţii de aceasta drama dragoste, dar ceea ce este drama "În ochii de multe fete la pubertate sa întâmplat Katya - nu o dramă, şi tragedie.. Acum, elevele vor deveni mai destepti Dacă experienţele un dependent de droguri,. va opri într-o cârpă. şi împart pentru compania pentru a salva dragostea lui. De aceea este scris la fel - el nu consideră el însuşi un dependent, şi "senzatii au fost minunat!" Principalul lucru pe care adulţii nu ştiu şi nu au intervenit. Ei întotdeauna tot ceea ce strica Uită-te la această poveste de învăţat -. şi au distrus fericirea.
După cum s-ar putea ghici, povestiri adevarat erou pozitiv modest - băiat Dima. El singur a rămas credincioasă Volodya, nu abandona un prieten la nevoie.

Stiu, villains, pe ceea ce siruri de caractere pentru a juca. >
Poate cineva din parinti, de asemenea, atins şi credeau că copiii nu pot de risc departe de prietenie cu persoanele dependente de droguri? Mai ales acum, este o astfel de moda pentru drepturile copiilor ... (Desigur, nu dreptul de a fi protejate de dependenţii de droguri, pedofili sau Ciubais, deconectarea încălzire în timpul iernii). Ei bine, asa blagomyslam va fi probabil util pentru a avea cele mai mari psihiatru adolescentului în Rusia, şeful Departamentului de Pediatrie şi Adolescentului Toxicomanie Cercetare Dependenta Alexei Nadezhdin Valentinovitch. "Traficul de droguri nu are nevoie de publicitate cu plata - a spus el - Fiecare dependent de a distribui în mod voluntar aceasta otrava.. Sistemul este conceput astfel încât el pur şi simplu a trebuit să se implice în dependenta de droguri de prietenii lui, altfel nu ar avea nimic de a cumpăra droguri."

Deci, nu-ţi imaginezi scene din filme sovietice perdanţi în cazul în care un baiat bun de reeducare. Totul e trecut. În primul rând, dependentul nu este abandonat, şi colegii sunt puţin probabile în vigoare a re-sale. Şi în al doilea rând, devenind un prieten dependent de droguri, nobil Dima aproape în întregime inevitabil, mai devreme sau mai târziu se confruntă cu lumea interlopă penale. Şi, în timp ce angajate în dependenta de droguri, va fi, de asemenea, un criminal. Dar, pe această parte a monedei în "anti-drog" programe sau gu-gu.

În plus, sub pretextul de a oferi copiilor cu informaţii de încredere, autorii de "prevenire" a distruge programe sârguinţă toate setările mult sau mai puţin conservatoare care sunt, de obicei, copiii primesc de la părinţi. Astfel de instalaţii sunt declarate mituri, adică, fabule, minciuni. Aici sunt, aceste mituri "care sunt transferate în cadrul programelor:

Dependenţa de droguri - obicei prost.
Suficient de ori şi veţi fi înţepat dependent de droguri.
Toate droguri futut de persoane: infectaţi cu HIV şi criminali.
Dependenta este incurabil. Tu nu se poate căsători un dependent de droguri.

Oh, şi ceea ce va construi apoi o mamă-up-uri? Deoarece copiii nu pur şi simplu spun că agresiunii dvs. - o minciună, dar le oferi, de asemenea, cu "date statistice, a explodat Mituri" ("Toolkit ..."). Şi nu există nici argumentând împotriva ştiinţei. Rămâne doar încă doshkolyatam explica faptul că nu orice tip care ofera bomboane pe stradă, şi apoi de asteptare pentru o plimbare, "rele". Şi că statisticile respinge un astfel de mit ". Dar aceasta este cu adevarat infricosator este fracţiunea de mitologie.

Nu toate unchii "rele" (precum şi în rândul persoanelor dependente de droguri nu este HIV pozitiv, şi atâta timp ca atare, chiar mai mult). Dar logica a copiilor şi adolescenţilor strict binare, fără nuanţe. Dacă le spui "nu toate", "nu întotdeauna", ei vor auzi: "Nu e ...."," nu întotdeauna ..." Asa ca, desigur, un anumit procent din mitologia conservatoare, în acest caz, este pur şi simplu indispensabilă. În plus, proporţia de acest caz cu dependenta de droguri nu este atât de mare.

