ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Samanism — o metropola! (Desfăşurată la festivalul shaman Moscova «cai-plan, sau o oglindă a cerului»)Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Mirosul de fum de ienupăr o dată răsună "Indrikgradu. Pe parcursul ultimilor trei zile a avut aici 27 de ore de practici shamanistic, conferinţe, ateliere, master-class. Trei zile aici încercând să răspundă la întrebarea "Este posibil, şi dacă doriţi să practici shamanice în ceea ce priveşte viaţa în metropola?".

Shamanka pune pe cap cu o clopote inel metalic, ridică un mare tambur de ceremonie, căptuşite cu păr de capră alb, închide ochii şi începe să Camlough. În primul rând, ea bate toba încet, astfel încât vibraţiile sale este doar puţin mai înconjoară publicul. Apoi, el incepe sa lovit mai puternic, şi în primul rând faţă ridică un vânt de stepă real (în afară de faptul că acţiunea are loc în interior). Shamanka se roteşte în jurul axei sale şi, fără oprire bat ritmul, canta ceva, bazaie, propoziţii linişte, şoapte. Dintr-o data - un tipat bloodcurdling. Inumane râs. Din nou tamburină.

Шаманизм — в мегаполисы!

"Nu luaţi fotografii de nimic, la toate o" - se tese organic în tesatura de cuvinte vraja noastre adresate fotografi. Ea salturi, timbre, voci diverse urlînd, gemand, whining, scuipa, şi publică alte sunete în mod clar nu se adresează la oameni (dintre care majoritatea ascultat cu ochii închişi şi mâinile împreunate).

Tamburină devenind mai liniştită, clopotele prim plan ... Shamanka rezervele tamburină şi începe să meargă mai repede prin rândurile, suflare de munte martor ritual de ienupăr. Aproximativ unii privitori se opreşte şi bate-le cu biciul pe spinarea lor. Judecând după intensitatea sunetului, uneori loveşte o destul de dureros, unele chiar plânge. Sunetul scuipa, sacadat conversaţii scurte, şoptind descantece, din nou clopotele, fluiere bici din nou ... Dialogurile sunt din ce în lungi şi specifice. Unele dintre acestea sunt de cotitură pentru a şaman-femeie de presare problemele lor şi a cererilor.

Treptat, s-au adunat din transă. Unele arata luminat la tavan, cineva frecare amortit membrelor sale ...

Centrul de Moscova, "Vinăria", 18 septembrie 2009, centrul de ecologie etnice şi culturale ale dezvoltării umane "Indrikgrad. Ora unsprezece. Se termină cu deschiderea Festivalului Internaţional de masterat Etnografic drevnesibirskih practici spirituale şi Psy neoshamanskih "cal-plan, sau cer oglinda. Numele Shamanka este Vera Sazhin, ea este una dintre cele mai active practicarea şamanii din Tuva, fondator al organizaţiei religioase ale şamani Tuvan "Cercele Mooruk" ("trei munţi"). Şi ce face ea a fost în spatele cortinei din prima zi a festivalului, numita "tamburină purificat, care, treptat, sa transformat într-un ritual de purificare eerenyami, spiritele-ajutoare.

Шаманизм — в мегаполисы!

"Shaman bate toba lui este foarte rară. Şi elimină tamburină este foarte rară, - spune Vera Sazhina. - Cel mai adesea, atunci când oamenii vin la recepţie pentru a şaman, el curăţă prin eereney sale (spiritele-ajutoare). Asta este, şamanul nu atingând neapărat o tamburină, pentru a elimina de boală şi forţele răului. El pur si simplu sufla la persoana sau un scuipat pic. Sau aprinde o ienupăr pentru fumigarea drepturi. Sau atingeţi obiecte magice. De exemplu, ca acest spirit Kymchi bici. Dar când şamanul bate toba lui, acesta este un timp minunat. La acest punct de şamanul ca muştele Dl.cal magic. "

Mirosul de fum de ienupăr mai mult de o dată răsună "Indrikgradu. Timp de trei zile aici nu este ceva ... 27 de ore de practici shamanistic, prelegeri, seminarii, master-class. Acestea sunt practicieni şamanii din Tuva, Khakassia, Buriaţia, Yakutia. Psihologi, antropologi, istorici şi laici. Pentru trei zile au împărtăşit experienţele lor în toate, explica reciproc esenţa şamanism şi a încercat să răspundă la corespondenţa formulat întrebarea "Este posibil, şi dacă doriţi să practici shamanice în ceea ce priveşte viaţa în metropolă?".