- Puteţi trata dependenta de droguri ca un obicei? - Tu! Acesta nu este util, deoarece este, după toate!

- Se întâmplă că un om Zboara o dată devine un dependent de droguri? - Se întâmplă.

- În cazul în care infecţia cu HIV vor răspândi în rândul utilizatorilor de droguri cu viteza cu care este distribuit acum, după câţiva ani, aproape toate persoanele dependente de droguri şi într-adevăr să devină infectate cu HIV. O declaraţie a infracţiunii de dependenţii de droguri sunt absolut adevărat, şi până în prezent, pentru vânzarea de droguri în scopuri non-medicale este interzisă, noi, prin urmare, le extras ilegal de droguri, şi anume, încălcăm legea mijloace.

- Ca dependenta incurabilitate, chiar şi cele mai eficiente metode medicale, s-au admis un tratament de droguri, să ofere o remisiune stabilă (eliberare de dependenţa de droguri pentru o lungă perioadă de timp) doar 4-6% din cazuri. Wow, "o boală vindecabilă!

- Şi să se căsătorească cu un dependent de droguri nu este adevărat merită. Poate că nu e politically correct "şi discriminatorie, dar încă mai simt rău pentru fiica ei. Acest muzhenka iar inamicul nu este o doresc, nu ca fiica lui!
Este limpede acum, în al cărei interes "anti-drog" program atât de greu pazoblachayut conservatoare "mituri"?

Jocuri şi distracţie.

Adoptată în acelaşi spirit şi jocuri oferite de programe. Educaţionale joc Version, de altfel, a jucat un rol deosebit, deoarece, conform autorilor, dacă va prezenta materialul sub forma unui joc, acesta este absorbit aproape în întregime - 70%, lasand figura pe conştiinţa autorilor. Noi credem că este valabilă cu excepţia cazului în şcoli pentru elevi. Dar de bază obţinute în forma unui joc de cunoaştere, în opinia noastră, ar trebui să fie interesat de tot ceea ce şi mai ales părinţilor. De exemplu, creatorii de programul "Vreau să-şi petreacă formare" lăudat că pentru repetitii "în timpul petrecerii a revenit la părinţii cabana" vă permite să înveţi o deprindere de curăţire în 30 de secunde .. "

microbuz Bun! Invata pe copii să înşele părinţii şi încă mai au curajul să fie mândri. La toate ori nu educaţia copiilor să se gândească dincolo de solidaritate a adulţilor - profesori şi părinţi. Ele au fost (şi ar trebui!) În acelaşi timp, cenzurând apetit pentru copii. Aceasta este baza de o educaţie normală. Cine beneficiaza încalcă solidaritatea adulţi şi, dimpotrivă, de solidaritate cu copiii în dorinţa lor de a ascunde faţă de tatăl şi mama bolnavă? Desigur, criminali, deoarece acestea dobândesc astfel victimele, cât şi complici. Prin urmare, profesorii care sunt obişnuiţi să aibă încredere în materialele de modă veche de orientare, astăzi ar trebui să le abordeze critic şi mai des se intreaba cine si ce le aduce.

Şi asta e foarte tipic al unui joc exerciţiu "Taboo", din manual nomade beneficii: "cercul este amplasat un sicriu închis sau un ulcior cu gât lipit. Plumb a declarat:" Nu este ceva care nu poate "(Păstrează ortografia originală.. Mai degrabă, aceste non-ruse cifrelor de afaceri - o consecinţă a traducere non-profesionale de orice limbă străină - autor.) .. şi invită pe toţi într-un fel se manifeste în raport cu obiectul Fiecare merge cum crede de cuviinţă. ". (Sublinierea noastră - Autor..). Înainte de a înţelege ce spune implicit copii acest joc simplu, amintim cititorului sensul de "tabu". Tabu - o interdicţie deosebit de stricte, care, în primul rând, nu presupune explicaţii raţionale, pragmatice, şi în al doilea rând, nu recunosc că în legătură cu el fiecare (mai mult un copil!) Va "acţiona cum crede de cuviinţă. Dar dacă cineva pe slăbiciunea psihice sau prin imprudenţa de a sparge tabu, trebuie să suporte o pedeapsă severă. Acest stereotip crucială există în culturile din întreaga lume şi a fost prezentat cu copilul de la o vârstă fragedă în parcele de set de basme, mituri, legende, pilde, povesti din viata reala. nevasta lui Lot, a încălcat interdicţia de a privi înapoi la Sodoma şi sa transformat într-un pilon de sare. Ivdnushka interzise popivshy pahar cu apă şi a devenit un copil ... Da, probabil, o jumătate bună de folclor din lume oferă exemple de consecinţele dezastruoase ale rupere de un tabu!

Şi apoi? Cine vrea să fie încalcă interdicţia (ca autorii recunosc programului, se face mai mult de jumătate de grup),! Voioşie explică de ce a vrut atât de prost, şi - nu se întâmplă nimic, bine! Conceptul de tabu, astfel diminuarea. Băieţi învăţa că interdicţia - aceasta este o prostie fleac. Jocul a reamintit, este legat de obiectul de droguri ... Probabil la fel de bine şi de joc "de asociere". În grupul său de studenţi primit sarcina: "Care sunt 1-2 cuvinte care vin în minte atunci când auziţi de droguri" "drog" dependenta, "dependenţa" După asta., Toate asociaţiile numite sunt discutate ... şi descrise mitul dependenta cultura noastră, pe baza asociaţiilor apărut.

În mituri avem deja mai mult sau mai puţin rezolvat problemele. După cum puteţi ghici, "mituri" sunt considerate a fi agenţi de poliţie de securitate instalat pe droguri. Şi ce despre asociaţiile de ceva util să se clarifice. Aici este de lucru cu domeniul de aplicare al inconştientului, care, desigur, ambalate nu numai cu ganduri bune. Cineva intră în asociere mintea ta "moarte", şi cineva, dimpotrivă, "mare", "cool", numele unui cântăreţ de rock sau slovosochetanie "viitorul omenirii." În plus, în fiecare clasă există copii carora le place sa socheze publicul. Ele nu sunt încă o otchebuchat pentru amuzamentul colegilor. Şi a făcut asociaţiei obşteşti a individului devine un general. Cineva - şi chiar majoritatea! - La nivel de constiinta nu este de acord că medicamentele - "viitorul omenirii." Dar tine minte această asociere. Şi poate intra bine în inconştient lui. Nu după fiecare truc murdar este, de obicei fără a cere. Deci joc de 15 minute de "asociere" - o conversaţie cultă neurolinguistic de programare.

Next "bun exemplu" - jocul "injectare". Nu este că numele în sine este inspirat? "Fiecare dintre participanţii la un cerc invita pe aproapele său la stânga, înţepătură de droguri ... oferte tentante convingătoare, al doilea trebuie să refuze a susţinut Si astfel cercul.. La sfârşitul discută momente bune şi rele." mafiei de droguri Bun decontate! Scoala de distribuitori tineri direct în pereţi secundare.

Am rândul său, să joace "marionetă". Totul este mai voalat. Un copil reprezintă marionete, alte două - papusari. Omul care joaca rolul de papusi, nu ar trebui să reziste ce să fac cu el "papusari" (şi misiunea lor - să-l transfere de la un scaun la altul, situat la o anumită distanţă.)

"Este foarte important - avertizează de formatori viitoare ale programului, vreau pentru desfăşurarea de instruire, la faţa locului" marionete "vizitat fiecare () parte!". La sfârşitul de distracţie, desigur, discuţia: Participanţii au considerat că rolul de marionete? Le-ar dori acest sentiment?

Acest joc, de asemenea, axat pe inhibare a sferelor inconştient şi provoacă masochismul, latente în mulţi dintre copiii de astăzi. Deci, se poate niciodată, să fie trezit, şi după o elaborare detaliată a senzuale, chiar şi public, şi chiar într-o formă verbală poate fi foarte chiar treaz. La nivelul de conştiinţă a unui copil va da seama că se încadrează în dependenţă este rău.

Dar brusc amintirile dulce va fi mai puternică? Un masochism, dorinta de a auto-distrugere - este una dintre caracteristicile definitorii ale portretul unui dependent de droguri.

Ei bine, pentru a se juca starterului (atâta timp cât 45 de minute) În jocul de "discriminare"!. A inceput!