Шаманизм — в мегаполисы!

Unii a vorbit despre izolarea totală a locuitor urbane prin natura sa, de înstrăinare sale, de izolare şi îngustimea minţii sale, pe fondul creşterii complexităţii tehnologice din lume. Şi au ajuns la concluzia că se angajeze serios în astfel de condiţii practici shamanistic chiar dacă este dificil, dar foarte necesar. Pentru a nu pierde aspectul uman.

Alţii au fost luate direct la afaceri şi prezinta echipamentul necesar, iar apoi camera in care are loc acţiunea, sa transformat într-un cort mare ritual. Totuşi, alţii pur şi simplu fotografiate şi se uită curios la unele masqueraders participanţii festivalului.


"De fapt toţi suntem animists şi doriţi să scape de sub control, evadare din matrice de celule, - a spus unul dintre participanţii la festival un antropolog din Statele Unite, Mike Anouk. - În oraş, în aceste condiţii înghesuit şi controlate, toţi suntem în căutarea unor fel de libertate spirituală interne. Pentru că toţi suntem în vânător sufletul-culegători în oraş de multe ori simt ca în link-ul. Şi cade în depresie. La urma urmei, prin natura sa, nu vrem să controleze el însuşi sau de alţii şi violat terenurilor şi a mediului ... si in ciuda acestei dualităţi şi tensiune (cum suntem, şi lumea din jurul nostru - de altă parte), unii dintre noi, locuitorii de la oraş găsi o nişă . De exemplu, există o contemplativă artişti şi oameni de ştiinţă. Sau chiar cei care nu ştiu toată viaţa, tot ceea ce a vrut să facă - pot fi acestea, care sunt şamani reale urbane, animiste şi vânător-culegătorii ... Aşa cum lumea devine în viitorul apropiat mai mult şi mai controlate şi complicate, modalităţile de a contracara acest proces, mai mult şi mai mult se vor dezvolta şamanism şi alte credinte ancestrale şi religie. Pentru viitorul şamanismul.

Un alt participant la festival (şi unul dintre organizatorii) - Olard Elvil Dixon (pe un şaman, un cercetător de shamanism, autor a numeroase cărţi pe convingeri tradiţionale ale popoarelor din Nord Îndepărtat, Siberia şi Extremul Orient) - pentru a prezenta, a adăugat el: "Samanism - acest lucru nu este doar o religie. religie religie, dar şamanismul - este, de asemenea, o cunoaştere reală şi tehnica specifice, care funcţionează, indiferent chiar dacă, în ce religie o persoană aparţine. Shamanism, tocmai pentru că el a trăit până în zilele noastre (şi este de cel puţin 9000 ani), care poate fi adaptat cu uşurinţă a unui sistem complet diferită şi credinţele religioase. El este foarte tolerant. Prin urmare, invata tehnicile shamanice şi tehnici pot fi absolut oricine. Este pur şi simplu o tehnica care se pot dezvălui în ceva care este iniţial în noi înşine. Ne-am născut aşa. "

Шаманизм — в мегаполисы!

Denotă una din sarcinile din cadrul festivalului "cai-plan, sau cer oglinda" ca o sinteză, întocmită, Olard Elvil Dixon a vorbit despre istoria şamanism în Rusia şi în stadiul actual al comunitatii şaman.

În ţara noastră, şamanismul - una dintre religiile recunoscute oficial. Şi în Republica Tuva, şi nu religie de stat pe picior de egalitate cu budismul (şamanISM şi Budismul nu este mult mai strâns legate între ele, şi Tuva adesea spun că şamanismul şi budismul - sunt două aripi care ridica pe om peste moartea naturii sale). Şaman primul congres a avut loc în 1993, în Tuva, în oraşul Kyzyl. Apoi, la fel sa întâmplat şi recunoaşterea oficială a shamanismului ca credinte religioase din ţara noastră. De atunci, nu este unirea şaman, iar cele mai multe existente samanii au şaman de identificare oficiale.

Acum există multe ramuri din invataturile shamanice: de exemplu, "White Credinţă" în Altai şi cultul "Tengeri" (cultul cerul albastru veşnică), care acoperă domenii vaste din Asia Centrală. Foarte puternic dezvoltate Shamanismul în Yakutia, în ciuda faptului că a existat o confruntare serioasă între şamanism şi ortodoxia predominante.

Шаманизм — в мегаполисы!