"Participanţii sunt împărţiţi în perechi. Unul dintre cei doi se afla într-un cerc, iar al doilea este în spatele ei Fiecare pereche a emis o placă cu o inscripţie care pot vedea totul, dar această pereche.. Participanţii trebuie să utilizeze întrebări, fraze, sau comentarii, trimiteţi o pereche mesaj care a fost scris pe etichetă. Exemple de inscripţionările de pe comprimate:

Eu nu pot restrânge un libido puternic.
Eu nu protejează în mod fundamental.
I - un dependent de droguri.
I - un alcoolic.
Am făcut un avort câteva.
Avorturile ar trebui interzise.
Îmi place dinamită.
I - HIV-pozitivi.
Am kolyus.
Ascult pe deplin la maica-sa.
Eu sunt împotriva sexul inainte de casatorie.
I - un homosexual. "
Apoi, ca de obicei, discuţia şi încheierea de non-discriminare. Se lasă timp pentru a face acest lucru fără comentarii.

Lupta împotriva abuzului de droguri la nivel ministerial

Vzoprevshy de predare şi cititor de rol poate pune o întrebare foarte pertinente: "Ce toate acestea, spune Ministerul Educaţiei? Stim ce se spune. Ei spun, da, toată această mizerie oribil, dar şi învăţământul va variabilitatea noastră de zi şi, prin urmare, nu mai puţin frecvente iniţiativă, există dezavantaje. Dar noi, ministerul nu are nimic de a face cu asta. Noi, în schimb, s-au dezvoltat un concept excelent. Aici, uite. Se numeşte "Conceptul de prevenire a abuzului de substanţe în mediul educaţional."

Desigur, vom vedea. Este pentru că avem şi noi chiar mentionat la inceputul articolului. Ca de obicei în astfel de documente este foarte mult numerele de intimidare, cuvinte şi fraze comune raţionalizate. Dar dacă separarea esenţă, puteţi vedea mai jos. În cadrul conceptului ministeriale este luată, după cum ei înşişi pus-o, "o strategie de descurajare", deoarece "acum o întrebare ctavit polnom preveni abuzurilesumului de droguri (a se păstra terminatiile originale cazul Cine suntem noi pentru a corecta Ministerul Educaţiei? "Poate că acesta este folosire deja noile reguli de ortografie din Rusia, pe care noi pur şi simplu nu am întâlnit încă.. - autor). şi a scăpa de droguri complet nerealiste".

Deci, este scris: "total nerealist"! Excelent, clar, un limbaj mai dur! Mafia de droguri este de odihnă.

Dar sa nu ernichat, în primul rând a afla ce este strategia de descurajare. Foarte lung, sincer, cea mai mare parte lexiconul militare, decât din învăţământ. În unele cazuri, comandamentele militare, o strategie de descurajare? În cazul în care inamicul prevala, astfel că victoria nu poate fi din cauză, precum şi obiectivul principal - pentru a preveni ocuparea unor teritorii noi. Asta este, Ministerul a fost anunţat că ţara noastră a reuşit către traficanţii de droguri din cauza puterea lor este atât de superioară forţelor statului şi a societăţii, că nici guvernul, nici armata, nici poliţia nu, instanţele - nimeni nu este capabil sa se descurce cu ele. Reţineţi că, de izolare "- nu este nici măcar" declin ". În consecinţă, Ministerul stabileşte sarcina de a menţine numărul de dependenţi de cel puţin la nivelurile actuale. Acum să vedem ce înseamnă acest lucru. După cum se ştie, printre dependenţii de droguri este foarte înalte de mortalitate. Şi dacă da, să păstreze nivelul de nevoie mai degrabă de recrutare substanţiale. Ceea ce, desigur, sunt derivate din

Joi, 07 august 2008
Vizualizări: 2083

Citiţi de asemenea

Cuptorul rusesc este un fenomen unic al culturii materiale slave de est, cel mai viu simbol al spiritului rus - minuțioz...
95
Combinația acestor componente face minuni!Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, petele pigmentare se formează ...
306
O prietenă mi-a povestit recent despre o scenă oribilă care a avut loc în casa lor după ce fiica ei a recunoscut că este...
63
Această structură are o vechime de 3000 de ani și este situată în orașul Gonabad. (Iranul modern)Kyariz este considerată...
238