Cu toate acestea, în unele regiuni unde şamanism maternă a fost de religie, tradiţia este acum rupt. De exemplu, în Ciukotka, shamanismul a fost în perioada sovietică aproape complet distruse. În Kamceatka supravieţuit doar câteva resturi, sub formă de ansambluri etnice. Nu cu mult timp în urmă, a murit pe şamanii ultima mare în Peninsula Taimyr. În partea europeană a Rusiei între popoarele ugrice, de asemenea, a existat o dată shamanistic tradiţie, dar în timp, a fost complet absorbit de creştinism, iar acum samanii nu există, practic, nu.

În general, şamani în Rusia un pic. Pe de şamani roster - nu mai mult de 500 de persoane în întreaga ţară. Şamani sunt combinate într-o societate shamanistic. Cel mai faimos dintre aceste societăţi se numeşte "Dungur" ("Tambourine"), este o organizatie religioasa de şamani Tuvan. De asemenea, în Tyva de lucru societatea "Deer TOS" ("Nine ceruri"), "circazieni Eeren" ("Spirit Bear"), "ureche-Mooruk" ("trei munţi"). Mai multe asociatii religioase shamanistic a existat până de curând în Khakassia, dar ele sunt acum, în conformitate cu Dixon, desfiinţată.

Шаманизм — в мегаполисы!

Dar, în şamanismul Tuva este înfloritoare. Această ţară are mai multe clinici shamanistic. Dacă o persoană, de exemplu, ceva bolnav, el nu poate apela doar un doctor, dar şaman. Şi mai mult decât atât - chiar dacă pacientul este deja în spital public, şi nu-l poate provoca un şaman.

"De obicei, şamanul invitat acei oameni atunci când au unele nevoi, cerinţe, - spune Vera Sazhina. - Pentru a curăţa casa, o relaţiile de familie fericită, pentru a preveni ghinion, opriţi cu moartea, dacă cineva a murit in casa rudelor. De ieşire de la casa de spiritele spiritele morţilor şi periculoase malware. Pentru copii în casă şi a fost de bine. Uneori rit asupra bunăstării şaman genul sunt traficate în pădure cu familia sa, în cazul în care se hrănesc spiritele taiga şi ritual, spre exemplu, arborele de şamanul consacrare. Deseori, oamenii vin pentru a vizita şaman în casa lui. De exemplu, pentru averea. În procesul de şamanul divinizare, la cererea dumneavoastră, pentru a crea viitor prosper şi creează obstacole în calea fortelor malefice care jefuiesc fericire, furtul de bani şi chiar şi de sănătate. Desigur, şamanul încă vindecă, elimină blestem, deteriorarea, whammy ... În general, spectrul de frecvenţe al samanului este foarte diversă. "

Pentru mai multe samanism, Tuvinian - este o parte necesară a stilului de viaţă de zi cu zi. Într-un grad sau altul tehnici shamanice folosit acolo, nu numai şamani, de asemenea, dar oamenii obişnuiţi. Şi în conformitate cu organizatorii festivalului trecut, ar fi frumos să extindă această practică peste tot, în special în oraşele mari. Pentru ca este una din puţinele metode eficiente pentru a reveni la oFii. Reamintim că lumea reală este mult mai mare, mai luminoasă şi mai variată decât suntem obişnuiţi să se gândească la el, şi că, tot în lume sunt interconectate, şi binele şi răul sunt interconectate foarte mult ...

"Acum este momentul în care toată lumea trebuie să se unească şamani, deoarece practicile shamanice vor juca un rol tot mai important. Poate că nu va shamanism, dar ceva mai sofisticate şi mai mari. Şi toate trebuie să fie pregătiţi pentru acest mental si fizic gata. Prin urmare, aceste festivaluri sunt foarte importante, şi au nevoie pentru a petrece cât mai mult posibil "- astfel încât la sfârşitul festivalului a spus reporterului" Chaskora "shaman din Yakutia, în numele Kyun Sagara. Şi se pare că ea are dreptate.

Sursă

Vineri, 12 februarie 2010
Vizualizări: 4038

Citiţi de asemenea

Natura ne oferă o mulțime de surse de energie ușor accesibile: vînt, soare, apă. Folosim doar o mică parte din ceea ce...
26
Cu fiecare an, impactul schimbărilor climatice globale devine tot mai perceptibil. Se crede că una dintre cauzele sporir...
16
Evenimentul "Hiturile moldovenești ale anilor 70-90", care trebuia să aibă loc pe 19 septembrie la Teatrul Verde din Par...
58
Ochii nu sunt doar o fereastră a sufletului, ci și un răspuns aproape imediat la întrebarea dacă aveți probleme de săn...
241